lørdag, juli 08, 2017

Stille, blæsende lørdag

Det blæser udenfor, men der er stille indenfor. Landmanden slapper af i dag, ellers har han haft masser af fritidsprojekter, så det er ikke meget, vi har været sammen i min ferie (det er så en af årsagerne til, at jeg elsker motorcykelferierne, der oplever vi noget sammen). I dag har vi været i byggemarked og købe tag til fasankyllingernes nye hus. Landmanden og hans to kammerater har bygget en fin flyvevoliere og i går kom der net over, så når taget er på plads, flytter fasankyllingerne fra hønsehuset og hønsene men de kan kigge over til hinanden.


Jeg fylder feriedagene ud med gåture og boglæsning.


At tage på restaurant eller cafe er ikke en valgmulighed med en livlig hundehvalp, så vi har nydt et lækkert fiskefad fra Blokhus fiskerestaurant, som landmanden var så sød at hente. Velsmagende, tilpasse mængder af lune fiskefrikadeller og fiskefileter, godt brød, laksemousse, tunmousse og rejesalat. Og så var der endda også lækkerier med til aftenteen, en æblekage, uhm den smagte godt.
Billederne er fra min ni km. lange gåtur i går, jeg er heldig, at havet og skoven ligger tæt på hjemmet. I dag tog jeg en tur på 5 km., det er vist meget godt, for ferien bruges også til at nyde vin og øl, kage og andre lækkerier i større mængder end til hverdag.8 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå, at du holder af jeres udlandsferier - hvis ikke jeg skulle væk hjemmefra i en ferie, ville den smuldre totalt for mig, og jeg ville slet ikke føle, at jeg havde haft ferie.
  Men der er jo en god grund i år - håber I kommer afsted næste år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg øver mig i ikke at få den følelse - ikke at holde ferie :-) Jeg satser stærkt på at komme af sted næste år. Og faktisk tror jeg at jeg i forhold til arbejde har brug for de her tre uger, hvor der ikke sker særligt meget på oplevelsesfronten. Min hjerne har været på overarbejde længe, nu holder den da helt fri :-)

   Slet
 2. Det lyder skønt med gå-tur og hundehvalpeferie. Vi holder sommerferie hjemme for niende år i træk, og for os er det den bedste måde. Der er kattekillinger i bryggerset, badebassin på terrassen og en niårig som mener vi skal nå at læse så mange Silasbøger som muligt. Helt perfekt for mig, som er alt for meget hjemmefra i hverdagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, langsommelig tid er det bedste som barn, jeg husker stadig uendelige dage med tid til sjov og boglæsning. Så jeg forstår jer godt :-)

   Slet
 3. Åhhh hvor jeg savner det rigtige hav, når jeg ser dine billeder. Dejligt at du finder ro til både hjerne og krop Lene. Fortsat god ferie til dig og din landmand. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak, og havet må snart lægge vand til en omgang badning. Det har blæst for meget til at jeg turde gøre det alene.

   Slet
 4. Det lyder som den perfekte afslapnings- og "nedgearings"ferie. Og skønt, du har fået motioneret, som du havde planlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak fordi du opsummerer, det er jo opskriften på en god ferie og det vil jeg holde fat i, for jeg har det med at tænke på alt det, jeg også gerne ville have haft ferien blev :-)

   Slet