onsdag, august 24, 2016

Alene hjemme

Overskriften burde nok hedde alene i huset, for ude på marken kører to landmænd. Udenfor på græsset ligger Istvan, og han har ikke tænkt sig at komme ind, førend landmanden hopper af mejetærskeren. Vejrudsigten lover tørvejr de næste tre dage, jeg håber, den holder, hvad den lover.  Der er noget smukt over sådan en stor mejetærsker, som efterlader marken med stubbe. Og støvet fortæller, at kornet vist er tørt, som det skal være. Mobilen har ringet, det er tid til at stille aftensmaden frem, her i huset vil landmanden ikke have varm mad før end høstdagen er omme. Så derfor havde jeg i morges smurt en madpakke til eftermiddag, og da jeg kom hjem, blev den næste madpakke smurt og leveret ud ved aftenstid. Jeg har passende byttet om på projektdag og fridag,fordi vi kun havde fået en patient inkluderet til denne uge. Det gav derfor mere mening, at min projektdag lå om to uger, hvortil jeg fik inkluderet tre patienter. Det ville blive lige rigeligt nok til mine to kolleger i projektet. Fire fridage foran mig og holder vejrudsigten, så skulle vi også være færdig med kornhøsten på de dage. Så nu vil jeg finde en god opskrift på bradepanekage med pærer, frugtkurven trænger til at blive tømt. God aften til dig.

DSC07284DSC07285DSC07289

10 kommentarer:

 1. Hvor er det godt at se, at I har tørvejr til høst nu :) Jeg krydser fingre med jer.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det er så dejligt, og tak :-)

   Slet
 2. Jeg håber på jeres vegne - men vejret ser virkelig ud til at være stabilt de næste dage. Og varmt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak, det ser rigtig godt ud på vejrudsigten lige nu :-)

   Slet
 3. Det må være fantastisk at følge årstiderne så konkret, som man gør som landmand. Jeg krydser fingre for vejrudsigten, - vi kan også godt bruge tørvejr i Aarhus til Festuge-starten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak, det er dejligt når landmændsønsker og festivalsønsker er de samme :-)

   Slet
 4. Knæk og bræk, jeg håber sådan for jer, at høsten bliver go'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, tak :-) Vi håber også.

   Slet
 5. Jeg voksede op delvist på landet, så dine dejlige og smukke billeder af høstede marker kan jeg lige genkende. Så vidt jeg husker, duftede en nyhøstet mark også godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, du husker rigtig, sådan en mark dufter dejligt :-)

   Slet