onsdag, august 03, 2016

Så ved jeg det

Dagene på arbejde er travle, meget travle. Alle knokler løs, nye patienter bliver indlagt i lind strøm. Heldigvis får vi feedback fra pårørende, som bemærker, at vi på trods af travlheden formår at være imødekommende og hjælpsomme, det manglede da bare, vi har med syge mennesker og deres rystede pårørende at gøre. Vi har langtids og korttidssygemeldinger af personale, nogle har været i clinch med fodbolde, tage, der ikke holder, lungebetændelse, gravididtetsudløst sygdom osv. Nå ja , jeg var jo også væk i fire arbejdsdage pga min fars død, hvor andre tog mine vagter. Det er ferietid, det er ikke til at få nogle vikarer, udover dem, vi allerede havde sørget for, så alle knokler løs. Så min specialedag blev inddraget i dag, ligeledes skubber mine ledere alt det, der kan rykkes, så de tager også en ordentlig tørn i plejen. Jeg er helt fortumlet i hovedet, når jeg kommer hjem. For vi skal gerne have patienter videre eller udskrevet, så snart vi ved hvad de fejler, hvorfor de fejler det de fejler og hvordan der skal forebygges fremover. I dag hørtes min latter pludselig udover afsnittet. En ældre dame kiggede intenst på mit ansigt og spurgte så, hvilken ansigtscreme jeg brugte, hvorefter hun anbefalede sin creme, for så ville jeg ikke få så mange rynker.Så ved jeg det. Jeg kiggede mig godt i spejlet, og ja jeg har mange rynker, men fred være med det, men måske skulle jeg prøve hendes creme, hvem ved om den gør underværker?

Morgenstunden havde guld i mund og aftenstunden er våd og fugtig. Jeg håber på bedre vejr de næste dage, for nu er vi i gang med kartoffeloptagning. Det er først til september, at vi lægger kartofler på lager, lige nu tages der op, når der bestilles kartofler, og de er gode, også i år.

P1040551

P1040552

19 kommentarer:

 1. Ja, så ved du det! Hrmpf. Hun har sikkert ment det godt, men jeg synes faktisk, at hun var ret flabet. Rynker er smukke, de er tegn på, at man har levet livet, og konen burde have været gjort opmærksom på, at hun rent faktisk først lagde mærke til rynkerne, da du grinede! Hvis man ikke har en levende mimik, har man færre rynker - men det er da ikke godt - og jeg tror ikke på, at nogen creme kan fjerne eksisterende rynker :-)
  Sådan en morgen og aften har vi også haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, en meget gammel dame med egen bestemte vilje og meninger, som får en blodprop i hjernen. Det kan godt forklare at det hun måske tidligere tænkte, men ikke sagde, nu bliver sagt. Og når jeg kigger på mine rynker, så er de fleste latterynker og så lidt (meget) under øjnene, men sådan er jeg jo. Og jeg tror heller ikke på at mine rynker kan fjernes :-)

   Slet
 2. Det lyder bestemt ikke godt med så megen travlhed.
  En rap replik til en "hjælpsom" ældre dame er jo nok ikke på sin plads. Jeg så en test af rynkecreme i et forbrugerprogram for ikke så længe siden. De testede de dyreste og de billigste og nogle midt imellem. Og så målte de simpelthen rynkernes dybde før og efter. Den eneste, der havde en lille, dokumenterbar effekt var den fra Lidl til 29,95. Den bruger jeg, og den er fin. Så fik du det råd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, når ferieperioden er over, så bliver det bedre. Men stakkels patienter, som bliver så hårdt ramt.
   Tak for rådet, måske skulle jeg overveje at bryde mit princip om ikke at handle i Lidl :-)

   Slet
 3. Jeg har læst lidt på sidelinjen her gennem slut juni og hele juli mdr. kondolere.
  Om der er en creme der kan klare livets tand overhører jeg også, og farven til håret er jeg også stoppet med, de grå reflekser er mine egne, og dem er jeg tilfreds med, det samme med rynkerne, jeg er jo mormor, og har nogle ar der forklarer.
  Ønsker dig en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde.
   Hud og hår har den tilstand de nu en gang har :-)

   Slet
 4. Sikke da en kommentar at få!... Den slags plejer at være forbeholdt børn og fulde folk. Jeg er sikker på du ser ud helt som du skal! Jeg har også hørt at der ikke er den store forskel på nogle af cremerne, ikke desto mindre er jeg helt til fals for alle de gode salgstrick. De virker på mig, om ikke andet, og jeg hopper i med samlede ben. Hver gang. Og det er da fjollet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, åh ja og så mennesker, som bliver let ramt på den evne ikke at tænke højt :-) Vel virker det, og jeg overvejer da at prøve den creme ;-)

   Slet
 5. Jeg tager hatten af for dig, og øvrige sygeplejersker i Danmark. Min mand har netop været indlagt efter et grimt styrt fra en stige. At opleve kompetente, varme, dygtige, smilende sygeplejerske, som man kan se, har styrtende travlt, det var utroligt. Nu er min mand med sygetransport fløjet til Luxembourg, hvor vi bor, her er der mange sygeplejerske, jeg tror de er kompetente, men de er kolde, spørger ikke indtil, hvordan det går osv. Så hatten af for dig, med rynker eller ej (synes i øvrigt damen var rigtig uforskammet).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne. Det var da en væmmelig oplevelse, jeg håber at din mand har det bedre nu- I går fik jeg næsten det samme at vide af en pårørende, der havde boet i England i mange år. At vi trods travlhed altid var imødekommende og hjælpsomme. Det er jeg gald for, og tak til dig. Damen ville ikke være uforskammet, jeg tror bare at det filter, hun normalt ville have haft, hvor man ikke siger det, man tænker, det filter var blevet lidt ødelagt.

   Slet
 6. Du får også min respekt for det arbejde der udføres!
  Og så mener jeg, at et ansigt der er fuld af levet liv, er smukt! Smil, der er prentet ind, pynter på alle. Rynkecreme er bare for, at skindet ikke strammer, når man smiler ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, og jeg elsker også et ansigt, hvor man se, at det har levet :-)

   Slet
 7. Nogle mennesker mister med alderen det filter, der bremser os i at sige de uigennemtænkte ting. Måske var det også sådan med damen? Hun har nok ikke ment det ondt.

  Mine hospitalserfaringer stammer jo ikke fra somatikken, men jeg synes sørme også, at det plejepersonale, jeg har mødt, har været omsorgsfulde og lyttende, på trods af, at de havde lynende travlt. Det er et fag, jeg beundrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, hun mente helt sikkert ikke noget ondt, og det er nemlig filteret, der er væk. Jeg er glad for at du har oplevet plejepersonalet sådan.

   Slet
 8. Ja man bliver lidt mere "åbenmundet" med alderen, såfremt man ikke passer på! Med hensyn til rynker vil jeg sige, at jeg har veninder der altid har brugt dyre cremer, der har flere rynker en jeg har, og jeg bruger faktisk de billigste, bare man får renset godt af, og megen fugt, så synes jeg ikke man kan gøre mere, det er vist også noget genetisk. Velkommen hjem til patienterne! kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, sådan er det, nogen mere end andre. Og tak :-)

   Slet
 9. Den var go´ Lene :-) Hun har sikkert sagt det i den bedste mening. Jeg synes nu, at rynker er charmerende og bevis på et levet liv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det var helt sikkert ikke ondt ment, og jeg griner hver gang jeg fortæller historien eller tænker på det :)

   Slet
  2. Det er altså også en fin historie :-)

   Slet