onsdag, september 07, 2016

Hovsa 10 år er gået

Tiden går stærkt, og det indlæg, jeg havde planlagt på bloggens 10 års fødselsdag, var kun i hovedet og pludselig var vi forbi den første september, så nu kan jeg kun se tilbage på datoen og årstallet

Hvad har jeg så skrevet om? Ja i september 2006 skrev jeg også om apopleksi og sygepleje. Da fortalte jeg om to kvinder, der har haft betydning for den måde, både terapeuter og sygeplejepersonale arbejder med patienterne.

I september 2007 fortalte jeg om min arbejdsplads, ikke den på sygehuset, men den hjemme på gården. Den arbejdsplads jeg var en del af på fuld tid i elleve år, før jeg vendte tilbage til sygeplejen.

I september 2008 drog min far og jeg på opdagelse i barndommens land med besøg i Fussingø. Min far havde mistet sin hustru og jeg min mor om foråret.

September 2009 bekendte jeg, at jeg af og til er en hønemor, og den gang fik en af mine kyllinger en tatovering

2010 bød september på en motorcykeltur rundt om Ringkøbing fjord og minder fra ferier hos min faster dukkede frem.

Kristne sange var emnet i 2011, hvor jeg havde samme mening om en sang som præsten. Vi fandt ikke sangen plat, barnlig eller for enkel. Og jeg holder stadig af at synge den sang.

I 2012 var jeg i september vidne til noget helt fantastisk, som du må klikke for at læse om. Jeg kom til at smile igen, da ordene genopfriskede mit minde.

På lørdag skal jeg gense nogle af mine elevkammerater fra sygeplejeskolen. Det er 39 år siden vi startede på sygeplejeskoen i Viborg d. 1. september. Og i 2013 var træffet i København.

I 2014 var jeg noget bagud med fortællingen om vores motorcykelturferie, så september blev brugt på at genopfriske den fantastiske tur ned ad den franske Grand Route des Alpes.

Pippis barndom var udgangspunktet for mit tilbageblik på min og mine to børns barndom i september 2015.

Sygepleje, landmandslivet med landmanden, mine forældre, mine børn, motorcykelture, tro, sang, livet og minder er vist passende ord for min blog. På de 10 år er jeg gået fra at være sygeplejerske i plejen til at være ansvarlig for uddannelse, undervisning og udvikling på afdelingen. På de 10 år er jeg gået fra at være mor til to unge mennesker på 19 og 20 til at være mor til to voksne mennesker på 29 og 30 og har fået to dejlige svigerbørn fra Norge og Skotland. Min mor og min far er døde. Jeg er nu den ældste og har seks måneder tilbage som en kvinde i 50’erne. Livet går videre, og jeg går med. Tak fordi du gider følges med mig.

Lene i løb

34 kommentarer:

 1. Kære Lene Tillykke med bloggens fødseelsdag - jeg tror jeg begyndte at læse med en gang i 2010 og der er rart at være med på din blog - tak for mange kloge ord - jeg glæder mig til flere KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, og jeg nyder dine kommentarer og nu også at følge dig på Instagram :-)

   Slet
 2. Oi som åra går:-) Tror jeg begynte å følge deg i 2008! Det er givende å lese det du skriver, et innblikk i en hverdag som er andelenes enn min, men samtidig som jeg kan se at vi har fler ting til felles. Så blir jeg jo litt oppdatert på vær og vind lenger sør.... Gratulerer med jubileet - ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åsta, tænk at du har fulgt mig så længe, tak. Og jeg nyder også at følge dig på instagram :-)

   Slet
 3. 10 år er lang tid, og dog bare en let brise fra tidens vinge. Dejligt tilbage blik - og jo - jeg gider læse med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sigrid og tak fordi du gider at følges. Jeg mindes endnu hvordan du hurtigt gav mig anvisninger på hvor vi skulle spise i Barcelona, da jeg var til konference der :-)

   Slet
 4. Ti år! Hvor ER det vildt!... Kæmpe stort tillykke fra mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Skøreliv, ja det er vildt, og jeg nyder at jeg gennem bloggen "møder" nye mennesker. Og tænker på, da jeg lærte din blog at kende og hvordan jeg efterfølgende tænkte på dig, da jeg gik morgenture på Frederiksberg i min miniferie :-)

   Slet
 5. 10 år for en blog er lidt af en milepæl. Tillykke med jubilæet.

