tirsdag, september 13, 2016

Landmandsliv på en tirsdag

Huset vågner med mig, men den første time er der ganske stille, jeg er alene oppe. Jeg brygger te, jeg smører mad til formiddagspause og frokostpause, jeg smører madpakker til eftermiddagsmaden. I dag er lidt anderledes end ellers. Sønnen er hjemme for at hjælpe landmanden i denne uge, så det er dobbelt op på maden. Egentlig har jeg fridag, men der er et møde, min ledelse gerne vil have mig med til, og jeg mangler at forberede mig til en temadag i morgen med mine kliniske vejledere, så jeg har inddraget fridagen til delvis hjemmearbejdsdag. Det betyder, at jeg kan gå rundt i nattøjet og gøre alt klar uden at skulle skynde mig ud af døren klokken seks. I går havde jeg fejlvurderet tidsforbruget til seks madpakker og fire tallerkener med mad, så da havde jeg travlt, men nåede dog på arbejde til kokken syv.

Lidt efter seks vågner landmændene, i dagens anledning (hjemmearbejdsdag) har jeg dækket bord til dem med morgenmadsprodukter og nybagte koldthævede boller. Mens de gør sig klar, får jeg vasket op og tømt opvaskemaskine. Lidt i syv er alle seks mand klar til at hoppe på traktorer og enkelte i landmandens bil, for de lægger kartofler ind i kølehuset på vores anden gård. Tre traktorer kører ud fra gården, en med kartoffeloptager, to med vogne. De andre tre gør sig klar til indlagring, en står for at få sat kasserne med jordens guld ind i kølehuset, de andre to står ved rullebordet på indlagringsgrejet og sorterer jord og moderkartofler fra. Nu er der ro i huset, så mens jeg tjekker arbejdsmail, spiser jeg min morgenmad. istvan har accepteret, at han skal være hjemme, så han sover. Den første del af min arbejdsdag er overstået, jeg er vasket og klar til at køre til møde. I eftermiddag tager jeg så sidste del af min hjemmearbejdsdag. Mine to landmænd holder først fri ved 18 tiden, så jeg har tid til at fordybe mig. Aftensmaden i dag bliver gode pølser lavet af en slagter af rådyr, dådyr og krondyrkød fra vores fryser. Tilbehøret bliver salat og kartofler i en eller anden udgave.

Og udsigten fejler ikke noget, solen gør sit bedste for at give energi. God tirsdag til dig.

P1040701

12 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig og smuk morgenstund!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, og jeg kunne slet ikke gengive de smukke stråler solen udsendte :-)

   Slet
 2. .. og en dejlig tirsdag til dig Lene, håber du har lige så smukt vejr, som vi har her i København. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge, vi har haft perfekt kartoffelvejr og i morgen skulle blive endnu bedre :-)

   Slet
 3. Hyggeligt, at I har sønnen hjemme for at hjælpe. Det gør sikkert al smøreriet meget sjovere :-) Og god tirsdag til dig også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, fruen i midten, og på fredag kommer hans kæreste og sidste weekend havde vi datteren og forlovede på besøg, skønt :-)

   Slet
 4. Det lyder som en dejlig morgenstund. Og travl, og alting så velorganiseret.Bliver I tidligt færdige med kartoffeloptagning i år. Hyggeligt med sønnen som medhjælper. Hvor er der flot lys på billedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det var en dejlig morgen. travlhed er der lige nu både herhjemme og på arbejde. Vi nyder at have sønnen hjemme. Og tak :-)

   Slet
 5. Lige så meget vejret drillede jer tidligere, lige så godt vejr har I vist nu?
  Her hos os er det i hvert fald fantastisk - jeg nyder det så meget, at det næsten gør helt ondt indeni af ren og skær livsglæde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er helt perfekt vejr nu og ja, der er mange kartoffelavlere, som har ringe udbytte i år pga skimmel. Vi er heldige (hjulpet af en dygtig landmand) og får et godt udbytte med flotte kartofler.

   Slet
 6. Det lyder som en ganske skøn dag ;-) og sikke et smukt fotomotiv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, det var en skøn dag og tak :-)

   Slet