søndag, juli 16, 2017

Radiotavshed - miniferie del 1

Det var ikke mening, at der skulle blive stille på bloggen i flere dage, jeg havde jo min computer med, så der kunne forfattes indlæg. Sådan blev det ikke. Landmanden og jeg hoppede i bilen torsdag ved middagstid, efter han var blevet færdig i marken. Ayla kom glad med, hun var dog knap så glad, da vi på en rasteplads satte hende ind i en anden mands bils hundebur. Hun har dog ikke lidt nød, det var ejeren af hendes mor, bedstemor og en søster til Ayla, så meldingen har lydt, at de har storhygget sig sammen.

Vi har også storhygget os - i København sammen med børn og svigerbørn. Der var flere praktiske ting, der skulle ordnes, og så havde jeg nogle oplevelsesgavekort, der skulle indløses. Landmanden og søn malede lysning og karme ved den nye altandør, det var et projekt, der strakte sig over de tre dage, vi var i hovedstaden. Som på mine miniferier havde jeg booket værelse på Cabinn på Frederiksberg, det ligger dejligt centralt i forhold til begge børns lejligheder, og det giver os fred og ro om aftenen og morgenen, hvilket vi begge værdsætter.

den smagte lige så god som jeg huskede det - minder fra dengang jeg var sygeplejeelev
 Torsdag aften var afsat til at spise sammen med vores børn (vores svigerbørn kunne ikke) og jeg ville gerne opleve en del af Jazzfestivalen. Jeg havde valgt en af de små haver på Frederiksberg, hvor vi mødtes til spisning, nærmere bestemt Krøgers Have. Desværre havde jeg ikke tænkt på at bede om et bord lidt væk fra spillescenen, så vi nåede lige at komme i gang med at spise, så blev vi blæst væk af blæsere med fuld gang i jazzmusikken. Det blev for meget for især de to herrer i selskabet, og vi kunne overhovedet ikke snakke sammen. Så da vi var færdige med maden, bad vi om et andet bord. Her var der godt nok mere koldt, men med tæpper og hyggeligt selskab og et bedre lydniveau hyggede vi os sammen, snuppede en dessert og en kop kaffe/te og fik aftenen vendt til lattermild og hyggelig.
Vi var fyldt med god mad og valgte derfor at gå hjem til hotellet i stedet for at tage bussen. Halvvejs sagde vi på gensyn til de unge mennesker, vi skulle jo være sammen med dem næste dag igen. Hjemme på hotellet lavede jeg en kop te, og så så landmanden Tour de France, mens jeg surfede rundt på nettet, inden søvnen overmandede mig.


For landmanden er København noget, han er nødt til at besøge, fordi det er der, hans to børn bor. For mig er København en god ven, jeg elsker at komme der, og jeg skal helt sikkert blive bedre til at tage af sted alene på små miniferier. Denne miniferie blev også igen fortællingen om, at tingene sjældent går, som jeg har planlagt det. Jeg havde drømt om, at vi kørte af sted tidligt om morgenen og dermed måske kunne nå omkring et dejligt sted ved Præstø, hvor vi har en stående invitation. Men belært af mange års erfaring med landmandslivet havde jeg ikke aftalt noget, og godt det samme, for vejret gør, at landmanden følger sine kartofler tæt og passer godt på dem, så der ikke kommer skimmel i dem. Og derfor kom vi først af sted til middag. Men håbet er lysegrønt, så jeg håber stadig.


Jeg forsøger at komme i arbejdsstemning, har tjekket mails, så jeg ved hvilke, der skal handles på i morgen.  Ferien blev ikke den, jeg havde drømt om. Men det blev en ferie, hvor jeg kom helt ned i tempo, og det har været godt for mig, og så har jeg nydt de små oaser af oplevelser, om det var i naturen, i musikken, eller i storbyen. Så alt i alt en ferie, som opfyldte formålet med at få slappet af og få hjernen til at slippe arbejdet totalt og fuldstændigt. Det er slet ikke så ringe endda. God søndag til dig.

18 kommentarer:

 1. København er sådan en skøn by, og når Jazzfestivalen løber af stablen, er her ekstra meget at kigge på og lytte til. Jeres CabInn må være den på Danasvej? Jeg havde en del år en kæreste, der boede lige på den anden side ad gaden. Derfra er man tæt på hvad som helst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er nemlig det hotel, det ligger dejligt tæt på metro , søerne og alting :-)

   Slet
 2. Jeg synes, det er dejligt, at I gør den slags ting. Det er så rart at kunne hygge med familien og samtidig hjælpe/få hjælp.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, vi nyder det også :-)

   Slet
 3. Uhm æblekage. Det skal min familie vist snart udsættes for.
  Jeg håber I nåede det hele og er kommet godt hjemover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, æblekage er altid godt :-) Og vi nåede det hele og er hjemme igen og i fuld gang med arbejde :-)

   Slet
 4. Det var godt, at I havde en god tur til København, men ærgerligt, at I ikke nåede at runde Den stråtækte - det kunne have været SÅ hyggeligt, og vi var jo hjemme.
  Men der kommer andre chancer, håber vi ... vi har ikke givet op endnu, vel? For den stående invitation gælder naturligvis stadig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi giver ikke op, jeg vil så gerne besøge jer (og det vil Jørn også, men der er altid et eller andet, han skal) :-)

   Slet
 5. Hvor er det hyggeligt at komme til Kbh. sådan en miniferie. Og det så samtidig med Copenhagen Jazz festival. Så lidt øv, med første parket. Musik, sang etc. skal nydes midtfor med lidt afstand.
  God ide med små svipture til Kbh. for at besøge børn og svigerbørn, men også for du selv kan få nydt Kbh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, vi nød turen, og jeg nyder også mine små aleneture derover :-)

   Slet
 6. Dejligt med nogle dage sammen med børnene, og København er jo altid et besøg værd, både i Jazzdagene og udenfor. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, og jeg vil gerne lege mere turist i hovedstaden :-)

   Slet
 7. Lyder da som en skøn miniferie i Staden. Godt Ayla også hyggede sig imens ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ks, det var skønt, og Ayla ænsede overhovedet ikke landmanden, da han kom. Hun havde travlt med at socialisere sig :-)

   Slet
 8. Jeg synes også, København er dejlig at besøge - og det er dejligt at komme hjem igen.
  Din ferie har da budt på mange ting, synes jeg. Især det, at du fik motioneret hver dag, synes jeg er stort. Det ville jeg ønske, at jeg kunne få gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, ferien bød på mange gode gåture, og det skal jeg huske mig selv på :-)

   Slet
 9. Når man har børn i København, får man mange gode ture og oplevelser. Det lyder nu som en dejlig ferie, - selvom man godt kan læse, at du havde drømt om noget andet.
  Ned i gear er godt med den travle hverdag, vi holder os. Og det kan man komme på mange måder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har haft en fin ferie, men det er jo sådan, at når man forventer noget og får noget andet, så kan det være svært at skønne på det andet. Det gør jeg dog nu, for jeg trængte til de dage :-)

   Slet