lørdag, august 27, 2016

Meget pinligt og meget uforståeligt

De sidste par dage har jeg været utilpas, ikke noget, der forhindrede mig i at lave mad og sørge for høstfolket eller tage til reception for at fejre vores farmsekretærs 40 års jubilæum. Men jeg havde kvalme, var træt og svimmel, følte mig ikke helt tilstede i livet, så med fire fridage gav jeg mig selv lov til at slappe af på sofaen og læse bøger, så snart jeg kunne. Det var derfor skønt at vågne i morges klokken syv efter syv timers søvn og mærke, at jeg var til stede i verdenen igen. Jeg sang, mens jeg hentede vasketøj frem, jeg nynnede, mens jeg gik ned til landmanden, der allerede var i gang, og havde tid til at beundre vores gamle kartoffelvogne, som har fået helt nye sider, hydraulisk bagsmæk og helt nye dæk og dermed fremstår som helt nye. På vej tilbage ringede min mobil, det var arbejdet, jeg nåede ikke at tage den, før der blev lagt på, men fastnettelefonen ringede insisterende i køkkenet, da jeg lukkede mig ind. Jeg havde nået at tænke, at det ville passe bedst med nattevagt, hvis de havde brug for hjælp. HA! Jeg havde skrevet forkert i min kalender og havde slet ikke fri, men skulle være i dagvagt!! Hor pinligt er det lige, tusinde undskyldninger senere og med lovning om rundstykker var jeg i fuld sving med at smøre madpakker, fylde drikkedunke, brygge te alt imens tankerne kredsede om, hvordan jeg i alverden kunne have overset dette. Alle dage på hver sin side af weekenden er korrekt skrevet af fra vores netbaserede arbejdsplan, bare ikke weekenden. Håret blev hurtigt gjort vådt og føntørret, og så var det ellers bare ud i bilen. Klokken halv ni stod jeg på afdelingen omklædt og var bare tændt, for nu skulle jeg have indhentet alt det, jeg burde have nået. På trods af starten blev det faktisk en god dag. En dag, hvor jeg var tilfreds med min sygepleje og hvor jeg følte, at der var kvalitet og nærhed i hver eneste ting, jeg foretog mig. Jeg er klar til en ny dag i morgen, og denne gang står jeg der klokken syv. Herhjemme går det godt, regnen banker på allerede i morgen tidlig, så de når nok ikke den sidste mark, som er med havre. Ærgerligt, men der kommer nok tørvejr igen flere dage i træk i næste uge. Aftensmaden bliver resterne fra i går, der er så meget lasagne tilbage, så med en ny slags salat som tilbehør må det være menuen. Havde jeg haft fridag, havde høstfolket helt sikkert fået kartofler, kød og så hjemmelavet blommechutney. Nu får vi at se, om jeg når den chutney, eller om blommerne går til, inden jeg får dem plukket. For lige nu skal jeg blot slappe af med en god kop te. God aften til dig.

DSC07299

16 kommentarer:

 1. Godt du er frisk igen - og har fået så meget slappet af at du har glemt sygeplejejobberiet. Det er godt gået :-) godt det blev en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, tak, ja man må sige at jeg har fået slappet af :-)

   Slet
 2. Du har måske haft en eller anden mild infektion? Underligt, men både John og jeg kender godt det med at "have det mærkeligt en dag eller to" uden egentlig at være syg.
  Og så måtte det jo komme: At det en dag smuttede for dig med alle dine skiftende vagter. Heldigvis er jeg sikker på, at dine kolleger bare har smilet stort til og ad dig, da du dukkede op. Vi ringede også til folk, hvis ikke de var kommet senest en time efter deres normale mødetid. Det betyder ikke, at man er sur, men at man er bekymret for om der er sket noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er endnu aldrig sket at jeg har skrevet forkert, men en gang skal jo være den første :-)
   Jeg har en teori om min utilpashed, men den først diskuteres med min fys :-)

   Slet
 3. Pudsig tanke at man kan glemme at komme på arbejde. Det er der vist ikke så mange, der har oplevet. Men på et eller andet tidspunkt må det jo smutte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, glemme gjorde jeg ikke, for der stod jo i in kalender at jeg havde fri. Men skrive forkert har jeg gjort :-)

   Slet
 4. Ja ja, det kan jo smutte, og så var det da bare heldigt, at dine kolleger kunne ringe efter dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, åh ja tænk hvis jeg var taget i byen tidligt

   Slet
 5. Havre tørrer hurtigt op efter regn og ugen ser lovende ud høstmæssigt. Den skal nok komme i hus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, det regner jeg også med. Håber I har fået høsten i hus nu.

   Slet
 6. Uh, sådan en vagt kunne nok også snige sig væk fra min kalender, hvis ikke jeg havde sådan relativt faste arbejdsdage! Men godt du er blevet frisk igen! Vi krydser fingre for tørvejr, her fik vi i hvertfald vand i nat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det har regnet hele dagen, men slet ikke så meget herhjemme som i Aalborg.

   Slet
 7. Ups. Men sådanne ting sker altså bare. Og så var det jo godt, at dagen blev god.
  X'er for resten af høsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, vi håber kornet er klar i morgen og vejrudsigten holder sit løfte :-)

   Slet
 8. Kroppen sagde fra, du fik sove længe og selvom det aldrig er sjovt at have fået forkert fat i sammenhængen, er jeg sikker på du havde godt af det.
  Jeg kommer til at tænke på den sommerferie, jeg arbejde hele ferien, var gennemtræt og endte med at tro jeg kom for sent, fordi jeg var faldet i søvn og vågnede tidlig aften i stedet for efter hele natten og tidlig morgen. (Hvor jeg skulle møde) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, ja vores krop kan sommetider spænde ben for vores opfattelse af tiden :-)

   Slet