tirsdag, august 09, 2016

Når jeg kniber mig i armen …

den er god nok, det er august, om end trangen til strømper har været der i dag. Men jeg giver mig ikke, der bliver ikke tændt for fyret og der bliver ikke taget strømper på. Jeg overvejer dog at tænde op i brændeovnen. Det er farligt med sådan lidt kuldskærhed, for pludselig har man ligget under et tæppe med en god bog, mens timerne er strøget af sted, og nu er det for sent med aftengåturen. I morgen er der atter en dag, og så kan jeg jo glæde mig over billederne fra gåturen i går aftes i stedet for.Jeg elsker de lilla blomster, der omkranser markerne. Desværre ikke i det væld, de før hen gjorde, men det skyldes, at vi har fået plantet en del læhegn, som er til gavn for vildtet, fuglelivet og afgrøderne, men altså ikke for de skønne lilla blomster.

 

P1040647P1040648P1040649

P1040650

Byger der går og kommer, det er den danske sommer. Nu kender vi de linjer, kunne vi ikke synge næste vers: Sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter. Må august og september beslutte sig for at blive en varm sensommer.

26 kommentarer:

 1. Danmark er temmelig delt i øjeblikket synes jeg. Selvom jeg godt ved at Jylland for en stor dels vedkommende er præget af regn, frydes jeg nu alligevel af at vi stadig har sol og bare arme og tæer. Omend det blæser noget her - og drypper lidt med mellemrum.
  Jo kom bare med mere sol - gerne i hele landet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg glæder mig over at i har sol, må det sprede sig :-)

   Slet
 2. Uh ja, vejret er fint nok som sådan, men det BLÆser! Meget. Alt for meget ...men I er jo nok mere vant til det deroppe end vi er her i det vindfredelige Sydøstsjælland.
  Og vi er flere, der godt kan lide de lilla blomster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, blæsten har lagt sig nu i aften og det er helt skønt :-)

   Slet
 3. Jeg havde efterårsfornemmelser, da jeg tog hjemmefra klokken ni i morges, men jeg synes nu ikke, det gør noget, når det bare bliver et langt efterår. - De lilla blomster er kønne, men hvad er det for nogle?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, jeg holder af alle årstider, men vil gerne have lidt varme dage nu, også af hensyn til kornhøst og kartoffeloptagning :-) Blomsten hedder Lodden Dueurt, som Benedicte så rigtigt skriver nedenfor. Det havde jeg bare glemt

   Slet
 4. Ak ja, lykke og lyse nætter....
  Nu er det HELT mørkt, når jeg står op. Dét er da surt. Men som du skriver, så kan vi måske nå at få lidt god sensommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, der var også mørkt, da jeg stod op kl 5. Lidt sensommer ville være godt :-)

   Slet
 5. Det lyder nu dejligt, det der med at ligge under et lunt tæppe og læse i en god bog. Og sikke flotte lilla blomster. Håber du aftenturen senere ... og ellers er der jo atter, atter en dag i morgen ;-) Ha' en dejlig onsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv, i dag kom jeg ud og fandt flere lilla blomster :-)

   Slet
 6. Smukke blomster, som jeg er næsten sikker på må være 'Lodden dueurt', Rasmine. Forleden plukkede jeg en stor buket på Amager Fælled, sammen med en masse dejlige brombær, så sensommeren er ankommet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, det er nemlig fuldstændig rigtig :-)

   Slet
 7. De er så fine, de lilla blomster! Men ja, det er en anelse køligt, i morges spurgte Mindste Pode om ikke han ku' få vanter på!.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, kan godt forstå ham. Min leder var cyklet sine otte kilometer på arbejde i morges i shorts! Hun hundefrøs, da hun stod på afsnittet.

   Slet
 8. Uha ja. I går kom jeg til at fryse bare ved at se på udendørstermometeret - det viste 12 grader fra morgenstunden. Og ude i bilen var den da kommet op på 13, men jeg skruede op for temperaturen i bilen og tændte sædevarmen. Brr....
  Jeg håber, du kan være min inspiration til at komme i gang med at gå ture om aftenen - i stedet for at falde ned i sofaen (dog med strikketøjet, så lidt sker der). Dog kan jeg ikke nyde så smukke vilde blomster, men haverne kan jeg da kigge ind i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg tændte også for sædevarmen :-) Og nu inspirerede du mig til at lette en vis legemsdel, så nu har jeg gået fem kilometer, tak :-)

   Slet
 9. Hvor er det pudsig det med strømper, jeg har selv samme dialog, men fik så lige noget skidt indenbords der kræver varm påklædning, så måtte bøje mig. Måtte blive i sengen i går tirsdag af samme årsag. Heldigvis feberfri etc. i dag.
  Dejlige input på din travetur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stakkels dig, Abildjyde, rigtig god bedring :-)

   Slet
 10. Øh, til ære for hvem er det lige, at du fryser i stedet for at tage varmt tøj på og skrue op for varmen? ;-) Jeg er cirka ved at dø, hvis jeg fryser mine ankler, og det gør jeg nemt, så jeg har forlængst fundet sokkerne frem. Og den store fleecetrøje. Og tørklædet. Og jeg tænkte faktisk også på handsker i morges ...!

  Men blomsterne er fine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, til ære for mig selv, jeg føler mig indelukket i strømper på den her årstid. Jeg kan sagtens klare lidt kolde fødder, når bare jeg har en trøje på :-)

   Slet
 11. Åh ja... vi håber inderligt der kommer noget sol før det bliver rigtigt efterår.
  Det er svært at komme ud og gå, når bygerne falder så tæt.
  Jeg nyder der blomstrende grøftekanter. Det er fascinerende at se, hvor forskellige de er rundt omkring i landet. Jordbunden må variere meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, grøftekanter er smukke syn, og regnbyger kan nemt stoppe en i at komme ud.

   Slet
 12. Jeg måtte ha' langærmet, tørklæde og strømper på her til morgen. Og lukket bagdør (den står ellers åben hele sommeren, når jeg er hjemme), men det var da ulideligt koldt fra morgenstunden af. Nu er det nogenlunde og diverse ekstra klude er lagt :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, heldigvis bliver det varmere op ad dagen :-)

   Slet
 13. Hundekoldt har det været i CPH i dag. Jeg havde en efterårsjakke på, men pyt - det kan da også være lidt hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det var det også her i morges, ni grader, da jeg kørte på arbejde.

   Slet