lørdag, september 05, 2015

Det er helt vildt

Vejrudsigter bliver studeret med omhu, og den norske i særdeleshed, fordi den plejer at være mest korrekt. Det kan jeg så konstatere, at den ikke har været i dag! Vi har indtil kl 17 fået 52 mm, det er slet ikke i nærheden af Skanderborg, men det er rigeligt. Jeg har aldrig set min græsplæne sådan her, jeg kan dyrke ris i den lige nu. Høstdagen bliver ikke lige nu, for nu handler det ikke bare om, at kornet tørrer, nu handler det også om, hvornår vi kan køre på markerne igen.  Nå, de kloge hoveder lover tørvejr fra i morgen og en uge frem, jeg krydser fingre for, at tørvejret holder endnu længere.

Jeg er nærmest gået i hi i dag, udover det daglige husmorarbejde og LOOP så læser jeg og ser fjernsyn. Jeg skulle ellers bruge denne weekend på at finde efterårsplanter til mine krukker, som aldrig fik sommerplanter i. Næste lørdag får jeg besøg af 10 af mine elevkammerater fra sygeplejeelevtiden tilbage i sluthalvfjerdserne, og jeg har drømt om terrassenydning i nye havemøbler (nå ja dem har jeg heller ikke fået købt) med udsigt til smukke efterårsfarver i krukkerne. Skidt pyt, der er en søndag i morgen og to fridage i ugen, der kommer. Jeg er god til en spurt på de sidste meter, jeg skal dog lige overveje menuen igen, for landmanden skulle stå for grilning af stege, det kommer ikke til at ske. Han høster forhåbentlig eller tager kartofler op. I dag nåede jeg lige i en lille tørvejrsperiode at plukke blommer, så nu er der hjemmelavet blommemarmelade til osten. God aften til dig.

DSC_0162DSC_0163DSC_0167DSC_0169DSC_0171

8 kommentarer:

 1. Uhm - dine blommemarmelader og skålen med frugter ser rigtig lækre ud. Det lyder også rigtig hyggeligt med besøget af de gamle klassekammerater!

  Jeg sad lige og så vejrudsigten - den ser fornuftig ud for næste uge. Jeg håber, I kan høste OG køre på markerne med diverse landbrugsmaskiner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, blommemarmeladen er velafprøvet og smager rigtig godt, resten af frugterne kom i fryseren og bliver forvandlet til marmelade, når der er nok :-)
   Solen skinner nu, så håber vi at jorden tørrer hurtigt.

   Slet
 2. Der er godt nok faldet noget nedbør, i dag! Men så er det jo fint, at der kan produceres lidt 'sommer på glas'. Der går såmænd ikke skår af gæsterne, hvis terrasseblomsterne mangler - hyggeligt samvær får den slags til at blegne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, lidt sommer på glas er altid godt :-) Jeg ved det, det er mere fordi det er mig selv, der gerne vil have blomster på terrassen :-)

   Slet
 3. Her vælter det også bare ned. Og gør det vist også de kommende dage. Og så skulle der komme noget sol i næste uge. Jeg krydser fingre - både for jeres høst og ungerne på skolen, der skal bruge de sidste dage i næste uge på motionsdage udenfor :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, lige nu lover de sol i en uge både her og hos jer, så skal vi ikke håbe, at det holder stik :-)

   Slet
 4. Det ER vildt.
  Vi har 1½-2 høstdage tilbage i vores lille maskinfællesskab; men mange her omkring mangler endnu mere.
  Også her bliver det et spørgsmål, om vi overhovedet kan køre i markerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, ja det er vildt. Jørn var ude i går og grave en rende ved en marks forager for at få vandet til at løbe væk hurtigere. Så nu står vi formentlig i den situation, at vi i overmorgen godt kunne høste, men at vi formentlig ikke kan køre. Jeg håber min pessimisme bliver gjort til skamme

   Slet