torsdag, august 25, 2016

Hverdagstorsdag med hverdagsfri

Morgenen er startet, som den plejer, en time senere end når jeg skal på arbejde, men ellers er rutinerne de samme. Der er smurt mad til landmandens formiddagspause og frokost, der er brygget te til ham og så fordi det er min fridag, er der også brygget te til mig. Landmanden drikker sort te, jeg drikker hvid/grøn te. Vi kan sagtens drikke den andens te, men hvorfor nøjes, når man kan få sin favoritte? I denne uge er jeg startet med en ny vane, den betyder på arbejdsdage, at jeg skal op et kvarter før, men jeg tror på, at det vil gøre mig godt. Jeg laver øvelser for skulder og knæ, 15 minutter, og imens ser jeg morgennyheder. En ny rutine, en ny vane, og det skal hjernen vænne sig til. Den har det jo med at få automatiseret det hele, så den ikke skal bruge hjernebarken. Det er godt, men det er også sundt at træne sin hjerne. Efter øvelser og madpakkesmøring er det tid til morgenmaden, den er også det samme hver dag, og faktisk er den også begyndt at brede sig til weekenden, fordi jeg har det allerbedst i min mave, når dagen starter på den måde. Jeg savner boller og ost, jeg elsker det helt store morgenmåltid, det gør min mave så bare ikke. Mens jeg spiser, læser jeg nyheder på nettet, og undervejs dukker en artikel op med fokus på blodtrykket (den snigende dræber). I den artikel skrives også om hjernesagens kampagne, den kampagne har jeg helt overset, nok fordi jeg ikke er på facebook og derfor ikke kan abonnere på nyheder fra Hjernesagen. Det skal der rådes bod på, så her får du et link til kampagnen, som sætter fokus på, hvordan vi passer på vores hjerne. En af måderne er ved at træne vores hjerne, vi skal forsøge at gøre noget, vi ikke er vant til, så som at ramme papirkurven med en papirkugle (jeg klarede seks ud af ti gange og gjorde øvelsen sværere og sværere ved at rykke længere væk. Man kan også prøve at tage den test om hjernen eller den hjerneøvelse, der er på siden her. Dem klarede jeg også, og jeg var allermest stolt af, at jeg havde gangestykkerne rigtige, for de voldte mig godt nok problemer. Husketesten havde jeg ni ud af ti ord rigtige.Nu er hjernen vækket, min fridag skal bruges på at give plasma og på at få fysioterapi. Derudover skal der bages boller og kage, der skal handles ind til aftensmad og vejret lover god høstdag igen i dag. Landmændene er i gang med at gøre mejetærsker klar, en medarbejder skal ud og harve, så der kan sås efterafgrøder på stubmarken. Det bliver forhåbentlig en god dag. God torsdag til dig.

13 kommentarer:

 1. De tests, du henviser til, svarer stort set til dem, man arbejder med, når man får lavet en neuropsykologisk undersøgelse. Det er faktisk en ret sjov "leg". Jeg har altid godt kunnet lide den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, og jeg laver dem alt for sjældent.

   Slet
 2. GOD IDE at stå et kvarter før op og så både få set morgennyheder OG få trænet. Min krop bliver bare helt træt på forhånd ;-)
  Men ideen er sået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg håber vanen sætter sig fast, også når det bliver vinter. jeg skal jo også et kvarter før i seng :-)

   Slet
 3. Det er rigtigt landmandsliv, når det er bedst - og travlest :-) Jeg tror ikke, jeg kan overtale mig selv til at stå så meget som et minut tidligere op end nødvendigt. Jeg synes allerede, at det begynder at bliver svært nok at hale mig selv ud af fjerene til sædvanlig tid nu, hvor det ikke er blevet helt lyst, når vækkeuret ringer. God resten af torsdagen til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten. Det er vist et spørgsmål om vane, jeg tænker ikke mere over at jeg skal op klokken fem, så jeg håber at vanen med at stå op kvart i fem holder sig fast :-)

   Slet
 4. Jeg lader hjernen sove til den vågner af sig selv, men jeg elsker at løse logiske opgaver af enhver art; noget jeg gør dagligt, så selv om den sover længe, får den ikke lov til at gå i stå :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, dejligt, men husk nu man skal gøre det, man ikke plejer at gøre, så for dit vedkommende er det måske noget helt andet, der skal ske :-) Har du prøvet at ramme en papirkurv med en papirkugle ;-)

   Slet
  2. Jeg har et spil på min iPad, hvor man skal ramme en papirkurv - mens det blæser mere eller mindre. Man får vindstyrke og -hastighed opgivet. Gælder det? Jeg spiller det ikke ret tit ... :-)

   Slet
  3. Ellen, tjah :-) Både ja og nej, det at bruge en finger på ipaden og det at koordinere i virkeligheden med arm og øjne, er to ting, så du må gøre begge ting ;-)

   Slet
 5. Dejlige høstbilleder i dit forrige indlæg. Jeg håber, vejret holder, så i får høsten godt i hus.
  Så du den tv-udsendelse forleden aften om medicinering af moderat forhøjet blodtryk? Og kolesterol? I følge de tal, der blev lagt frem, var det resultaterne af medicin minimale. Kun 1 ud af (glemt det høje tal) undgik en blodprop i hjernen eller hjertet. Hvad mener du om det?
  Respekt for dine nye morgenrutiner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bette, vejrudsigten ser god ud, jeg er lidt bekymret for de skyer de lover i aften, der må helst ikke være regn i dem?
   Desværre så jeg ikke den udsendelse, hvilken kanal var det på?

   Slet
 6. DR1 under overskriften "Sygdom søges"

  SvarSlet