torsdag, september 05, 2019

Hvor blev den uge af?

Det føles som lang tid siden, selv om det kun er en lille uge siden, at jeg skrev. Jeg kom helt ned i afslapningstempo med fire fridage i træk, og jeg nød at være i sommerhuset sammen med datteren.



Lørdag sluttede vi opholdet af med kunstudstilling på Galleri Rødhusgården. Galleriet åbner altid en ny udstilling med reception, hvor en operasanger sammen med en pianist underholder med skønne arier fra operaens verden krydret med enkelte sange/viser. Vi nød den dygtige svenske solist og pianistens dygtige evner til at følge hende. Jeg var ikke så vild med soloudstillerens malerier, men jeg synes, det er spændende at se dem og fornemme ideerne bag motiverne.

Til gengæld faldt jeg pladask for nye malerier af kunstneren til det maleri, som jeg arvede efter min mor og far. Jeg overvejer stadig, men jeg har lyst til at købe et af dem.



Vi nåede også ned til stranden med en stor isvaffel i hånden. Søndag kørte jeg datteren til lufthavnen, hvorefter vi gjorde os klar til fejring af en god kammerats 60 års fødselsdag. Vi hyggede os og nød at mødes med fødselaren og hans kone samt et andet par, som vi også kender. Det er lang tid siden, vi sidst sås. Faktisk tror jeg, at det var til min 60 års fødselsdag, men snakken går stadig lige let og vidt omkring.



Arbejdsdagene har været gode og indholdsrige. Jeg har introduceret en ny kollega til stuegang og hun nød at gå sammen med en erfaren hele dagen. Vi lærte begge noget, og så er det jo en god dag. Næste dag var jeg med til morgenstarten, hvorefter jeg var på sidelinjen, for den dag var fyldt med møder og anden aktivitet. I går var der også møder og masser af skriverier. Vi er ved at udforme et nyt introduktionsprogram, og da vi igen skal have nye kolleger ( vi har ved årets udgang 12 på barsel!), og de kunne starte før end forventet, ja så skal det program være klar til, at det kan prøves af sammen med dem. Derfor har jeg travlt.

Vi er også ved at lægge sidste hånd på et pilotprojekt med opfølgning til patienter med blodprop/blødning i hjernen (Stroke) eller forbigående blodprop i hjernen. Det er i samarbejde med en kommune og bliver et forløb bestående af fire gange på fire uger. Jeg kommer til at køre langt, fordi det er i en kommune langt fra mig. De sidste to gange skal jeg dog være med på video, det er jeg spændt på. Jeg glæder mig, men jeg kan også mærke, at jeg bliver nemt træt for tiden. Den ene fra min oprindelige projektgruppe er startet på kandidatuddannelsen og er også gravid. Den anden har ansvaret for vores trombolysebehandling, så hun har nok at se til, derfor er det mig, der sammen med min leder står for dette projekt.

Fridagen i dag skal bruges på lidt af hvert af de mange hængepartier, der er herhjemme. Fridagen i morgen skal bruges på lige det, jeg har lyst til, for weekenden står på arbejde. Landbruget trak lige vejret en kort stund, efter at vi blev færdig med høsten sent lørdag aften. Nu begynder kartoffelhøsten for alvor med lange arbejdsdage fra 7-18 de seks af ugens dage. Vi håber selvfølgelig, at det snart får regnet af, så vi kan køre hver dag.


Men lige nu skinner solen dejligt, så jeg vil sætte mig i min yndlingsstol og nyde min formiddagste. Må du få en god dag.


12 kommentarer:

  1. Sikke nogle dejlige oplevelser, du har haft sammen med din datter.
    Du overkommer utroligt meget - jeg er virkelig imponeret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame. min datter er god at opleve ting sammen med :-) Og tak.

      Slet
  2. Jeg bliver forpustet næsten hver gang, du skriver om dit arbejde. 12 på barsel - du milde! Desto bedre er det, at du ind imellem har en stribe fridage, som du her har skrevet om.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, jeg bliver også forpustet indimellem, så jeg ser frem til næste weekend, hvor der er fire på rad igen :-)

      Slet
  3. Godt, at I blev færdige med kornhøsten!!!! Jeg tænkte meget på jer i går.
    Fruen og jeg var i Skagen i går for at se en Krøyer-udstilling. Det var helt deprimerende at køre fra Støvring og op. Alle de uhøstede marker, og bygerne stod i kø for at forsinke høsten yderligere.
    Det hjalp ikke at køre langs østkysten hjem. Til den side var der også meget uhøstet.


    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dine tanker, Farmer, der er også folk herude, der mangler meget. Jeg tror der har regnet mere her end hos jer. Og vejrudsigten lover regn de fleste dage.

      Slet
  4. Vi har, som du ved, lige været på jeres kanter ... det er interessant at se, hvor forskelligt man er henne i høstprocesserne, når man kører fra nordvest til sydøst i vores lille land.
    Håber, at jeres kartoffelhøst går nemt og forholdsvis regnfrit.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, ja det er meget forskelligt hvor langt folk er nået og det afspejler nok vejrets mangfoldighed.
      Tak, det håber vi også.

      Slet
  5. I har fået LANGT mere regn. I forgårs og i går pløjede vi stadig tør jord op. I dag har det regnet snart 10 mm, så nu må furen efterhånden være gennemblødt.
    Nordenfjords var der mange steder spor efter mejetærskere, som havde siddet fast.
    Jeg bemærkede på et billede, at I har tvillingemontering på mejetærskeren. Klogt valg i sådan et år!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Farmer, vi kan vist sætte tvillingehjul på alt, men min mand siger at der er godt at køre i kartoffelmarkerne nu.

      Slet
  6. Undskyld fejlplacering af kommentar.

    SvarSlet