mandag, juni 23, 2014

EN LIVLINE eller bare en udførlig vejledning

Jeg har indtil nu klaret mig med bloggers egen læseliste. Den har drillet, nogle gange vil den ikke komme frem, men siger, at jeg ikke har tilmeldt nogle blogge blogs, så får jeg åndenød, for jeg har så mange blogge blogs tilmeldt. I dag får jeg så kun en blog ad gangen vist, hver gang jeg går ind på min side i blogger! Nu bliver jeg vist nødt til at skifte til en anden læseliste. Jeg kan se, at mange af jer bruger bloglovin, men jeg må erkende, at jeg simpelthen ikke kan læse og forstå i dag. Så jeg orker ikke, for jeg tænker, hvordan får jeg alle mine blogs over i den liste, hvordan tilmelder jeg mig osv. Så hvis nogen er meget pædagogiske og kan skrive en kort, forståelig vejledning til mig, så er jeg dybt taknemlig, ellers må det vente, til jeg igen kan udfordre min hjerne med ting, jeg ikke forstår.

Nå men bortset fra det går det godt, jeg har handlet ind og jeg har været til fysioterapeut. Tænk at jeg stadig her ca 5 måneder efter start hos hende har brug for massage. Det har jeg! Jeg kan nu gå tre uger mellem besøg, men jeg får stadig ondt i skulderen og med udstråling i arm. Især når der er så travlt på arbejde eller hvis jeg hænger for meget ved computeren herhjemme, eller hvis jeg strikker for meget (det sker så ikke!) eller hvis jeg kører lange ture uden opmærksomhed på min hoved-nakkestilling. Vi hygger os, vi diskuterer fælles problemstillinger i forhold til rehabilitering af hjerneskadede og uddannelse af studerende. Min fys vil så gerne vide noget om mit afsnit, da hun jo ser patienter med apopleksi senere i forløbet.

Nu vil jeg nyde at rydde op i huset, rede seng op til min søster, ordne kontorsager, drikke lidt (meget) te og bare lade roen falde over mig. God mandag til dig.

P1090185

28 kommentarer:

 1. Jeg bruger bloglovin på ipad - det er en app, som er meget nem at bruge. På computeren abonnerer jeg bare på feed fra de blogs jeg følger. Tillykke med sønnens veloverståede eksamen og nye titel - jeg tænker som du, at der nok er lærere der lader sig pensionere lidt før tid og at det må give plads til de nyuddannede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pollyanna, ja det kan godt være at der er nogle af de ældre lærere, der ikke orker at prøve kræfter med den nye skolereform.
   Og det er nok anderledes, når man er på wordpress, men jeg må have fundet en metode :-)

   Slet
  2. Min metode har intet med min blog at gøre. Bloglovin er en seperat app på ipad og feedet er bare en lodret bjælke på computerskærmen fanebladet efter foretrukne, hvis det giver mening
   Hilsen Pollyanna

   Slet
  3. Pollyanna, jeg trænger til ferie, det giver nemlig slet ikke mening, så jeg vender tilbage med spørgsmål efter ferien ;-)

   Slet
 2. Jeg har samme problemer ind imellem. Kan også kun se en blog i dag (lige nu) i morges var der ingen problemer. God dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er glad for at høre, at jeg ikke er ene. Tak og god dag til dig også :-)

   Slet
 3. Jeg bruger Feedly, og jeg tilmeldte mig inden Google Reader lukkede, så hele læselisten blev automatisk importeret fra Google Reader.

  Jeg har også engang tilmeldt mig Bloglovin, men gad den alligevel ikke, da jeg skulle ind og tilmelde hver eneste blog selv, det synes jeg var for meget arbejde. :-)

  Desuden har jeg valgt at sortere min læseliste på bloggen, således at de blogs med nye indlæg ligger øverst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, hvor fandt du den læseliste på din blog? For sådan en kunne jeg godt tænke mig :-) Nå ja som sædvanlig er jeg for langsom, så jeg skal nok flytte hver eneste af mine blogs.

