søndag, juni 03, 2018

Varmebølge og tørke

Endnu klarer vores markers afgrøder sig, spagnum er god til at holde på vandet. Andre landmænd er ilde stedt, og jeg kan godt følge datterens bekymring for klimaet, for sidste år var det regnen, der ødelagde udbyttet for mange landmænd. I år ser det så ud til at blive solen og tørken. Vejrudsigten lover sol og atter sol, så langt der spås om vejret.

DSC_0285

Jeg er ikke på toppen, ganske enkelt af den grund, at jeg har det svært, når det er så varmt som nu. Så denne weekend er tilbragt i skygge med masser af væske og alligevel føler jeg ikke, at jeg er helt til stede.

DSC_0307

Gåturene bliver lagt sidst på aftenen, i dag ved jeg ikke, om jeg orker. I går købte vi hængekøje og solseng. Solsengen får lov til at stå i solen på terrassen uden personer. Hængekøjen har til gengæld vugget mig i søvn både i går eftermiddag og i dag. Træerne ved terrassen skygger dejligt, så mit nye cafebord, som ellers holder til langs huset på gårdspladsen, flyttes ned mellem træerne og der holder vi så til.

DSC_0308

Nu vil jeg gå ud og nyde aftenens køligere temperatur sammen med husets øvrige beboere. Vi har trænet rapportering med Ayla, men de sidste par aftener har hverken mennesker eller hund været tilpas til dette. Nu vil vi bare slappe af.

DSC_0293

18 kommentarer:

 1. Ja det er varmt, og for mig også for varmt. Her er vel 50 grader eller sådan noget.

  Din hængekøje ser rigtig dejlig ud på pladsen der mellem træerne. Måske skulle du sove ude i den i nat?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne , desværre kan jeg ikke sove der. Vi har mange insekter og har måttet trække indenfor nu

   Slet
 2. Det er da også bare for varmt! Vi kan heldigvis mærke, at vi bor lige ud til vandet, så vi (jeg) kan godt holde det ud og har arbejdet det meste af dagen i haven.
  Men nu er jeg også blevet træt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg forsøgte med lugning af gårdspladsen og så blev jeg da helt svedt og udkørt Jeg er imponeret over at du kan arbejde i haven

   Slet
 3. Det er lige rigeligt pt, i hvert fald hvis man skal arbejde, så vi har også ligget på den lade side. Det passede så meget godt med, at jeg skulle passe lidt på mig selv. Heldigvis (for mig, ikke for landmændene) er græsset holdt op med at gro, og selv ukrudtet hænger, så det gjorde ikke så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, og det var godt at du tog den med ro. det ben skal gerne hele op snart.

   Slet
 4. Ja, man får fuld forståelse for, at tempoet i landene sydpå er et helt andet, når der skal arbejdes, end her i det kolde nord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det gør man. Og vi var i Harald Nyborg i går og nøjagtig det sagde jeg til min kære gemal, da han syntes de var lidt sløve i betrækket :-)

   Slet
 5. Iflg. vejrprofeterne, bor os ved kysterne, på de køligste steder, men når vi runder 23 grader er det allerede for meget, og nu er vi over 25, for jeg ved ikke hvilken dag. Det er bare alt for varmt og jeg bliver søsyg bare af at læse om en hængekøje ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, hængekøjen vugger meget blidt og man sover godt deri :-) jeg nyder morgenkulden lige nu.

   Slet
 6. Jeg har det heller ikke godt med varmen, mit eksem kan slet ikke li' det, men forhåbentlig er der andre, der elsker det varme vejr, for det ser jo ud til at fortsætte. Jeg er mest ude i morgentimerne mens det er nogenlunde køligt. Din hængekøje ser skøn ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, jeg håber også de andre nyder :-) Jeg nyder dog at kunne have døren åben hele tiden og vi har nærmest levet udenfor under træerne i weekenden.

   Slet
 7. Din hængekøje og skygge er lige efter min smag. Heldigvis er vores ene terrasse lidt vindomsust, hvilket er ganske fint i denne hedebølge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, den plads har virkelig været min redning her i weekenden :-)

   Slet
 8. Jeg var på tur med Gitte; vi var aktive først på dagen og valgte steder med AC eller tykke mure! Bilen har AC og var skøn at køre i... men eller er det skygge og mindst mulig aktivitet. Jeg dur heller ikke til den hede.
  Heldigvis skal jeg ikke på arbejde og kan derfor selv bestemme, om jeg gider eller ej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg gruer for i morgen, hvor jeg skal på arbejde, for lige nu laver jeg noget indendørs, men stillesiddende og på kølige steder :-)

   Slet
 9. Sikke et skønt sted i haven du/I har fundet jer! Jeg deler din datters bekymring - det her er godtnok dejligt med al den sol (hvis det bare ikke er som igår...) men det er jo et tegn, et tegn på et klima som måske er ved at gå rabundus - og så er varmen alligevel ikke helt så dejlig...

  SvarSlet
  Svar
  1. S, vores have er efterhånden blevet rimelig vindtæt, så der lufter det dejligt og der er skygge :-)
   Ja det kan blive lidt for spændende at følge udviklingen

   Slet