tirsdag, juni 05, 2018

Hvad fatter gør, det er altid det rigtige


Se sådan starter eventyret af HC Andersen om fatter, der endte med at komme hjem med en sæk rådne æbler og alligevel fik kys og ikke knubs.

Knubs fik landmanden ikke, men fruen var ikke begejstret, da han glemte at involvere hende i en beslutning, som havde betydning for dem begge.

Jeg er vild med at se den kærlighed, der findes mellem landmanden og hans hunde. Istvan og landmanden var noget særligt sammen. Det samme er Ayla og landmanden. Og jeg er ikke i tvivl om, at han elsker at træne hunde. Både udfordringen med at få dem til at forstå, hvad de skal gøre og det sociale i at være sammen med andre om en fælles hobby. Modsat mig så møder landmanden ikke mange mennesker på sit arbejde, og det kan somme tider være ret ensformigt med at sortere kartofler hver dag fra september til maj. Tro mig, jeg har siddet der. Så jeg nyder også at se det sammenhold, der er blandt hundeførerne, når jeg er med til træning eller prøver.

Den hundeavler, som vi fik Ayla fra, var kommet i en knibe. To købere til næste kuld var sprunget fra, fordi andre havde dumpet deres priser på hundehvalpe. Landmanden, så god som han er, tilbød derfor at vi da godt kunne have en hundehvalp, indtil der blev fundet en ny ejer (uden at snakke med sin kone) Hvalpene har nemlig bedst af at komme ind i en familie og blive socialiseret og ikke blot gå i et kuld

Det var vi så absolut ikke enige om. Jeg mener selv, at jeg udtrykte mig i klare vendinger om, hvad det ville betyde for os i sommerperioden. Sidste år havde vi Ayla som hvalp, og det begrænsede os i det, jeg gerne ville gøre. Nu skulle vi på den igen. Jeg kunne dog også godt indse, at man ikke løber fra sit løfte, så sådan blev det.

Så tog jeg på retræte i tre dage og da jeg kom hjem, var situationen en anden. Landmanden har ganske enkelt købt hunden, så nu har vi altså fået en hundehvalp sammen med vores teenagerhund!

Landmanden ved godt, at hans frue ikke er tilfreds med ikke at være taget med på råd. Samtidig kan landmandskonen ikke lade være med at smile over landmanden og hans to hunde. De er ikke til at stå for. Og landmanden har lovet mig, at det bliver så meget lettere med to hunde ;-)

Så sig I velkommen til Dexter (den var navngivet inden vi kom ind i billedet)
Og nej, den er ikke til stå for. Og de to søskende har allerede fundet ud at være sammen.

Som eventyret slutter, slutter også dette indlæg:
Jo det lønner sig altid, at konen indser og forklarer, at fatter er den klogeste, og hvad han gør, er det rigtige.

24 kommentarer:

 1. Jeg beundrer din overbærenhed. Jeg ville ikke være så eftergivende, hvis fruen kom hjem med endnu en kat - af præcis de samme grunde, som du anfører.
  Men kær er han, den lille ny :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, heldigvis fik jeg sagt det jeg mente i en ordentlig tone, og det gør, at jeg nu kan slappe af i det. Ellers kender jeg mig selv, jeg ville i tide og utide blive en træls version af mig selv, og det gider jeg ikke. Det har så også betydet, at vi nu får lavet nogle løsninger, så vi kan gøre nogle af de aktiviteter, jeg gerne vil :-) Vel er den kær. Jeg sidder her på køkkengulvet og er babysitter, mens den sover i bryggerset med udkig til mig, hvis den vågner. De andre to er til træning :-)

   Slet
 2. Du er dæleme tolerant, Lene! Jeg ville nok have reageret voldsommere ... men det ved John godt, så det var nok slet ikke sket i hans og mit forhold :-)
  Og jo, vel er de da søde, de små hvalpe, men altså ... godt, at I kan finde nogle løsninger, så du også kan leve med den lille tidsrøver.
  Betyder det, at I ikke kommer på sommerferie i år?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og måske er det det, min kære gemal ved ;-) Men faktisk blev han overrasket over min reaktion, vi har jo haft to hunde de fleste af vores år på gården.
   Vi kommer på sommerferie, for hundeavleren tager sig af begge hunde, en hvalp må jo ikke komme i hundepension før den er et halvt år gammel.