   Slet
  2. Det er den liste der viser de blogs du følger. Du har den allerede på din blog, den skal du redigere så den viser nyeste øverst. Send mig en mail hvis jeg skal uddybe med skærmdump. :-)

   Slet
  3. Inge, jeg har netop ikke din funktion, hvor sidste indlæg står under blognavnet, men måske kan jeg finde den :-)

   Slet
  4. Du skal ind og redigere i den liste har i højre side med alle de blogs du følger. :-)

   Slet
  5. Inge, desværre findes der ikke den mulighed i den opsætning, jeg valgte for lang tid siden. Så jeg bliver nødt til at hente den gadget, I har og føje alle mine blogs ind der, suk :-)

   Slet
  6. Op med humøret Lene, de blogs du allerede følger kan du få ind automatisk. :-)

   Du skal tilføje den gadget der hedder Blogliste, når du er inde i den klikker du på det nederste link, "Føj en blog til din liste", og derefter prikker du punktet Blogs jeg læser fast, her får du vist en liste over alle de blogs du allerede har valgt at følge, og du kan enten vælge dem alle, eller hakke af hvilke du vil have vist.

   På Konfigurer blogliste kan du vælge hvad og hvor mange blogs du vil have vist og i hvilken rækkefølge.. :-)

   Slet
  7. Inge, hvor er du bare sød, det var da en lettelse at læse, og så med udførlig vejledning til. Det må jeg prøve, når mere presserende computerproblemer er løst :-)

   Slet
 4. Jeg bruger InoReader. Jeg hev også hele læselisten over, inden Reader lukkede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, den har jeg aldrig hørt om og jeg tænkte nok at du som Inge var smart og sørgede for at få flyttet læselisten :-)

   Slet
 5. Jeg bruger Firefox som browser, og til den er der en udvidelse, der hedder Sage, som viser alle de blogs jeg abonnerer på. Hvis der er en ny post på en blog, vises skriften med fed. Når man har besøgt en blog, vises den atter med normal skrift. Sage er meget nem at bruge og er meget overskuelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg har skippet firefox og bruger nu Chrome, så det er så ikke en mulighed :-) Men tak for tippet, måske andre kan bruge det.

   Slet
 6. Jeg er osse blevet en glad bruger af feedly... de havde lidt problemer i starten, men de er løst nu. Det jeg godt kan lide ved en egentlig læser er at man kan læse hele indlægget (som regel) uden at skulle zappe rundt mellem en masse blogs på nettet. De bliver hentet og kan læses offline senere. Og gerne på ipad eller iphone.

  Og så er den nem at tilmelde nye blogs på :-)

  Nyd dine fridage (eller husker jeg forkert?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, jeg stod af da jeg googlede feedly og ikke fandt en hjemmeside med udførlig vejledning ;-) Og jo jeg nyder min fridage.

   Slet
 7. Uh, jeg sidder lige netop med samme problem som du. Og fatter intet af de hjælpsomme svar. "Bruger feedly....", "sage viser alle....", - jeg håber bare, at blogger pludselig tager sig sammen, så jeg kan se på den gammeldags måde. Ellers må nogen lave en video til youtube, så jeg vi kan få problemet løst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, så er vi to :-)

   Slet
 8. Jeg har aldrig lært det med readere. Jeg har de nyeste indlæg på en liste foran på bloggen, og så prøver jeg at holde mig lidt opdateret den vej - når jeg altså når i Blogland. Det har været temmeligt sløvt på det sidste. God dag til dig Lene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, tak i lige måde, der er vist generelt sløvhed i blogland lige nu :-)

   Slet
 9. Der er mange forslag ... Jeg har hørt, at Bloglovin er noget hø, men ved ikke så,meget om det.
  Jeg bruger SharpReader, som jeg synes er nem at tilføje og slette blogs på

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hold da op, der er jo nærmest en type for hver blogger :-)

   Slet
 10. Feedly på 2 minutter
  https://www.youtube.com/watch?v=Au8Wpm2SayU
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, hvor er det dejligt at I er så hjælpsomme :-)

   Slet