mandag, juli 03, 2017

En gåtur

På afstand ser det roligt ud, men jeg blev nærmest blæst bagud, mens jeg prøvede at tage billedet.

At tage billeder i blæsevejr med høj sol gør det nærmest umuligt at stille skarpt

Naturens egen portal. Jeg overvejede kort om jeg turde gå under, men det gik fint :-)

Enten er mit kamera ikke så skarp mere, eller også er det solskinnet, der er skyld i det meget lyse billede.
Jeg har haft det, man må kalde en blå mandag. Jeg kender det, og det går over, men jeg hader, når jeg har det sådan.
Nu er humøret tilbage igen, billederne er fra aftenturen i går, den blev på 7 kilometer. I aften fik jeg gået otte kilometer. Og dagens læsning blev to bøger, det er godt, at jeg kan skimlæse hurtigt. Første bog var jeg dog gået i gang med i går: Tehuset på Mulberry street. En ganske hyggelig bog i genren: fortæl om en masse personer, der kommer samme sted og før dem sammen på forskellig vis og lad det så ende godt til sidst. Anden bog forventede jeg mig meget af, nemlig Noget om Grace af Anthony Doerr, forfatteren til Alt det lys vi ikke ser. Noget om Grace kommer ikke i nærheden af den første bog, men historien fangede mig trods alt, selv om der var en masse sætninger, som hurtigt blev skimmet.

Der er heldigvis flere bøger i mit biblioteksnet, så nu kan jeg lade aftenen gå på hæld, mens jeg tager hul på en ny bog. God aften til dig.

11 kommentarer:

 1. Dejlige billeder trods sol og blæst.
  Jeg er langsom læser, meget langsom, kan ikke skimlæse, har aldrig fået det ind, jeg læser i samme tempo som ved højt læsning. Jeg læser hverdag, og har gjort det i mange år, dog afsætter jeg tid til det, er der noget der venter, har jeg ikke den indre ro, så er koncentrationen ikke med, og dermed mister jeg forståelsen. Om der er en diagnose for det ved jeg ikke, jeg er aldrig blevet screenet. Og i dag kan jeg godt leve med det, skal ikke studere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, som langsom læser får du meget mere med end jeg gør, Min mand læser også langsomt, til gengæld kan huske rigtig meget af det, han har læst. Det kan jeg ikke. Det er dog en fordel, hvis jeg hurtigt skal overskue en tekst.

   Slet
 2. Skønne billeder, Lene. Og du har ret, vi kan ikke se, at det blæser. "Tehuset" lyder som dejlig ferielæsning; ikke alt behøver været tungt og dybt. "Alt det lys vi ikke ser" har jeg haft hjemme 3-4 gange og er endnu ikke nået længere end 100-150 sider ind i den. Ikke fordi jeg synes, den er kedelig; den tager åbenbart bare tid for mig. Og så er den altid kommet samtidig med andre bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg kan ikke huske om jeg også skulle ind i bogen før den fangede mig, men sådan er det jo nogle gange. Håber dog du får læst den færdig. Nu skal jeg i gang med din bog, det glæder jeg mig til :-)

   Slet
  2. Og jeg glæder mig til at høre om den, for den står også på min egen læseliste :-)

   Slet
 3. De der blå-grå dage er trælse, men en tur ud i blæsten kan da heldigvis jage skyerne lidt væk.. Fortsat god ferie til dig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge, og ja gåture er godt for meget :-)

   Slet
 4. Sjovt, at du skimlæser så meget. Jeg læser ret hurtigt, men ikke så hurtigt, at jeg vil kalde det at skimme, og hvis jeg griber mig selv i det, er det fordi bogen ikke har fanget mig rigtigt, og så er den som regel ikke værd at læse færdig.
  Godt den blå mandag ikke gik over i en lige så blå tirsdag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg gider ikke naturbeskrivelser, så jeg vil hen hvor mennesker mødes og ting sker :-)

   Slet
 5. Hvor må det være dejligt at have en så flot natur så tæt på. Hvis bare man kunne kombinere det med også at bo centralt i en større by, men man må vælge. Dine billeder giver et godt indtryk af "vind i håret-oplevelsen".

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, hver ting til sin tid, men jeg nyder omgivelserne :-)

   Slet