fredag, august 30, 2019

Nydelse og afslapning

Der er forholdsvis roligt på hjemmefronten, landmanden og hundene klarer sig selv med masser af rester fra høstdagene. Jeg nyder fridagene med datteren i vores sommerhus.

I går startede vi med at spise brunch ved middagstid, som sædvanligt på Kunstcafeen i Blokhus. Vi tog rigtig lang tid om det, for der skulle snakkes om alt mellem himmel og jord. Tjenerne kom af og til hen for at se, om vi var færdige, men måtte gå igen. Sidenhen hyggede vi os i sommerhuset, nød hinandens selskab, småblundede mens regnen stod ned i stimer udenfor, så fjernsyn og drak te.

Landmanden kom op og spiste aftensmad og så bankede jeg dem i bogstav-yatzy (lidt har jeg da lært med krydsord og wordpuzzle)

Bit Vejle
I dag startede vi dagen med yoga på terrassen, hold nu op, som jeg kom til at puste af det. Datteren kom elegant ud i alle positioner, mens jeg pustende fandt mindre elegante positioner. Når landmanden og jeg spiser morgenmad i sommerhuset, ender vi ofte indendørs, fordi min kære mand helst vil det. Derfor var det en nydelse at sidde i nattøj med tæppe om benene og trøje på overkroppen og nyde morgenmaden udenfor.

Jersey
Hovedoplevelsen i dag var besøget på Museum for papirkunst. Jeg havde siden sidste år flere gange haft lyst til at vende tilbage til nye udstillinger, men fik aldrig gjort alvor af det. Det skal jeg til at gøre mere. Jeg elsker det univers, jeg elsker at fordybe mig i de små detaljer og forundres over hvordan i alverden man kan klippe så fint og elegant, uden at det går i stykker. Det gør det jo også og så er det forfra igen, så det må tage så lang tid at få de store værker færdige.

papirkunst fra Jersey
Denne gang var en af udstillingerne et samarbejde med en kinesisk papirkunstner, to unge kunstnere fra Jersey og Bit Vejle selv. Jeg var vildt fascineret af den ene unge kunstner fra Jersey, som var blevet inspireret til at dykke ned i papirkunsten efter Bit Vejle og den kinesiske kunsters udstilling på Jersey i 2016. Hun klippede dog ikke men skar med kniv (hvilket i følge et af informationsplakaterne om Bit Vejles kunst kun var for tøsedrenge ;-)

Bit Vejles kunst
Udstillingen går til d. 22/9, så du kan nå at se den, men ellers kommer der nye udstillinger, som helt sikkert også er værd at se.

Bit Vejles Dragens æg
Nu har vi nydt te og kage på terrassen. Og selv om jeg ikke kan forstå det, har jeg født et menneske, som er udpræget æstetiker og derfor ser hendes kagefad altid anderledes lækre ud end mine pyntet med blomster.


 En dejlig dag med tid til afslapning og oplevelser. God weekend til dig.




8 kommentarer:

  1. Du milde, hvor er den papirkunst imponerende. Jeg er pustet helt omkuld!

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, jeg er glad for at mine billeder kan gengive noget af det fantastiske, vi så og oplevede. Du må have Helle med på tur. Der går busser til Hune fra Aalborg :-)

      Slet
  2. Hvor er det dejligt, at du har nydt fridagene med din datter i sommerhuset. Jeg vidste ikke, at vi har et Museum for papirkunst, men det lyder virkelig spændende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det er virkelig et spændende museum. Og jeg nød muligheden for at holde fri med min datter

      Slet
  3. Det lyder bare vildt fint, med den udstilling :D Og Kunstcafeen er altså bare hyggeligt - jeg har en plan om at prøve deres stjerneskud en dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. A+K, det er et besøg værd. Og jeg har ikke prøvet deres stjerneskud, men deres burger er rigtig gode :-)

      Slet
  4. Dejlige billeder. Vi nød besøget i lørdags. Erik var også betaget af de sirlige, smukke klip.
    Jeg er betaget af dragen under glaskuplen. Så fine detaljer af toiletpapir og lidt gummi!
    Jeg glæder mig til at se Poetry in Paper...

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne, min datter var også optaget af dragen under glaskuplen, hvor jeg fortabte mig klippene :)
      Det bliver spændende med Poetry in Paper

      Slet