fredag, juli 07, 2017

At sætte spor

Overskriften har jeg brugt i flere sammenhænge på min blog. Hver eneste af os sætter spor i andres liv, og hvis vi tror, vi ikke gør det, så bilder vi os selv noget ind.

I går var det vores bryllupsdag, 32 år er gået siden den varme sommerdag. Vi fejrede dagen med en cykeltur, så min fødselsdagsgave fra landmanden kunne blive indviet. Den kører som en drøm, eneste problem var, at vi havde valgt at tage Ayla med.


Hun kunne ikke helt finde ud af at løbe ved siden af landmanden, så det var kun takket være hans hurtige reaktionsevne og balance, at han ikke væltede. Vi valgte derfor en kortere og alternativ rute, heldigvis er en del af Blokhus Klitplantage hundeplantage, hvor hunde må løbe frit, hvis de er under kontrol. Og der er Ayla allerede rigtig dygtig, hun kom, når vi kaldte, så modgående kunne gå roligt forbi os. Hun gav den gas og var så træt i pausen, at hun lagde sig ned og drak vand. Men sådan en hvalp kommer hurtigt til hægterne, og så gik det derudad igen.Min svoger og svigerinde er gode til at tænke på os, når de vil opleve noget, så i går aftes var vi for første gang til koncert i Musikladen. Et dejligt koncept: indgangsbilletten går ubeskåret til musikerne, ejeren af stedet tjener lidt på drikkevarer. Man kan tage sin mad med og så komme lidt før og nyde maden i haven eller i laden. I går var det lidt koldt, så vi satte os inde og nød den gode sandwich, som min svigerinde havde lavet til os. Både musikken og det gode selskab satte spor, så jeg i dag går og smiler ved tanken om en dejlig aften. Jeg har aldrig før rigtig hørt musik af Kristian Lilholt, og han kan være svær at sætte i bås, for noget er lige ud ad landevejen pop, andet er mere eftertænksom og så havde han en del instrumentelle numre med, som gav anledning til blot at nyde at være i musikkens rum.En af mine fødselsdagsgaver var Kvinderne fra Thy, og det blev en god læseoplevelse. Jeg har aldrig læst noget af Maria Helleberg, og har heller ikke haft lyst, da jeg ikke er til historisk romaner. Men denne roman om hendes oldemor og mormor og deres liv i Thy fængede mig. Dengang var der i den grad forskel på land og by, det er der vel også i dag, men jeg kan jo sidde her på gården og læse via blogge om kvinders liv i storbyen eller i udlandet og på den måde blive klogere på andres liv.

Andre kan også via mine ord få et indblik i min hverdag. Og i dag fik jeg først en sød sms fra Charlotte, som sendte et billede fra en udstilling i Zürich. Skulpturen havde fået hende til at tænke på min fortælling om den forskel, der kan være på mænd og kvinder, når de tager en t-shirt på eller af. Senere læste jeg et indlæg hos Kong Mor, som var delvist inspireret af en kommentar, jeg havde skrevet. Så vi sætter spor på den ene eller anden måde, det kan så både være på den positive og den negative måde. Og det er godt at huske på, når man slår sig selv i hovedet med alt det, man ikke er god til. Ha en god fredag, hvor et smil fra dig helt sikkert vil gøre en forskel for en anden. Her har du et virtuelt smil fra mig i form af to gode sange.
12 kommentarer:

 1. Fantastisk! Kæmpestort tillykke med de 32 år! ❤️

  SvarSlet
 2. Tillykke med de 32 år!
  Selvfølgelig sætter vi spor. Nogle sætter mindre gode spor og andre sætter store, dejlige og meget synlige spor. Jeg er sikker på, at du sætter de bedste spor, og vi håber jo alle at netop vores egne hører til de bedre af slagsen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen. Jeg er sikker på, at jeg også har sat knap så gode spor, men jeg håber de andre er i overtal :-)

   Slet
 3. Dejligt med en cykeltur, - tillykke med bryllupsdagen.
  Jeg går og venter på, at Kvinderne fra Thy kommer på Mofibo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. Du er en hardcore lytter :-)

   Slet
 4. Forsinket tillykke med jeres bryllupsdag. Det ser ud til, at Ayla vokser godt til.
  Det var godt at læse, at Kvinderne fra Thy er værd at læse. Den står allerede på min læseliste, selvom biblioteket bliver ved med at sende mig besked om, at nu ligger der den ene og den anden bog, som jeg har bestilt for måneder siden.
  Til slut vil jeg bare lige sige, at du kan være sikker på, at du har sat dig store spor ved hjælp af din blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, og et forsinket tak :-) Jeg glæder mig til at høre om din mening :-)

   Slet
 5. Jeg læste lige det, du skrev, om mænds og kvinder forskellige måder at tage en T-shirt på/af. En anden forskel på os er, at mænd sidder ned, når de tager strømper på, mens vi kvinder står op - hvis vi ellers er sunde og raske og f.eks. ikke har problemer med hoften; så er det mandemetoden ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsebeth, se det var jo sjovt, for det er nøjagtig det vi gør herhjemme, men jeg har altid troet det var fordi jeg var mere adræt end min mand :-)

   Slet
 6. Trine Lilholt har lavet nogle malerier, hvor hun og gemalen Klaus Thrane har sat musik til, skulle du få mulighed for at høre/opleve det, må du ikke snyde dig selv for det. Det går op i en højere enhed :)
  https://www.youtube.com/watch?v=fXSxO-0UrCc

  SvarSlet
  Svar
  1. Jette, dem må jeg kigge på, tak :-)

   Slet