mandag, august 01, 2016

Et sted jeg aldrig havde været før

Datteren er sat på en bus med kurs mod hovedstaden efter to ugers ferie hos os.Mens hun var her, nåede vi også et ønsket besøg hos en faster og onkel. De tog os på tur til den anden lystbådehavn i Aalborg, som vi ikke tidligere havde besøgt.

DSC_2208

Opfindsomheden er stor, når det gælder om at sætte sit eget præg på selv den mindste båd.

DSC_2209

Aftensolen skinnede herligt og her ved fjordens kant, kunne man næsten glemme at man var lige midt i storbyen, med mindre man drejede hovedet.

DSC_2211DSC_2213

Det vi skulle se, var ikke lystbådehavnen, derimod Fjordbyen. Men der har jeg ingen billeder fra. Menneskers bolig skal de have lov til at have i fred, men sikke et sted. På en måde mindede byen om Christiania, men så alligevel ikke. På andre måder om kolonihaver, men så alligevel ikke. I dag fandt jeg så dette link, som fortæller om Fjordbyen, og jeg er nu meget klogere på stedet. Det er i forhold til kommunen at sammenligne med kolonihaver, men det har sit helt eget udtryk, og vi nød aftenturen dertil. Og med turistbusser med japanske turister, som besøger Fjordbyen, så kunne jeg helt sikkert godt have taget billeder. Mon ikke de var vant til det? Og igen måtte vi sande, hvor forskellige vi er, datteren og jeg var klar til at flytte ind i et hus, hvorimod landmanden så ud til at få klaustrofobi ved alle de huse, som var tætliggende og små.

I dag må jeg hellere fokusere på mit sted og få lavet et regnskab, bærbuske og havde trænger også til et kærligt blik, men det må vente, først regnskabsfokusering. God mandag til dig.

14 kommentarer:

 1. Fulgte dit link og fandt nogle fine billeder. Sikke et fint sted, den Fjordby ;-) og flotte fotos du har lagt på bloggen (som altid). God fornøjelse med regnskab og bærbuske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv, regnskabet kom jeg i gang med, bærbuskene står stadig ude bagved og får ikke besøg lige nu ;-)

   Slet
 2. Rigtig fine billeder med det smukke og bløde aftenlys. Jeg kiggede også lidt på dit lin til Fjordbyen. Det ser dejligt ud - en lille oase.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, det så hyggeligt ud og rodet og meget anderledes :-)

   Slet
 3. Sikke da et herligt område med plads til at bo og leve anderledes. Jeg håber sådan, at den slags områder får lov at fortsætte på deres egne præmisser. Dét bør der være plads til i Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det håber jeg også. Vi har brug for noget, der ikke er så finpudset

   Slet
 4. Sikke et fint sted :-) Japanske turister i bus?! Vil det sige, at Fjordbyen bliver vist frem som turistattraktion, mens vi andre (jeg) aldrig har hørt om stedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, der står at japanske turister når de besøger Aalborg også bliver kørt derud i små minibusser :-)

   Slet
 5. Jeg fulgte også dit link - og jo, jeg er sikker på, at de er vant til at blive fotograferet! Det ser ud som om det er et spændende og anderledes sted at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er jeg også sikker på. Jeg tror jeg skal på aftentur en anden gang dertil

   Slet
 6. Fjordbyen er et dejligt sted med sin helt egen stemning. Jeg har været der som gæst flere gange - og har fået lavet mine tatoveringer der ;) Lasse har bekendte overalt - og altså også der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, du er også lidt vild i det ;-)og det er et skønt sted

   Slet
 7. PS - de er ikke vilde med turister og kameraer lige op i hovedet - tag billeder af udsigten og spørg ellers om lov :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, tak og ja jeg havde også tænkt at jeg ville spørge først :-)

   Slet