tirsdag, juni 10, 2014

HVERDAGSFRIDAG

Anden pinsedag blev en dag i solens tegn, jeg var ude fra morgen til aften. Først i haven, siden på en terrasse højt oppe i klitterne med udkig til Vesterhavet. Landmandens ene søster og svoger havde lavet en spontan middagsinvitation, da de så vejrudsigten for Pinsen. Fem af de ni søskende kunne komme, så vi var 10 mennesker, der nød lækker mad, mens snakken gik. Senere gik vi tur ned til stranden, som var fyldt med mennesker og biler. Selv om det var sidst på eftermiddagen, var der mange, der solbadede. Vi gik gennem Blokhus hjem, og også her var der mange mennesker.

P1090240

En lang dag i solen forplantede sig i hele kroppen, søvnen har været afbrudt og forstyrret, så jeg er helt tummelumsk i dag. Heldigvis har jeg også fri i dag, så jeg står tidligt op for at vænne kroppen til de næste dages arbejdsdage, men den planlagte løbetur udskydes til senere på formiddagen. Jeg henter post ude ved postkassen ved vejen og går hen for at se på min Elisabethbusk, den er en aflægger fra mine forældres have. Desværre står den lidt langt væk, så jeg husker ikke altid at komme ned og nyde de små, skønne blomster. I dag husker jeg. Dagen i dag byder også på besøg hos min far, jeg håber, han har en god dag, så vi kan køre en tur i solen. Men først skal haven have et besøg af mig, selv om jeg har forsøgt at få alle bede minimeret, så vokser ukrudtet frodigt omkring træerne og buskene. Det er passende arbejde for en tummelumsk hjerne; fuglesang, frisk luft og manuelt arbejde vil helt sikkert friske den op. Må din dag byde på gode oplevelser.

P1090239

8 kommentarer:

 1. Ah, det lyder som en dejlig pinse. Spontane invitationer giver ofte rigtig hyggelige fester.
  Jeg kan slet ikke google mig frem til Elisabethbusk. Umiddelbart synes jeg, den ligner dronningebusken, men blomsterne er vist større. Smuk under alle omstændigheder.
  Du må nyde din fridag - jeg håber, du kommer af sted ud at løbe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Conny, jeg troede den hed Dronning Elisabeth busk, og derfor har jeg altid kaldt den Elisabethbusk, jeg har taget fejl, kan jeg se :-) Løbeturen er ikke blevt til noget, jeg er træt og svimmel, så nu ser jeg om der er energi til det i aften.

   Slet
 2. Jeg er nu også ret sikker på, at det hedder en dronningebusk, men kald du den bare for Elizabeth :-D
  Jeg elsker disse spontane sammenkomster - det bliver ofte til det bedste samvær, fordi man ikke har skruet sig op til noget, men bare ER.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er overbevist, den hedder Dronningebusken ;-) Og spontane invitationer er så skønne

   Slet
 3. Skønne indlæg fra dig her hen over pinsen (jeg kan ikke kommentere fra min Ipad) så i pinsen måtte du nøjes med tanker - ha' en fortsat god hverdagsfridag KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, og i lige måde :-)

   Slet
 4. Jeg blev da også nysgerrig efter at vide, om du er på fornavn med dine planter - men kan se i kommentarerne, hvordan busken har fået sit navn :) Det lyder skønt med sådan en hurtig beslutning i går, mindre planlægning og mere hygge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, her ude på landet er vi dus med fugle og altså også blomster, også de royale af slagsen ;-)

   Slet