onsdag, august 10, 2016

Den ene dag ligner den anden

Det er meget nemt at falde ned i sofaen, og jeg beundrer folk, der kan være vældig aktive efter arbejde. Jeg kan lige mande mig op til en let omgang aftensmad, og i dag kom jeg da heldigvis ud på gåtur, så må jeg gerne synke ned i sofaen igen.Lige nu genlæser jeg bøger eller snarere jeg skimmer dem, så det er vist på tide, at jeg udvider min horisont. Kunne I monstro give mig gode tips til bøger?

Gåturen bød på muligheden for at fotografere den anden lilla blomst i mosen. I går hed den Lodden Dueurt, i dag hedder den Gederams. Og så er jeg vild med vandpytter, der genspejler himlen. God aften til dig.

P1040652P1040654P1040655

16 kommentarer:

 1. Jeg skal også have en at mande mig op sammen med - jeg har vildt svært ved at tage mig sammen til noget som helst, hvis jeg er alene om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, dejligt at høre, at der er andre som mig, og i hverdagen har jeg ingen at mande mig op sammen med :-)

   Slet
 2. Hvis du kan lide biografier, kan jeg varmt anbefale "Dengang i Lemvig" af Elisabeth Møller Jensen (tidligere direktør i Kvinfo) eller Bodil Jørgensen (om Bodil Jørgensen, sjovt nok).

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, faktisk er jeg ikke til biografier, men måske skulle jeg give det en chance. Den første bogs forfatter har jeg læst et interview med og Bodil Jørgensen kunne jeg godt tænke mig at lære bedre at kende :-)

   Slet
 3. Lene, jeg synes virkelig du er imponerende aktiv, det vil jeg sige! Du skal på ingen måde sætte dit lys under en skæppe på den konto, jeg synes det er godt gået!
  Jeg anbefaler flg. tre fantastiske bøger:
  "Og bjergene gav genlyd" af Khaled Husseini, "Alt det lys ingen ser" af Anthony Doerr, og "Forbandede yngel" af Anne-Cathrine .....-et eller andet... Jeg er netop igang med sidstnævnte, og de er alle tre virkelig gode!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Skøreliv, jeg kunne godt være mere aktiv, men sådan er det ikke. Jeg må restituere :-) Første bog står i reolen, gemalens fødselsdagsgave fra sidste år, den må læses . Anden bog har jeg læst, helt fantastisk og sidstnævnte har jeg hørt meget om.

   Slet
 4. Som Monster-Mor synes jeg altså, at du er pænt aktiv med alt muligt. Den absolut primære årsag til, at jeg ikke falder om i sofaen, når jeg kommer hjem, er Kamelen, der altid er helt fjumset af glæde over at se mig og tanken om gåtur :-) Du skal læse bogen af Henry Marsh, ham hjernekirurgen. Den er virkelig god og fortæller på en fin måde om nogle af alle hans tanker i forbindelse med operation af dødsyge patienter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak, I er søde. Ja min hund lufter jo sig selv ;-) Den bog skal jeg vist kigge lidt på.

   Slet
 5. Ideer til lidt nyt litteratur holder jeg mig fra pt. Står lidt fast i krimigenren, og trænger selv til luftforandring, så jeg kunne selv godt bruge et par tips.
  Er vild med dit billede med vandpytten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde :-) Jeg har faktisk ikke i et par år læst krimi, gik helt kold i genren.

   Slet
 6. Jeg har lige læst og været grebet af "Kvinder i hvidt" af Cecilia Samartin. Den handler om kvinder der demonstrerer mod deres mænds fængsling i Cuba. Ellers har jeg været også optaget af Anne Marie Løns "Prinsesserne" en fortælling om to søstre på en større gård i Vrå fra 1930'erne til ca 1970'erne som jeg husker det. Det er en både barsk og gribende roman om menneskeskæbner når livet former sig anderledes end man havde forudset

  SvarSlet
  Svar
  1. Mor-til-3, første bog har jeg også læst og blev virkelig grebet af den. Anden bog forsøgte jeg med for mange år siden, jeg tror faktisk ikke jeg kom gennem den. Måske er jeg blevet voksen nok nu ;-)

   Slet
 7. Med al din aktivitet på arbejdet og med gårdens regnskab og kor og børnebesøg og mc-ture - så mener jeg nu godt, du må flade lidt ud på sofaen ;-)
  Fx med en af disse to gode bøger: Bogtyven af Markus Zusak, som er lidt anderledes skruet sammen end de fleste bøger, både fortællemæssigt og opsætningsmæssigt. Meget overordnet handler den om Tyskland under 2. verdenskrig, men der sker så meget hos de personer, der er med.
  Nu, hvor mor-til-3 anbefalede Cecilia Samartin, kan jeg nævne endnu en bog af hende, som jeg blev grebet af, nemlig Drømmehjerte. Den handler også om Cuba og om dem, der blev, og dem, der flygtede til USA.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny. Bogtyven begyndte jeg på som film, men kom ikke videre med den. Måske skulle jeg give bogen chancen. Drømmehjerte har jeg lige haft hjemme, men fik ikke kommet så langt, så den fængede og derfor blev den afleveret, da det var tid.

   Slet
 8. Waugh flotte skyer spejler sig i vandpyt. Godt set.

  SvarSlet