mandag, juli 10, 2017

Det er jeg god til

Jeg tror, jeg ville være den perfekte operationssygeplejerske, fordi jeg er rigtig god til at være håndlanger (her er det ment positivt). Da jeg i tidernes morgen var sygeplejeelev, skulle vi nå rigtig meget på 3 1/2 år. Godt nok var der skolegang, men det var altid udenfor højsæsonerne for travlhed på sygehusafdelingerne, ferie ligeså. Først var man lille elev på medicinsk og kirurgisk sengeafdeling, hvert stede i tre måneder. Så var man 6 uger på 6 specialeafsnit, alle skulle på operationsafdelingen, fødeafdelingen og børneafdelingen. Og det er derfra jeg har min erfaring med operationssygepleje, så undskyld hvis verdenen nu ser anderledes ud for en sygeplejerske der. Dengang handlede det meget om at kunne kende operationens forløb og at kunne forudse, hvad kirurgen kunne have brug for. Det handlede også om kunne håndtere de sterile redskaber korrekt og have styr på, at alt var ude af operationssåret, når der skulle lukkes. Dengang sagde det mig ikke noget, jeg kom nemt til at kede mig og ville formentlig være kommet til at falde i staver, hvis jeg havde været den sygeplejerske, der var i steril og assisterede kirurgen.


I dag er jeg dog rigtig god som assistent, når landmanden skal lave noget, hvor han har brug for hjælp. Han skal nærmest ikke sige noget, hvis det er kendte procedurer, han udfører. I går havde jeg dog ikke helt styr på fremgangsmetoden, og nogle gange måtte jeg sige min undren højt, for tænk nu hvis han gjorde noget forkert. Det gjorde han nu ikke, og vi fik sammen lagt tag på det nye fasanhus. Det er en rigtig fin voliere, hvor der er plads til, at fasankyllingerne kan flyve, og hvor huset garanterer læ og varme. Ræven har ikke en chance, for den ene af landmandens jagtkammerater er gammel elektriker og har sat hegn med strøm omkring det hele.
Om aftenen tog vi til stranden og gik en lang tur langs havet og op i klitlandskabet, seks kilometer blev det til og en god isvaffel. Ayla fik så sandelig oplevet noget, havet skulle der snuses til, det var noget underligt noget, som ikke blev, hvor det var. Mærkelige skabninger på stranden, måger og vand/brandmænd blev nøje studeret. En hest mødte hun også på stranden og senere kom vi forbi flere i en indhegning.I dag vasker jeg tøj, luger ukrudt og slapper af i dette praktiske arbejde. Landmanden og Ayla er i marken. Det er den sidste uges ferie, og den skal nydes i fulde drag. Rigtig god mandag til dig.12 kommentarer:

 1. Sikke en fin voliere. Og jeg er sikker på at du var en god assistent og at din undren var kvalificeret som nysgerrighed til at blive klogere på opgaven.
  Lækkert med gåturen og så fint med alle de nye indtryk til Ayla. Hun må have været lidt træt efterfølgende?!

  SvarSlet
  Svar
  1. KS, tak for din tillid :-)
   Ayla slappede godt af efterfølgende, men hun er hurtig klar igen, hvis der sker noget :-)

   Slet
 2. Meget meget flot fasanhus og så stort det er. Hvor mange fasaner skal I have gående? God idé med det strømførende hegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, der er ca 200 fasankyllinger, og de skal kun gå der til de er klar til at komme ud i naturen. Så pakkes det hele ned. Og næste år starter de forfra med nye kyllinger.

   Slet
 3. Strømførende hegn er gode til at holde både ræve og vildsvin væk!
  Nu må du stornyde din sidste ferieuge.
  Jeg tror du er god til mange ting, Lene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, åh ja, det kan jeg godt huske, at I har held til at holde vildsvin væk fra grunden.
   Tak og tak for tilliden :-)

   Slet
 4. I betragtning af vores generelle vejrpessimisme synes jeg, du har postet ret mange solskinsbilleder fra din ferie. Og sådan er det jo med ferie, man kommer ud i det gode vejr, når det er der.
  Nyd den sidste uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak, ja der har været gode dage, ikke så varme, men tørvejr og sol er godt for humøret :-)

   Slet
 5. Fin, fin indhegning!
  Strøm skal der til, hvis fugle skal overleve rævene.
  (Uh, det må være en hel uge siden, jeg har været forbi din side. Det er høst.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, tak, det vil jeg give videre. Og ja høsten er startet hos jer, om ikke så længe begynder vi så småt med kartoflerne :-)

   Slet
 6. Ja, det forløb i uddannelsen var jeg også igennem( før jeg sprang fra) Operationsafdlingen og jeg duede ikke sammen; jeg kunne ikke se hvad de sagde!
  Jeg fik i stedet 25 gode år som sygehjælper med pleje af/til Gigtpatienter.
  Sikke et godt team I er... flot voliere!
  Og dejlige billeder fra stranden. Ayla fik da en masse oplevelser med hjem😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, dejligt at du fik gode år som sygehjælper. Og tak :-)

   Slet