fredag, september 11, 2015

Ro i sjælen eller det er da for dårligt

Landmanden studsede lige og sagde så, det er da for dårligt. Men ikke for mig, der er andre dage, hvor jeg ville blive irriteret. Jeg har rigeligt at se til i dag, der skal arbejdes igennem for at nå alt på min to-do-liste, men lige nu og her passer det mig fint, at jeg skal sidde i sommerhuset og vente på en skorstensfejer, som kun kunne angive et tidsrum på tre timer, hvor han ville dukke op. Hver gang jeg kommer op til sommerhuset, falder sjælen til ro, jeg nyder det fristed og udnytter alt for lidt den fred, det giver mig, resten af året.

Husmormotion
Medarbejderne er i fuld gang med at gøre mejetærskeren klar til dagens arbejde, landmanden tjekker kartoffelmarker, forhåbentlig kan de tage kartofler op i morgen, så der er noget at sortere af i næste uge, nu hvor regnen sætter ind igen. Bygmarkerne er høstet, der mangler havremarkerne, de bliver forhåbentlig færdige i dag.
Ellen har igen sat tanker i gang med sit spørgsmål om hvad vi drømmer om. Jeg er rigtig god til at dagdrømme, men drømme? Jeg har ikke steder, jeg skal nå at se, det er ikke det samme, som at jeg ikke gerne vil rejse og se nye steder af verdenen, det vil jeg gerne, men egentlig er det vigtigste for mig livet her og nu, min familie, mit arbejde, mine kolleger, familie og venner, det nære liv. Det betyder noget, alt det andet er festdrys. Materielle ting siger mig heller ikke noget, jeg har problemer nok med det, jeg har samlet til huse, for minderne/historien knyttet dertil betyder ofte mere end selv tingen. Arbejdsmæssigt? Mine kolleger spørger, om ikke jeg søger souschefstillingen, nu hvor min chef stopper som chef og souschefen søger ledertjansen. Nej tak, jeg har fået den stilling, som jeg ikke vidste, at jeg drømte om, men som er min drømmestilling. Er jeg så stillestående, når ikke jeg har drømme at forfølge? Min fysioterapeut sagde til mig i går; du udvikler dig hele tiden, jeg bliver så inspireret af at snakke med dig. Det er jeg glad for at høre, for sådan en person vil jeg gerne være. Er det en drøm? Det er vel snarere en værdi, en holdning til livet og arbejdet.

Vores alternative flagstang
Der er helt stille, jeg kan kun høre min vejrtrækning. Jeg nyder det, lige som jeg vil nyde det hektiske landmandsliv, når jeg om nogle timer vender hjem igen. God fredag til dig.

18 kommentarer:

 1. Dejligt med sommerhuset, og skønt med 3 timer helt til dig selv, eller. nu er det med at nyde stilheden.
  Tak og i lige måde. Fredagen er der taget et bid af, det smagte mig, og nu tager jeg på job.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, god arbejdslyst til dig og jeg nyder :-)

   Slet
 2. Jeg ville ønske, at jeg havde et sommerhus, hvor jeg kunne 'stjæle' 3 timers stilhed :)
  Og apropos ønsker, så er det at stræbe efter en højere stilling ikke altid ønskværdigt. Det er en talemøde inden for faget økonomi, The Peter Principle, der siger at alle forfremmes til deres niveau af inkompetence. Og jeg synes, at en af de fineste ting, man kan gøre, er at være bevidst om, hvornår man ikke skal hige efter højere stillinger men blive i det, man er god til.
  Mit næste stillings-niveau er professor. Det bliver jeg aldrig, så jeg forsøger at fylde min nuværende stilling med noget, jeg synes er interessant og som kan gøre en forskel et sted.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, håber du kan finde et sted med plads til ro og stilhed. Bevidstheden om hvor vi skal være er godt at have med sig, så man ikke lader sig forføre af egne og andres forestillinger om hvad der er det bedste.

   Slet
 3. Dine refleksioner giver mig altid noget til at tænke over og tænke efter.
  Det gør godt!!
  TAK for det!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karen-Vibeke, og dine ord gør mig godt :-)

   Slet
 4. Du er god til at koble af og nyde freden, når det nu ikke kan være anderledes :-) Det kunne jeg lære en del af, for jeg ville nok have gået rundt i små, knurrende cirkler. Stillestående er nok det sidste, jeg ville tænke om dig. Din fys har ret; du er da hele tiden i gang med at udvikle dig. Og op i hierarkiet er da ikke noget at stræbe efter, hvis man trives bedre et helt andet sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg elsker oaser midt i hverdagen :-) Og nej man behøver ikke at stræbe efter et trin op i hierakiet

   Slet
 5. Hvor er det dejligt at læse om dit fredsted. Hvor sjælen bare hviler sig.
  Vi har brugt campingvognen til samme. Men efter at vi begge er ude af arbejdsmarkedet, har livet ændret sig. Hjemmet er basen og turene rundt i landet er oplevelser OG slappe af... for det er vi blevet meget bedre til. Bare at leve og nyde livet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg holder så meget af det sted. Dejligt at I slapper af, hos os bliver landmanden nok ved med at være landmand længe endnu, måske på nedsat tid, så jeg tror at jeg bliver glad for sommerhusfristedet, når jeg stopper :-)

   Slet
 6. Jeg forstår sådan set godt, at du ikke søger den ledige stilling som souschef; hvad skulle du med den, nu hvor du er så glad for den plads, du har?

  Jeg har det som Fruen i Midten: jeg ville heller ikke bare kunne nyde de tre timer. Også jeg kunne lære noget.

  God (høst-)weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, næh at være der, hvor man er glad, er det vigtigste :-)

   Slet
 7. Hvor er det dejligt at have et sommerhus så tæt på jeres hverdagsliv, som jeg tror, det er.
  Jeg kan godt forstå, du ikke søger souschefstillingen. Jeg husker det, som om du ikke har været i din nuværende stilling så længe. Og når du trives godt. Græsset er ikke grønnest på den anden side, men som jeg hørte for nylig: Græsset er grønnest, der hvor du vander det. Det kan vist overføres til mange aspekter i livet. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi har kun 13 km til vores sommerhus. Herligt ordsprog, det vil jeg have med mig :-)

   Slet
 8. Det er nøjagtig de samme drømme, og tanker jeg har om mit liv. Skulle jeg falde bort i morgen, så har jeg ikke noget, jeg vil ærgre mig over jeg ikke har nået. Det betyder ikke, at jeg ikke, at jeg er færdig med at udforske steder på kloden eller min hjerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, vi er så enige :-)

   Slet
 9. Vi definerer nok bare drømme forskelligt - det konkluderede jeg af kommentarerne ovre hos mig...
  Jeg elsker at være lige der hvor jeg er. Synes bare, at drømme er en del af guleroden - det der skal til for at give for at give tilværelsen det ekstra krydderi.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig er drømme ikke det, jeg har opnået, men det, jeg endnu ikke har opnået :-)
   Igen: det er et spørgsmål om definition.

   Slet