onsdag, juli 30, 2008

MENTOR

Gennem længere tid har vi drøftet, hvordan vi kunne forbedre introduktionen af vore nye sygeplejersker. Virkelighedens verden blev tit, at de efter et par uger blev kastet ud i selvstændige arbejdsfunktioner, som af og til kunne tage pippet fra dem.

Vi besluttede at indføre en mentor ordning, hvor de bliver koblet på en sygeplejerske, evt. flere her i ferietiden, i en måned og følger hende. Mentoren er koblet på i et halvt år, og der bliver holdt samtaler efter 14 dage, tre og seks måneder.

De sidste par dage har min nye sygeplejerske fået lov til at være på egen hånd hvad angår stuegang, medicin og planlægning af dagen sammen assistenten. Hun har nydt det, jeg har så været backup, når hun har haft brug for det. Hun synes, det har været så skønt at mærke, at vi ikke forventede, at hun skulle gøre ting alene, men da hun så endelig blev ”sluppet fri”, så var det ren nydelse. Se, det var jo lige det, vi havde håbet på.

Og nu er jeg træt, otte dagvagter, to fridage med besøg hos min far og flytning for datter, varme og manglende nattesøvn har sat sine spor, så jeg glæder mig til min fridag i morgen, før det går løs med aftenvagterne.

8 kommentarer:

 1. Lyder som om at I har fundet en rigtig god måde at gøre det på :-D Skønt

  SvarSlet
 2. Det er så dejligt når det lykkes.
  God fridag til dig - trænger da voldsomt til det. Jeg nød dine dejlige billeder fra alperne. :-)

  SvarSlet
 3. Lyder som en rigtig god model i har fundet der :-) - dejligt når nye tiltag bliver taget godt imod :-)

  SvarSlet
 4. nyd din fridag, slip din mentor fri, og slap godt af...
  på biblo har vi også indført en "livline" til vores nye personale...det virker rigtig godt.

  SvarSlet
 5. Lene - jeg tror mange nyanatte netop savner en mentor. Så jeg synes det er rigtig godt at I har gjort noget ved det og at det virker :) På min nuværende arbejdsplads skulle jeg intro. nye kollegaer da jeg selv havde været ansat i under 4 måneder, så jeg synes det er fedt at I har prioteret nye medarbejdere bevidst!
  God fridag :D

  SvarSlet
 6. Det er så dejligt at komme på en arbejdsplads, hvor der ligger sådan et introduktionsforløb klart. Og ekstra dejligt når I så får positiv feedback fra den, det "går ud over".
  Nyd nu din fridag og få ladet op til de der aftenvagter.

  SvarSlet
 7. Det er en super god ordning - mentor - det betyder meget som nyansat at man har en at ty til med spørgsmål om arbejdsgange/funktioner - og her er ingen spørgsmål dumme, men med til at styrke den nyansattes selvtillid i forhold til jobbet. Og opfølgningssamtalerne vil jo også give en slags tryghed...
  Fornemmelsen af at du er en god mentor fornægter sig ikke.

  SvarSlet
 8. Bambi, det håber jeg :-)

  Margrethe, og vi har fået en dejlig ny sygeplejerske, det kan jeg mærke :-)

  Anne, jeg har nydt i fulde drag og er klar nu :-)

  Tak Else, det er godt givet ud at give en god start :-)

  Tak Conny, min krop og jeg er klar nu :-)

  Tak Anette, jeg glæder mig også til at følge den unge sygeplejerske det næste halve år :-)

  SvarSlet