   Slet
 3. Wow, han er ikke ked af det, din landmand. Jeg mener at huske, at der skulle en del overtalelse til, før I fik Ayla? At du faktisk gerne ville være uden hund. Jeg beundrer din fleksibilitet, som sikkert udmønter sig i, I finder nogle løsninger, I ikke tidligere havde tænkt på. Hundene kan vel bedre være alene hjemme, når de er to? Måske de kan komme i hundepension, og I kan drage på ferie? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty,, faktisk var jeg den der sagde, at han måtte bestemme i forhold til ny hund dengang. Det var senere, jeg havde svært ved at komme til at holde rigtig af Ayla, og det kom bag på mig. Derfor var jeg også bange for at det samme ville ske nu, men jeg tror faktisk ikke det sker. Også fordi vi får lavet hundegård i sommerhuset, så vi kan gå længere ture eller cykle en tur. Vi har altid brugt hundepension. Men som jeg skrev til Ellen, så må hvalpe ikke komme i pension før de er et halvt år. Det har vi så fået løst.

   Slet
 4. Velkommen, lille Dexter. Du vil få et helt fantastisk liv - med Ayla og menneskene på gården.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kisser, på Dexters vegne, og jeg er slet ikke i tvivl om, at han vil få det godt her hos os :-)

   Slet
 5. Åh, han er da skøn, den lille ny! Til lykke med ham!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Nana, og hundehvalpe er jo ikke til at stå for :-)

   Slet
 6. Ej hvor godt...inden jeg kom til slutningen af din beretning nåede jeg at tænke: Den kommer de da aldrig af med igen...og det gør i så heller ikke. TILLYKKE med Dexter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan, nej det vidste jeg vel også godt, inderst inde :-)

   Slet
 7. Du er et tålmodigt menneske Lene, men det er vel det, det drejer sig om, gensidig forståelse og at finde løsninger på problemerne, når de opstår.
  Jeg tænkte også, nu bliver der en hund mere, der skal have madpakke med, når der tages kartofler op.
  Tillykke med Dexter, han er en heldig hund, at få sit hjem hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, tak. Og i går tænkte jeg også på madpakkerne :-)

   Slet
 8. Nårh altså! Han har et stort hundehjerte, din Landmand :-) Er der plads til to hunde i førerhuset på traktoren??

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, hvor der er hjertevarme er der husrum, så mon ikke de tre finder ud af det :-)

   Slet
 9. Åh en skøn historie, jeg sidder med et lunt smil i mundvigene! Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, og jeg smilte også, da jeg legede ude på græsplænen i går aftes med Dexter :-)

   Slet
 10. Det er klogt at imødekomme. Jeg tænker også, at dit eget store engagement i dit fag med store opgaver, der af og til skal skrives o.l. har indflydelse på jeres familieliv og fritid, men det betyder meget for dig, - ligeledes er det med hunde for landmanden.
  Og han er godt nok sød, den lille Dexter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og det er vise ord, du skriver.
   Han er ikke til at stå for, det lille nye familiemedlem :-)

   Slet
 11. Er det måske sådan med hunde, at de "passer" hinanden, når de er flere, ligesom man siger, det er nemmer at have et barn end to børn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, hvor vi oplevede at Ayla havde svært ved at være alene uden os som hvalp, så oplever vi at de andre vi har haft, har fundet tryghed i den ældre hund.

   Slet
 12. Mon ikke I kender hinanden så godt, at dette stunt fra Landmandens side havde en god chance for at lykkes ;) De to hunde side om side tyder på, at de får stor glæde af hinanden.
  Som ikke-hundemenneske ville jeg nok have talt med meget store og høje bogstaver, men jeres omstændigheder er jo fuldstændig anderledes.
  God fornøjelse til jer alle fire :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er vist mere det at jeg ikke blev taget med i beslutningen, der nagede mig :-)
   Tak

   Slet