lørdag, juli 25, 2020

Mens vi venter

på at jeg får fundet ud af at få mine billeder fra motorcykelturen over på mobil (det har jeg sådan set fundet ud af, men jeg kan ikke få dem frem, når jeg skal skrive indlæg). Ja så kan jeg da tage jer med på tur i dag.Først lidt billedspam af mine buketter fra haven. I år har vores roser fået gødning, det har de aldrig prøvet før i de mange år, vi har haft dem. Ja buketten nedenunder er fra en rosenbusk, som var her, da vi flyttede ind på gården for snart 38 år siden. Om det er  derfor, de belønner os i rig mål, skal jeg lade stå usagt.

Roserne dufter skønt af sommer, og selvom vejrmeldingen lovede regn sidst på eftermiddagen, blev vi enige om at tage på tur efter en skøn formiddag med gæster til brunch.Vi besluttede os for at køre til Blokhus og så køre på stranden, så langt vi kunne. Destinationen var Thorup strand. Solen skinnede, der var 21 grader og vi nød de mange strandgæsters mange forskellige gøremål. Der blev gravet i sandet, der blev fløjet med drager, der blev badet og holdt picnic.

Da vi kom forbi Rødhus Strand ændrede stranden sig med masser af grus oven på meget løs sand. Vi var glad for at vi havde valgt bilen med firehjulstræk.Ved Estrup strand kørte vi fra stranden og kørte på redningsvejen/strandvejen bag ved klitterne. Senere måtte vi op på de mere etablerede veje, før vi landede i regnvejr ved Thorup strand.


Vi fik studeret de mange kystfiskebåde, som var kommet i land. Her har man et kooperativ, hvor man deler fiskekvoterne sammen i et fiskelaug. På den måde skal de unge fiskere ikke ud og købe dyre fiskekvoter, men kan nøjes med et fast beløb for at blive optaget i lauget. Kvoterne bliver i lauget og sikrer dermed overlevelsen af kystfiskeriet på Thorup strand.

Hjemme igen kunne vi nyde resterne fra brunchen til aftensmad. Nu vil jeg indvie mit regnslag og gå en tur.

14 kommentarer:

 1. Tak for turen! Må man virkelig stadig godt køre i bil på stranden? Det var på stranden mellem Blokhus og Løkken, min far lærte mig at køre bil i tidernes morgen, da jeg var 12 år ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Uffe. Mon det kun er vores generation, som fik de første billektioner af vores far? Trods min fars gode pædagogiske evner, så slap de op, da hans ældste datter maktrakterede gearkassen :-)
   Man må stadig have bilen med på stranden. Der er heller ikke plads til at lave parkeringspladser bag stranden, så måske er det derfor.

   Slet
 2. Thorup Strand var den eneste, vi ikke orkede at stoppe ved. Der var sort af mennesker, og bilerne var smidt alle vegne, så vi skyndte os væk derfra. Men ellers var vi ude ved hver eneste interessante spot, lige fra Lønstrup til Klitmøller, før vi vendte næsen hjemad :)
  Det er altid dejligt at se Vesterhavet, også selvom der ikke var mulighed for smuk solnedgang torsdag aften.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, jeg så godt på instagram at du var i nærheden. Havde desværre en del arbejdsdage, så kunne ikke byde på te i sommerhuset :-)

   Slet
  2. Det ku' ha' været hyggeligt. Det må blive en anden gang, vi kommer på de kanter. Vi havde et par hyggelige dage, hvor vi bare kørte langs kysten og gik ud, hvor vi nu havde lyst.
   Mette L

   Slet
  3. Mette, dejligt med sådan en kysttur. I må give lyd næste gang I er på disse kanter :-)

   Slet
 3. Den slags ture på stranden er også noget, vi holder meget af. Det er så hyggeligt at se drageflyvning og folk, der bader og holder picnic. For os i Liseleje er det lidt eksotisk, at man må køre på stranden ovre hos jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tyskerne finder det også meget eksotisk, de nyder at kunne have autocampere med på stranden :-)

   Slet
 4. Bilkørsel på stranden er også et must for os, så snart vi har mulighed for det!
  Min far lærte også mig at køre bil, men det var på stubmarkerne lige efter der var høstet - og jeg var 15-16 år, inden jeg fik lov at prøve :-)
  Thorup Strand har har vi været i sommerhus ved i to efterårsferier - et dejligt sted, som ikke er overrendt på det tidspunkt af året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der er en særlig charme ved strandtur i bil :-)
   Efter fjernsynsudsendelserne med fiskerne fra Thorup strand, kommer flere forbi.

   Slet
 5. For mig er dit indlæg er dejligt gensyn - vi havde sommerhus ved Thorup strand og selv om, jeg er kommet til at elske Østersøen, er det noget ganske særligt, at kunne køre på stranden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, det er et dejligt sted, at I havde sommerhus. det er nemlig smukt og særligt at have havet tæt på sig :-)

   Slet
 6. Sikke dejlige buketter, du kan hente i haven. Jeg har kun en enkelt gang været passager i en bil på stranden. Det var i Tversted, hvor vi sad i bilen og nød en is og solnedgangen. Det føltes meget mærkeligt. Der var ikke mange mennesker eller biler. Men hvordan på en varm sommerdag med børn og badende? Det må da være forstyrrende, at der både er parkerede og kørende biler??

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg nyder de buketter. Egentlig synes jeg ikke at det generer. Nu kører vi så heller ikke om dagen, hvor der er mange og vi bader heller ikke hvor der er mange, så vi tænker ikke over det-

   Slet