søndag, juli 03, 2016

Søndagsstilhed efter lørdagssnak og musik

Lørdagen bød på tur til Skagen og musikfestival. Jeg har aldrig som ung været til musikfestival, Skagens festival oplevede jeg for første gang for nogle år siden, også som en endagstur. Det giver lyst til mere, jeg spøger lidt med, at næste år vil jeg opleve Roskilde, for så må jeg være voksen nok (60 år!). Måske skulle jeg starte med Nibe, Tønder og Skanderborg, nu får vi at se. Næste år vil jeg også gerne på motorcykelferie, jeg kan jo ikke det hele. Festivalerne i Tønder og Skanderborg ligger i august, hvor vi begynder at have travlt med kornhøst og kartoffeloptagning.
Vi startede i går med at spise en god gedigen frokost på et af fiskehusene ved havnen. Bagefter nød vi gademusikanterne, der var også i år møde mellem mange musikanter, som spillede sammen og satte gang i stemningen ved havnekanten. 


Herefter bevægede vi os op gennem byen med masser af musik i ørene, overalt var der bands og musikere, som gjorde, at regnbyger blot var noget, man slog paraplyen op eller trak regnslaget over sig for. Bekendte var i byen med venner og de havde opfordret os til at nyde øl og musik sammen med dem på Skagens Bryghus. Det blev en skøn eftermiddag, Gas-Bi-Dua var i deres es, og det var publikum også. Vi kunne dem jo alle sammen, sangene fra dengang, vi var unge, Gasolin og Shubidua i en skøn forening.

Jeg havde en skøn oplevelse, for da jeg skulle vælge en af deres øl, tilbød manden ved siden af mig, som jeg altså overhovedet ikke kendte, at jeg måtte smage hans øl, han havde lige hentet den, en mørk, mørk øl med et udseende, der lige tiltalte mig. Den overtalte jeg landmanden til, at vi skulle prøve. Væltepeter smagte lige præcis så godt, som en god mørk øl skal, bryghuset anbefaler den i stedet for en skrå eller snustobak, men selv om jeg aldrig har prøvet disse produkter, så kunne jeg rigtig godt lide den øl. Siden fik jeg også en Nordlys, som er en lys hvedeøl, den smagte også godt.

Da eftermiddag var blevet afløst af aften, vandrede vi hen til torvescenen og hørte ægte skotsk folkemusik, sækkepibe, guitar og violin og masser af stemning. Og mens en ung australsk kvinde tog over med folkrock, så begav landmanden og jeg os på vej ned til bilen (bare rolig, landmanden var chauffør, det var mig, der smagte øltyper i går) og kørte hjem i natten.

Nu slapper vi alle tre af, Istvan holder sig tæt til landmanden, det er jo hårdt at skulle være alene en hel dag uden sin kammerat. Landmanden afspiller sin video med det skotske band, så jeg rokker til sækkepibemusik, der giver den gas sammen med violin. Jeg får lyst til at danse og kan næsten ikke koncentere mig om at skrive.
Skriveriet afbrydes, fordi landmand og hund tager mod min invitation om en times gåtur. Nu er vi hjemme igen, roen sænker sig, landmanden vil fordybe sig i cykling og fodbold, jeg skal have brudt min strikkeblokering, der har varet rigtig længe nu. Istvan? Han nyder bare, at vi er sammen.

21 kommentarer:

 1. Det lyder som om det har været en af de dage, der er helt okay, selv om sommervejret måske kunne have været bedre - det ser nu fint nok ud på dine billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der kom enkelte byger, men de var hurtige over :-)

   Slet
 2. Tak for turen til Skagen - den sendte mig lige ned ad memory lane - jeg har været til Skagen Festival mange gange blandt i 92 da vi vandt EM det var en fantastisk fest fortsat god ferie KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, så er du jo erfaren Skagenfestivaldeltager , jeg er bare novice :-)

   Slet
 3. Åh altså - mørk, mørk øl og hvedeøl, så har vi samme smag i øl. Musikfestival i Skagenstørrelse lyder rigtig dejligt, og det er nogle fine "skud", du har fået med hjem.. Det kunne jeg også klare, mens jeg aldrig kunne drømme om at tage til Roskilde. Jeg kan ikke klare så mange mennesker på en gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det har vi :-) Om jeg overhovedet kunne holde en dag ud på Roskilde, aner jeg ikke. Men tanken kan ikke slippes.

