mandag, september 14, 2015

mandag morgen

Vejrudsigten står på regn hele ugen og den lovede opklaring fra næste weekend, som blev lovet i går, er ændret til kun at være tre dage, så kommer regnen igen. Det kan vi ikke ændre på, det her år skal åbenbart være et år, hvor vejret udfordrer og kræver landmænd, der kender deres marker og deres maskiner. Min fridag skal fyldes med ting fra to-do-listen, første punkt er en ny printer. Vi har to, begge rimelig nye, og begge er stået af nu. Først troede jeg, det skyldtes, at jeg havde brugt kopipatroner, men ITkonsulenten, jeg har købt den nye printer af, tror ikke på den årsag. Måske har printere bare ikke så lang holdbarhed. HP Laserprinteren har vi i hvert fald haft al den tid, jeg tog diplomuddannelse, så den er over fem år gammel. Epsonblækprinteren med kopi og scannerfunktion er nyere, men er mere end to år gammel. Nu får jeg en erhvervsprinter med kopi, scanner og faxfunktion, og heldigvis sætter landbrugscenteret den op. Jeg orker ikke at skulle sætte mig ind i den trådløse opkobling til begge stationære computere, og jeg skal have konsulenten til vise mig, hvordan jeg kobler min MAC til. Jeg får vitterlig ondt i hovedet, når I snakker om computertekniske problemer og løsninger, det er ren volapyk for mig, og jeg må bare erkende, at selv om min hjerne har godt af at blive udfordret, så stopper udfordringen der, det køber jeg mig hjælp til.

Andet punkt på to-do-listen er oprydning på kontoret, vi er kommet i gang, men nu skal mere enten sættes i mapper eller smides ud. Hvor meget jeg når i dag, afhænger af varigheden på printeropsætning. For i eftermiddag kører jeg ned til min far, mine to søstre, der bor i Jylland , og jeg har startet en tradition med at mødes hos vores far til eftermiddagskaffe to gange om året(ellers er vi der jo alene en gang om ugen på skift) og så tager vi på cafe enten før eller efter. I dag bliver det efter, og jeg glæder mig. Det ville selvfølgelig have været skønt med godt vejr og folk til aftensmad herhjemme, men når det nu ikke kan lade sig gøre, så er det rart at kunne være sammen med mine søstre.

Min mentale to-do liste er lang, og den har ingen udløbsdato, derfor nyder jeg også synet af mine nye havemøbler, som var på efterårstilbud og mine efterårskrukker (har slet ikke haft sommerkrukker i år). Godt nok kunne vi ikke sidde udenfor som planlagt i lørdags, men jeg fryder mig, hver gang jeg går forbi min terrasse og mine krukker. God mandag til dig.

DSC_0186

P1030778

16 kommentarer:

 1. Det er jo også nu, at havemøblerne er til at komme til rent prismæssigt, hvilket også var årsagen til, at jeg købte de ellers alt for dyre Kronborgmøbler. Og de kan jo sagtens nydes, selv om man ikke kan sidde i dem :-)
  Underligt - og ærgerligt - med jeres printere - vi har vores i årevis uden problemer. Vi har, foruden Johns fotoprinter med seks forskellige farvepatroner, en almindelig trådløs med printer, scanner og fax. Det er såmænd bare 'plug'n play' - men jeg ville godt nok heller ikke ane, hvad jeg skulle stille op med en Mac ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi fik dem helt klart til en bedre pris nu.
   Det var meget nemt at printer opkoblet til Mac'en, og nu håber jeg at vi har printer til mange år :-)

   Slet
 2. Irriterende med usamarbejdsvillige printere. Jeg har det vist som dig; der går et gardin ned, når nogen begynder at snakke computer- eller TV-teknik. Det kommer til at slå mig i nakken en dag, men ind til videre er jeg bare sådan lidt la-la-la med fingrene i ørerne, når nogen prøver at forklare mig noget. Hvor var det godt, I blev færdige med at kornhøsten, inden regnen vendte tilbage. Forsinket tillykke med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, fruen i midten, jeg er glad for at vi kan betale os fra det, for ingen af os orker at sætte os ind i det :-)

   Slet
 3. Selv med vanddråber ser det jo indbydende ud med gode havemøbler og smukke krukker.
  God arbejdsfridag med printer og mapper og to do listen i hovedet...
  God tur ned til din far... Og på café med dine søstre. Det er da en fin tradition, så får I også lidt pigehyggesøstresnakketid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, vi har hygget os :-)

   Slet
 4. Jeg er helt på din side, når det gælder forståelse af computerteknik m.v. Det er da rigtig godt, at I har landbrugscenteret som it-backup. Men de får jo også glæde af det i den sidste ende, går jeg ud fra.
  Der er virkelig sket noget på den front, siden min far startede som regnskabskonsulent med kontor på hjemadressen og håndskrevne regnskaber, og han cyklede ud til landmændene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, åh ja meget er forandret siden dengang din far var konsulent på cykel og min svigerfar havde alle regninger og bilag i en skuffe, som blev hældt ud foran regnskabsassistenten :-)

   Slet
 5. Det er da træls med de printere. Egentlig synes jeg, man kan forvente mere end to års levetid på en printer.

  Selvom jeg selv er ret "nørded" forstår jeg godt din træthed over at skulle rode med det selv, og så er det rart at kunne ringe efter nogen med bedre forstand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, ja jeg forstår det ikke, men nu håber jeg at vi har printer i lang tid.

   Slet
 6. Jeg synes at vejret er udfordrende i år, - desværre ikke "bare" for landmænd (og dét må godt nok være en udfordring, der vil noget), men også for mig, der hader regn.
  Sikke smukke krukker og fine havemøbler. Mine krukker står og drukner med halvrådne blomster i. Øv.
  Held og lykke med printeren. Det skal bare virke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, regnen er ved at være et alvorligt problem for os og andre landmænd, men jeg har det som dig, at vedvarende regn påvirker mig, også selv om jeg ikke som dig skal cykle på arbejde.
   Og tak, jeg er spændt på om mine blomster også drukner. Printeren virker perfekt, så lad os tales ved om to år :-)

   Slet
 7. Fanden skabte printere en dag han var i rigtig dårligt humør.. :-)
  Jeg har to små altankasser, og jeg nåede aldrig at få plantet sommerblomster i nogen af dem, jeg er spændt på om de når, at få plantet nogle efterårsblomster.. Mit bud er, at det når jeg nok heller ikke.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, ha, ja det kan der være noget om :-) Så når du det måske næste år, det er også godt at have noget at glæde sig til ;-)

   Slet
 8. Dejligt når der kan komme et tjektegn på to do listen.
  Printere er noget der skal virke, så forstår godt du vælger hele pakken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det var en god fornemmelse :-)

   Slet