  Som du ved allerede, kan jeg også vældig godt lide "Tak Gud", for jeg bliver glad af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak, ja og jeg ved jo du holder af sangen. Og tak for de år, jeg har fulgt dig, du har udvidet min horisont ved at være så åben om din sygdom.

   Slet
 6. 10 år er længe for en blog - du holder fanen højt, som én af de "rigtige" bloggere. Tillykke med jubilæet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Simpelsyning, det er da dejligt at blive kaldt en "rigtig" blogger :-) Og selv om jeg ikke altid får kommenteret, så nyder jeg at læse med hos dig.

   Slet
 7. Hip hip og tillykke! Du er en af dem, der gør det værd at blive i blogland. Bliv endelig ved!

  SvarSlet
  Svar
  1. tusind tak, Conny, og jeg nyder at følge dig på instagram, får ikke altid kommenteret på bloggen.

   Slet
 8. Et flot jubilæum for en dejlig blog om hverdagen og livets gang omkring dig. Jeg holder meget af at læse og tænke efter, når din dag har givet stof til eftertanke.
  Jeg synes stadig blogland har mere at byde på end de hurtige på Instagram og Facebook mm. De har andre force, som hurtige glimt fra oplevelser....
  PS. Jeg kendte ikke den salme, men synes den har en dejlig letløbende melodi til et mundret hverdagsprog og sætter ord på alt det, vi kan sige tak for.... religiøse eller ej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, og tak for dine dejlige kommentarer, som altid føjer til. Jeg kan mærke, at jeg bruger instagram nu, som jeg før brugte bloggen. De her hurtige dagligdagsglimt, hvor bloggen bliver de lidt længere indlæg.

   Slet
 9. Jeg læser gerne med hver dag, du har en rar tilgang til hverdagen og alle dens udfordringer. Mange af dine indlæg giver tid til eftertanke, og det er vist meget sundt.
  Tillykke med de 10 år, det er jo spændende, hvad de næste 10 byder på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne, og jeg holder af dine kommentarer. Kommentarerne er med til at åbne indlægget og sætte nye tanker i gang.
   JA tænk, næste gang jeg runder 10 år, så er jeg et halvt år fra 70 :-)

   Slet
 10. Tillykke med de 10 år og jeg følger dig gennem det hele :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Miri, og i lige måde. Jeg nyder dine hverdagsglæder, din evne til at finde det smukke og skønne i det nære.

   Slet
 11. Tillykke med og tak for 10 års dejlige og vedkommende blogindlæg. Indlægget fra sept. 2012 - wow! ♡♡♡

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Liv, og ja jeg får stadig helt kuldegysninger af det :-)

   Slet
 12. Lige pludselig er 10 år gået, men hvor har der også været meget indhold. Store begivenheder og hverdagsliv. Du skriver godt om det hele. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, og jeg kan huske at du også bruger din blog som en form for dagbog til at genkalde ting, der er sket. Jeg nyder at følge med hos dig.

   Slet
 13. Tillykke med de 10 år. Det føles som et slag med en vinge, men hold da op, hvor er der sket meget. Du er god til at fastholde og dele dine tanker her.Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Eva, og når man fastholder øjeblikke, så giver de dobbelt virkning, når man genlæser dem igen :-)

   Slet
 14. Tillykke med jubilæet. Der er sket en del på de 10 år, men (har jeg selv opdaget) er det fint at kunne gå tilbage på bloggen og komme i tanke om nogle af de ting, som er gået i glemmebogen i mellemtiden. Jeg glæder mig til mange flere kloge og eftertænksomme indlæg fra din side :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten, og jeg nyder at dykke ned i mindebogen en gang imellem. Og derfor kan jeg ikke opgive min blog.

   Slet
 15. Tillykke med de ti år.
  Det er vildt så hurtigt tiden går, og spændende at se tilbage på indlæg gennem årene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det er ret vildt, så hurtigt vi bliver ti år ældre :-)

   Slet
 16. Tillykke med jubilæet. Der er mange minder forbundet til ens blog. Det er som at tage et gammelt familiealbum frem, man glædes og mindes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, tak og ja sammenligningen er godt valgt :-)

   Slet
 17. Rigtig stort tillykke med det flotte jubilæum :)
  Jeg er nytilkommer her på bloggen og jeg glæder mig rigtig meget til at læse med fremover.

  Og tak fordi du mindede mig om den fine salme. Jeg kender den og holder af den fra min tid i kirkekoret

  SvarSlet
  Svar
  1. tak, Gitte. Og velkommen her :-)

   Slet