fredag, august 26, 2016

Mens jeg venter

Aftensmaden er klar, når høstfolket er klar, men forhåbentlig har de et par timer endnu. Imens kan jeg så fortælle om den motorcykeltur vi var på først i august. Vi skulle alle møde i Ødum nord for Aarhus og så blev turen ellers sat i gang. Vi skulle følge kystlinjen hele vejen fra nord for Studstrup til Ebeltoft.image

Vi kom gennem sommerhusområder, som lå så skønt med fødderne i vandet ved Følle Strand

P1040589P1040590

Vi hilste på Kalø slotsruin ved Kalø vig

P1040593

Vi køret gennem landskaber, som lå tilstrækkeligt højt til at vi kunne se vandet og kystlinjen.

P1040595

Ved en af de gamle færgelejer, hvor man før hen fragtede grøntsager og andet godt over til Aarhus, holdt vi pause. Jeg tror det hed Skødshoved.

P1040604P1040605

Vi blev enige om at linjerne: det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark, må være inspireret af Mols Bjerge

P1040607P1040609P1040611

Så drog vi ud på “dråben” under Jyllands næse, Helgenæs, hvor Hanne C huserer med sin sommerbutik. En skjov historie er, at en af mine mange kusiner på min fars side fortalte mig til min fars begravelse, at hun boede der. Og da jeg fortalte om Hannes Tulipaner og Tomater, så kendte hun ganske udemærket godt butikken. Og så lød bemærkningen: hvis I nogensinde kommer til Helgenæs så bare spørg efter mig ved købmanden, han ved hvor vi bor. Så jeg kiggede efter købmanden, men jeg kom nu ikke på besøg den dag.

P1040616

Frokostpausen blev holdt ved fyret på Helgenæs, det blæste godt, men vi fandt læ til vores medbragte madpakker, og de andre turister fik da noget at se på med 25 motorcykler og 35 gråhårede bikere. Det ældste par var blevet 80 i år og havde fået nye hjelme i fødselsdagsgave af deres børn og børnebørn.

P1040619P1040622

Der var masser at se på fra bagsædet og hver kurve afslørede nye, smukke billeder.

P1040627P1040636P1040641P1040642

Efter at have kørt gennem Ebeltoft og ud igen kørte vi rundt i skoven, indtil vi endte på Skovmøllen, og her nød vi kage, kaffe og snak, inden vi sagde farvel og tak for en god dag. Og så satte de to nordjyder kursen mod Nordjylland, mens vi snakkede om det smukke hjørne af Danmark, vi havde mødt.

P1040644P1040646

12 kommentarer:

 1. Der er meget smukt i hele dette område; kan godt forstå I nød turen ... vi tilbragte to efterårsferier der, plus lidt løst hist og pist indimellem - jeg tror vi kan prale med at have set alt det, du viser billeder af - og så kørte I lige forbi hvor vi boede ved Følle Strand.
  Håber I er ved at få høstet færdig - vejret truer os lidt lige nu ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, åh det må være et skønt sted at bo :-) Vi høster på livet løs, men når ikke den sidste mark inden regnen byrder løs i morgen. Det truede også hos os i aftes, men det blev aldrig mere end et pardråber, som vinden verfede væk :-)

   Slet
 2. Så opdagede I måske grunden til, det er lige præcist i området omkrig Ebeltoft, der er vores foretrukne feriemål ?

  Samt at vi drømme om at komme til at bor der, når vi ikke længere skal passe et arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, det forstår jeg til fulde :-)

   Slet
 3. Sikke en skøn tur - tak for de dejlige fotos til at følge med på turen. Så mange smukke og dejlige steder i Danmark - og I er gode til at finde dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, tak, disse ture med lokale guider er altid gode at være på, for vi kommer steder, som vi ikke selv ville have fundet :-)

   Slet
 4. Huset med Tulipaner og Tomater ligger overfor brugsen i Kongsgårde. Der afholdes sommermarkeder med alskens ting et par weekender i juli, og det er rigtig hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Inger, jeg må se om ikke jeg kan komme af sted til Hannes sommermarkeder, i år skulle jeg arbejde.

   Slet
 5. Tak for en flot tur. Jeg er imponeret over de 80-årige! Gode rollemodeller.
  Jeg har før bestilt julekalender hos Tulipaner og Tomater, men havde ikke lige bemærket, at hun bor i den smukke del af Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov Conny, jeg havde overset din kommentar, undskyld. Jeg er også imponeret over de 80årige.
   Tænk jeg vidste ikke at man kunne bestille julekalender hos Tulipaner og Tomater. Hanne bor normalt nær Århus, men om sommeren har hun sommersalg i Mols Bjerge.

   Slet
 6. Det ser simpelthen så dejligt ud, der er et yndig land! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det var en dejlig tur i et skønt område af vores land.

   Slet