   Slet
 4. Jeg synes, du skal droppe tanken om Roskilde. Nu har jeg fragtet drenge til og fra Roskilde et par gange i denne uge, og det er altså ikke et sted for sådan nogen som os.
  Til gengæld vil jeg gerne tage udfordringen op og spørge, og vi ikke skulle tage til Skanderborg, alias Smukfest, næste år :) Jeg var der for et par år siden - for første gang - med min mor, og jeg vil gerne derhen igen. Smukfest er som regel udsolgt før alle navnene er på plads, så beslutningen skal tages senest i februar.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, næh nok ikke alle steder på Roskilde, men min bror og svigerinde, som begge er over 50 er der i år som dagsgæster. jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser. har selv sendt børn af sted til Roskilde :-) Sikke et tilbud, tusind tak, Mette. Problemet er dels at jeg tit arbejder i weekenderne efter min ferie, dels at høsten måske/måske ikke starter. Så det er svært at planlægge lang tid i forvejen. Men nu vil jeg tænke over om ikke det kan lade sig gøre og så vende tilbage :-)

   Slet
 5. Herligt med sådan en søndag. Festival af den slags har jeg ikke prøvet. Og Roskilde...., det bliver nok aldrig. Men det ser godt nok hyggeligt ud i Skagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, Skagen, tror jeg, er lige dig :-)

   Slet
 6. Vil du på Roskilde Festivalen for at opleve campingområdet, musikken eller begge dele ?

  Jeg ved ikke, om det stadigvæk er sådant, men på et tidspunk komme alle, der kunne bevise, at de var fyldt 60 år gratist ind på festivalens sidste dag.

  Og får du får meget eller trænger til en pause, så kan du smutte forbi mig, jeg bor i den bebyggelse, der ligger næst tættest på festivalen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine, det er musikken og stemningen. Og måske skulle det så være sidste dag, tænk at være så gammel, at man kan komme gratis ind :-)

   Slet
 7. Du kan jo prøve at undersøge, om det stadigvæk giver gratis adgang den sidste dag, at man er fyldt 60 år, der står ikke noget om det på hjemmesiden, men måske kan du spørge dem via Facebook ?

  Vores under-underboere, der begge er fyldt 60 år samt normalt benytter sig af den gratist adgang den sidste dag hver år, var ikke derover i år, da hun døjer med en hel del sygdom, så jeg kan ikke spørger dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, tak, og inden jeg nåede at undersøge det, så havde Ellen svaret :-)

   Slet
 8. Jeg kan så oplyse, at det i 2014 stoppede med, at man kom gratis ind, når man havde en vis alder ... det blev vist alt for populært ...

  SvarSlet
  Svar
  1. OK, de havde jo lige et par år før sat alderen op fra 50 år til 60 år, og ja, jeg kan godt forstå, hvis det var populært, for det er som reglen den sidste dag, et af årets store / bedste navne giver den gas på orange scene.

   Slet
  2. Tine og Ellen, ja dem der startede roskildefestivalen er jo gamle nu, så de vil stadig være med :-)

   Slet
  3. En af vores fælles venners far har været med til samtlige af Roskilde Festivalerne og han er lige fyldt 80 år, så det der med at den kun er for de uge, den holder vist ikke helt.

   Vi har foreslået, at han få sin egen monter på Ragnarock ( rockmusset ) og når han så ikke har tid til at være der, så skal han erstattes af et skilt, hvorpå der står "Er udlånt til familien". ;-)

   Slet
  4. Tine, herlig historie :-)

   Slet
 9. Jeg har aldrig været til Festival i Skagen. Men elsker jo at gå omkring i byen og suge stemningen til mig. Jeg forestiller mig, at den får en nøk opad med musik alle steder!
  Mmmmmhhhh den mørke øl lyder go'! Lige mig, det lyse må du godt beholde!
  Strikkeblokering? Hvorfor dog? Er det blevet for kedeligt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er virkelig en oplevelse værd. Jeg vil også helst have den mørke, men den lyse var nu også god.
   Jeg ved det ikke, jeg kan ganske enkelt ikke tage mig sammen og jeg mangler kun et ærme og så afslutning på min kjole.

   Slet