søndag, juli 17, 2016

Hverdagen banker på

Men først sluttede jeg ferien af på den dejligste vis. Datteren var sammen med sine fire kusiner på min side på weekend i mine forældres sommerhus. Min ene søster og svoger købte sommerhuset, inden min mor døde. Heldigvis ville min søster og svoger have det, ellers havde vi købt det. Vi havde selv købt sommerhus, men dette hus har min far selv bygget, så det skulle ikke sælges til en, der ville rive det ned og bygge et nyt moderne fritidshus. Så landmand og jeg drog ned gennem landet for at hente datteren, ned langs Limfjorden ved Trend og ind over Skive for derefter at køre ud til Limfjorden igen.Sommerhuset trængte til en kærlig hånd, og det har det fået, men stadig i respekt for stilen. Og udsigten kan man ikke klage over. Over på den anden side af vandet kan man se Mors. Vi fik et par timer sammen med min ene niece og hendes forældre, frokost som vi altid fik det, ude på den ene terrasse. Her på læsiden kan man næsten altid sidde ude. Og minderne dukkede op. Minderne om den sorte transistorradio, som stod på P3, hvor der var sommerradio for børn. Vi dukkede op mere eller mindre søvnige om morgenen, og så var det med at få badeskoene på og ned og svømme, inden vi satte os ved bordet for at spise morgenmad og høre radio. Dagene gik med badeture, boldspil (sommerhuset er super til at spille Antonius over), kortspil og boglæsning. 


Alle vores børn har været på ferie hos mormor og morfar (farmor/farfar). Den yngste dog sammen med forældrene, for da var min mor syg. Kusinerne, som er i alderen 17 til 30, elsker at være sammen deroppe, men det er sjældent, at de kan finde en weekend, hvor alle kan. Det lykkedes i år, og på trods af blæst og regn gennemførte de den planlagte aftensmad, snobrød med pølser og salat, for det var en fast tradition hos morforældrene(farforældrene)


Nu er vi hjemme igen. Tankerne begynder at kredse om arbejdet, jeg ved, at der har været meget travlt (følger nogle af mine kolleger på instagram), så jeg har forberedt mig på at være med i plejen fra morgenstunden af. Så må mails og hængepartier fra før ferien klares over middag. Men først skal jeg finde arbejdstasken og vænne fødderne til tanken om strømper. Og så skal hjernen også indstilles på, at den skal sove, mens det stadigt er lyst, og at uret ringer tidligt i morgen. Hverdag, jeg er klar.

14 kommentarer:

 1. Ahhh - du lyder ærlig talt ikke som om du er helt klar endnu :-)
  Dejlige barndomsminder, du fortæller om. Jeg har også spillet meget Antonius, og jeg synes det er sjovt, at det åbenbart var et landskendt spil.
  God arbejdslyst. Vi holder lige ferie lidt endnu. Tøhø ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg var klar, men kunne godt have brugt en uge mere :-) Antonius kan jeg huske at jeg skrev om for en del år siden, og der var faktisk mange, der kendte spillet. Og tak, jeg havde en god dag :-)

   Slet
 2. Åh, så røg minderne lige tilbage til radiomorgener for børn, "Sommerferie" med Elith Nørreholm, - mon det også var det, I lyttede til. Det var SÅ hyggeligt.

  Jeg håber, du nåede at komme helt ned i gear, - jeg tror virkelig du har arbejdet på det (?), - så du er klar til travle arbejdsdage igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, gad vide om det var med ham. Der var også et program, hvor radioen rejste rundt i landet og rapporterede derfra. Men hyggeligt var det.
   Jeg er kommet ned i gear og heldigvis var der lidt mere ro på i dag end i weekenden, så jeg kunne gå i gang med mine opgaver ved 9 tiden.

   Slet
 3. Åh ja "Sommerferie" med Elith Nørreholm kan jeg også huske. Det lyttede jeg til i sommerferien hos mormor. Antonius kender jeg også, men vi boede desværre aldrig et sted, hvor man kunne spille det.


  Hav nu en god start på arbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, jeg fik en god start og Antonius var mere besværligt at spille hjemme hos os selv, der skulle kastes til :-)

   Slet
 4. Fantastisk med sådan et 'familie-sommerhus' - håber det kommer til at gå videre i arv en dag. Så skøn en historie og lækkert sted, er dejlig at have.
  Håber din arbejdsdag bliver god omend travl ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, sommerhuset går helt sikkert i arv til min niece, og hun er som sin mor en rigtig samler af mennesker, så jeg håber at deres kusinebånd varer ved.
   Tak, jeg havde en god dag og slet ikke så travlt som forventet, de andre kunne klare sig uden min hjælp fra kl 9, så nu er jeg igennem mailbunken og opgaver, der skulle klares nu.

   Slet
 5. Dejlige minder, og superdejligt at kusinerne gider at føre sommerferietraditionerne videre på deres egen måde :-) Jeg har også ramt hverdagen - og kunne selvfølgelig ikke sove ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, stakkels dig, jeg faldt i søvn. Og det er dejligt at se kusinernes tæthed.

   Slet
 6. Sikke nogle dejlige barndomsminder familiesommerhuset rummer.
  God arbejdsdag Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, der er mange flere :-) Og tak, mon du ikke snart får ferie?

   Slet
 7. Det er skønt når selvbyggede huse med minder kan blive i familien, og bruges med glæde.
  Da mine farforældre var døde, købte min faster, kusine og fætter huset. Desværre står det bare tomt og forfalder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det vigtigste er næsten at huset bliver brugt, for ellers kunne det lige så godt komme andre til gode.

   Slet