lørdag, juli 22, 2017

Ugen, der gik

Fire arbejdsdage skød hverdagen i gang igen efter ferien. Fire arbejdsdage hvor travlheden på afdelingen mest skyldes ferietid. Vi har fået nye kolleger, vi har ferievikarer, og de gør en stor og god indsats, men de erfarne kolleger har nok at se til, også fordi der jo er ferietid over hele den tværfaglige linje. Mine opgaver har været at dosere medicin til alle patienterne om morgenen og skaffe det medicin, vi ikke har. Det kan man bruge lang tid på, for når mennesker bliver indlagt akut, tænker de ikke lige på at tage medicinæskerne med ind på sygehuset. Sygehuset skal for at være økonomisk ansvarlig ikke have alle typer medicin liggende, så et overordnet specialistteam har vurderet hvilken medicin, der skal være tilgængelig på sygehuset, og der er også vurderet, hvilke typer, der skal være tilgængelige på det enkelte afsnit. Så vi må af og til (ofte) ud og låne medicin. Heldigvis har vi nu fået en aftale med farmakonomen, som kommer hos os og sørger for at bestille medicin hjem, at vi kan ringe til hende efter otte og bede hende om at finde medicinen til os. Men så får patienten først sin medicin ved middagstid. Derfor, når jeg doserer og hvis jeg har tid, går jeg på lånevandring.

Nogle gange er det godt lige at hvile sig


Mine dage er også gået med at formulere, hvordan 6. semestres sygeplejestuderende kan opnå deres læringsudbytte hos os. Jeg er slet ikke tilfreds med mit resultat, og jeg kan ikke sætte fingrene på hvad det er, jeg er utilfreds med. Det får lov at ligge i weekenden, en af vores kliniske vejledere er blevet vores nye souschef, og hun og jeg skal sparre videre i næste uge. Derimod har jeg været rigtig god til overspringshandlinger, tilbudt min hjælp hist og pist, men også prøvet at holde fast i, at jeg skulle have det færdigt inden weekenden. Torsdag havde jeg dog dagafsnittet, hvor der kom en patient og jeg fulgte op telefonisk på en patient. Derudover ringede en patient ind og var bekymret for, om vedkommende havde fået en ny blodprop. Det forstår jeg godt, for man er blevet rystet i sin grundvold, når man sendes hjem med besked om, at man har haft en blodprop eller blødning i hjernen. Her mente vi nu begge, at det nok skyldtes en meget stresset periode med meget pres og for lidt søvn, men som altid anbefaler jeg, at de kontakter egen læge for lige at blive tjekket. Heldigvis hjalp snakken, og det føles godt også at udøve sygepleje via en telefon.

aftentur i ugens løb

Jeg har forsøgt at få motion ind i hverdagen, dvs hver dag, det går egentlig fint. Der var lige onsdag, hvor jeg nød solens varme stråler og ikke kunne tage mig sammen til at gå en aftenstur. I dag havde vi planer om en motorcykeltur, fordi regnen igen truer fra i morgen. men med alt det regn, der er kommet de sidste par dage, så sidder landmanden i stedet for på sin traktor for at passe på kartoflerne. Jeg fortsætter fredagens fridagsprojekt med at vaske tøj, der er hæftet ender på hjemmestrikkede karklude og de er lagt i blød i koldt vand. Strygebrædtet skal også findes frem, heldigvis kan det meste af vores tøj lægges sammen direkte fra tørresnoren. Det er nogle af de aktiviteter, som ikke bidrager til husmormotion. Den tog jeg i går med støvsugeren.

naturen er køn, selv når den går i forfald

I går bestilte jeg ti ugers medlemsskab af madlog.dk, det er ikke, fordi jeg ikke ved noget den gode kost og den, der gør godt for mig. Men af og til trænger jeg til at blive mindet om, at f.eks 2 stk cookies og 2 stk oreos svarer kaloriemæssigt til de syv kilometer, jeg gik i går. Og jeg elsker cookies og oreos til min aftente. Det har været helt fint i sommerferien, men nu skal jeg tilbage til de gode takter, hvor jeg bruger det princip, at alt er tilladt. Der er bare noget, jeg kun skal spise til fest og i ferier, noget jeg kun skal spise i weekenden og så en hel masse, jeg skal spise til hverdag.

Jeg har købt en masse bomuldsgarn fra garnudsalg.dk i glade farver, så jeg vil nu gå i gang med endnu en karklud. God lørdag til dig.


8 kommentarer:

 1. Jamen så god strikkelyst, vil jeg bare sige :-)
  Det er altså irriterende med den forkerte mad og de gode lækkerier ... man ved udmærket, at man ikke bør, men hvad gør man?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen :-) Ja man gør ofte det man ikke skal, fordi det smager så godt ;-)

   Slet
 2. Jeg kan kun anbefale bomuldsgarnet fra garnudsalg.dk - kludene bliver dejligt bløde.
  Dit arbejde er godt nok varieret - der er nok ikke mange dage, der ligner hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak for anbefalingen, glæder mig til at tage dem i brug og opbygge et gavelager :-)

   Slet
 3. Når nu du har en sød tand, er det meget godt lige at møde den "løftede pegefinger" via madlog.dk
  God fornøjelse med karkludene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, ja det er godt at blive mindet om det og finde ud af at jeg faktisk godt kan klare mig med mindre mængder mad :-)

   Slet
 4. "Sygepleje pr. telefon" - det er superflot, og din patient kan være rolig igen. Jeg har også selv et par gange ringet til "mit" afsnit bare for at blive beroliget, og det er så dejligt at have den mulighed. Og for mit vedkommende kommer jeg jo altid til at tale med en, jeg kender :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak for dine ord. Der er nemlig mange, der tror, at sygepleje ikke kan udøves pt telefon, men det vidner dine ord om, at det kan :-)

   Slet