lørdag, juni 30, 2018

Morgenhår og morgenblogging

Lykken er at vågne uden svimmelhed og føle sig udhvilet. Lykken er de skønne temperaturer, der er lige nu. Varmt og alligevel så køligt, at jeg her i skyggen må tage en cardigan på udover nattøjet.

Hundene leger på den tørre græsplæne, video af det må du se på instagram (håber linket virker). Dexter har dog fundet ud af, at min kæmpe hosta er skøn at lægge i og de fine stængler med blå blomster er gode at bide i. Så jeg prøver lidt opdragelse, nu hvor jeg sidder her på terrassen og blogger.

terrassehygge
I går morges startede jeg sammen med andre at overraske min moster og onkel, som havde guldbryllup. De holder først fest til efteråret og havde regnet med en stille dag de to alene. Deres fem børn ville det dog anderledes, så de havde lavet æresport andetsteds og kørt den hen og formået at stille den op uden at vække forældrene om morgenen. Så det var vist først, da der blev leben udenfor, at det gik op for guldbrudeparret, at noget skulle ske.Sangen gjaldede kraftigt, deres fem børn og ægtefæller samt børnebørn er gode til at synge, og guldbrudgommen synger i kor, hvoraf en del også var mødt op. Min seje moster og onkel fra København havde overraskende for os alle valgt at køre klokken halv fire om morgenen for at nå det, og de skulle hjem igen til middag, for de havde hele weekenden booket med arrangementer. Godt gået af et par sidst i 70'erne.  Min søster fra Vestjylland og vi havde kørt til Himmerland for at være med, og det var så skønt at se guldbrudens ansigt, da hun opdagede os. Min moster er kun 12 år ældre end mig, og hendes yngste datter er to år ældre end min datter. Deres fem børn havde alt med inklusiv engangsservice, så i løbet af kort tid var flaget hejst og bordet dækket, så vi alle kunne få hyggelige timer sammen.

Hvilken udsigt at have fra sin terrasse
Bagefter var der arbejdsdag, ikke alt blev nået på den forkortede dag, så i stedet for at arbejde ved computeren på arbejde til over aften regner jeg med at nå resten i dag. Først vil jeg dog tage et par timer med regnskabet, og der er også nogle bærbuske, der skal kigges på. Alt gror med overraskende hastighed. Selv om kartoflerne kom sent i jorden, er de tidlige sorter snart ved at være klar. Så ligesom vi nærmest gik fra vinter til sommer, så går vi nærmest også fra forårsarbejde til høst uden ferietid. Helt så galt går det nok ikke, men vi nyder de stille dage, vi har lige nu. Og at insekterne og de høje temperaturer lige nu ikke generer os på terrassen.


Og så har landmanden givet de 23 år gamle havemøbler nyt liv ved at lave ny bordplade. Nu mangler vi så at få dem malet. Pyt, de kan bruges som aftenterrasse i hjørnet mellem hundegården og bilen. Og vi fik de første kartofler fra marken i går, det er et festmåltid. God sommerdag til dig.
10 kommentarer:

 1. Øresten er ikke til at spøge med, så det er dejligt at læse om opvågning uden svimmelhed. Husk nu at passe på dig selv, og hvor er dit korte hår fint :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg har tænkt meget på mennesker, som hver dag lever med svimmelhed, smerter eller lignende. For jeg havde så svært ved at være i min hverdag, så jeg nyder det. Jeg passer på og tak :-)

   Slet
 2. Nye kartofler er rent slik!
  Og et flot, flot bord i har fået - det ses, at landmanden ikke kun er landmand :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er nemlig det rene guf. Næh tømmeruddannelse fornægter sig ikke :-)

   Slet
 3. Jeg var en tur på Helgenæs i går, og køreturen afslørede en del træer med begyndende efterårsfarver....
  Det er dejligt at se, at der også er tid til lidt nydning mellem jeres travle gøremål på gård og sygehus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, Helgenæs er et skønt sted, og dejligt at du også har tid til nydning af det gode vejr :-)

   Slet
 4. Pyha det øresten. Har ingen kendskab til det, det lyder bare ikke rart. Godt det kan behandles.
  Mht. diverse afgrøder etc. var lige en tur fra Holstebro - til Aarhus - videre til Tønder og så hjem til Holstebro i fredags, og her var der meget der var anderledes end det vante. Mange steder var farverne langt mere august/september farver, sønnen på snart 33 år nævnte at der var minder fra den tidligere barndom der poppede op, og tror han tænker på 1992, men det var nok mere fordi de seneste par år ikke har budt på god sommervejr. Han har det nemlig præcis som mig, langt højere energiniveau når vi har vejr som i år.
  God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, tak. Og det er sjovt så forskellige vi mennesker er med vejret. Sådan som temperaturen er lige nu, så trives jeg :-)

   Slet
 5. Det er da et superflot bord. Og når man har en (land)mand med de evner, er der da bestemt ingen grund til at købe nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak :-) Og jeg kan konstatere at jeg ikke har været så god til at tjekke kommentarsporet, undskyld.

   Slet