torsdag, juli 17, 2008

UDSIGTEN


Der er dage, hvor min indre udsigt er bred og vidtrækkende, der er dage, hvor den er snæver og jeg kun ser slugter og forhindringer.

Udsigten på ferien manglede ikke noget, man kunne ikke se så langt, hvis man kørte i dalene, men i højderne var der masser af udsyn, når det da ikke var tåget.


Forrige år var der tåget i højderne, så da undlod vi at tage op og se Zugspitze, Tysklands højeste bjerg. I år var der klart at se til neden for bjerget, så vi tog motorcyklen og kørte til Eibsee, hvor en svævebane tog os op på bjergets top. Det var dyrt og der var langt op, så jeg fik brug for en tryg landmandshånd og lidt vejrtrækningsøvelser, men så gik det fint.


Udsigten til to af siderne var fine, men tågen kom rullende ind over og dækkede de andre sider, det gjorde nu ikke noget, for vi nåede at få set os omkring. Der var hundehamrende koldt, så vi var glade for motorcykeltøjet. Nogle små turister i shorts og T-shirts gispede helt, da de trådte ud af svævebanen, jeg håber, deres forældre havde lidt trøjer i tasken.


Fuglene havde allerede lært, at hvor der er turister, er der også mad, så de sad troligt på gelænderet og fik pommes frites og andet fastfood. Den her fugl hvilede sig lidt, måske den trængte til en fadøl.


Nedturen gik fint, jeg stod endda forrest, så jeg rigtig kunne se, da søen dukkede op ud af skyerne.De fleste af billederne her er taget af landmanden, for fruen havde nok at gøre med at tøjle den højdeskræk, som af og til dukkede op og viste sit ansigt.

12 kommentarer:

 1. Jeg var ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG kommet derop! Ikke på vilkår! Ikke engang med en landmand til at holde i hånd, så du er dælme MODIG Lene :-)

  Hvor er der smukt deroppe, men jeg kan sagtens leve uden at se det, når det kræver sådan en svævebane ;-)

  SvarSlet
 2. sikke en udsigt Lene...hos os ville det også være herren i huset der skulle fotografere...jeg tror aldrig de havde fået mig ind i en sådan kabine...:-) de havde et værre hyr for et par år siden i London, hvor vi skulle ombord i London Eye (hedder det vist det der store hjul?)

  SvarSlet
 3. nå. vi er vist flere af slagsen :-)

  SvarSlet
 4. Liselotte og Anne, min landmand har en bred og tryg hånd :-) og det var først, da vi kom ind, at jeg bgyndte at fortryde, det er jo ligesom lidt for sent :-)

  Anne, jeg ved ikke om jeg var kommet op i London eye :-)

  SvarSlet
 5. De der svævebaner kører vi dagligt med på skiferien. Jeg har også periodevis højdeskræk, London Eye var ikke slem, men glaselevatorerne i Eiffeltårnet var jeg ikke begejstrede for. Vi har dog snakket om at tage op i tv-tårnet i Berlin når turen går derned, der er ikke glaselevatorer så måske det går. Jeg har heldigvis også en tryg hånd at holde i ;-)

  SvarSlet
 6. Det var godt du overvandt din højdeskræk for så hade du jo ikke set den fantastiske udsigt, den er så flot, flot.

  SvarSlet
 7. Det er skønne billeder, Lene! Det må have været en kæmpe oplevelse for jer - selv om jeg nok også ville være blevet grebet af højdeskræk.

  SvarSlet
 8. Stine, glaselevatorerne i Eiffeltårnet, dem håndterede jeg fint, kiggede opad og udad, aldrig nedad :-)
  Svævebanen havde eksisteret siden 62, så jeg tænkte på hvor mange, der hver dag tog med den uden at falde ned :-)
  Glæder mig til at høre om din berlintur.

  Conny, normalt mærker jeg ikke noget til højdeskræk, men der er øjeblikke hvor den kigger frem, og så må jeg koncentrere mig alvorligt om vejrtrækningen :-) Og belønningen var der jo i form af udsigt.

  madame, en ting er at opleve det, men genoplevelsen i form at skrive om det og se billederne igen, den er lige så skøn :-)

  SvarSlet
 9. Højdeskræk skal man ikke spøge med, godt du havde en landsmandshånd i nærheden. Selv elsker jeg højderne og når jeg kigger på jeres smukke billeder kan jeg mærke at jeg trænger til bjerge... Det bliver ikke i år, men næste år tror jeg godt jeg kan lokke husbonden sydpå.

  SvarSlet
 10. Skønne billeder Lene og sikke en tur I har haft med uvejr og højdeskræk og en betagende udsigt, alperoserne er da skønne :)

  SvarSlet
 11. Sikke skønne udsigter du gav os her. Jeg har aldrig prøvet sådanne kabiner, men ellers elsker jeg kabelting op ad et bjerg, London Eye, Eiffeltårnet og Fjernsynstårnet. Heldigvis lider jeg ikke af højdeskræk, så jeg har ro til at nyde de store vidder. Men jeg har fuld forståelse for, at det må være slemt med højdeskræk - og det er jo ikke noget man bekæmper med fornuften.
  På min ferie så jeg adskillige par på motorcykel, så du fik lige en venlig tanke ;-)

  SvarSlet
 12. kagekone, jeg tror min højdeskræk er blevet værre med årene, men så er det godt at kunne overvinde den, lidt :-) I må af sted :-)

  Tak Else, nu hvor jeg er i sving igen på arbejde, er det dejligt med en god ferie i bagagen :-)

  Tak Conny, jeg tror faktisk, at hvis jeg gik oppe i højderne, så ville det ikke være nær så slemt :-)

  SvarSlet