mandag, juni 04, 2018

Mandagsfridag

Hjernen nægter at samarbejde om noget som helst. Jeg sidder inde i stuen, hvor der er rimelig køligt, alt er relativt, udenfor synger fuglene, Ayla og landmanden tager sig en pause under træerne. Der er fred og ro og om lidt skal jeg tage mig sammen til at køre ind og handle.

Måtte lige rejse mig og skifte til ærmeløs top, det gik op for mig, at jeg stadig havde t-shirt med korte ærmer på. Det var passende beklædning, da jeg sad udenfor før klokken syv og spiste min morgenmad i dejlige kølige vinde. Eller da jeg fik luget lidt af gårdspladsen, mens landmanden og medarbejder fik fyldt bedene op med jord og flis. Det er en neverending story. Vores gård står på pæle pga spagnumjorden, som har det med at synke sammen, når det iltes. Det betyder hulrum under gården og det betyder, at jorden indimellem skrider derind og så stritter roserne og jasminbuskenes rødder i det fri. De nyere bygninger står på fast grund, her har man gravet ud, til man nåede den gamle havbund og så fyldt op med sand og stabilgrus, dyrt som ... men effektivt.

Jeg fik en god ide, dengang der ikke var så varmt. Jeg lovede, at jeg ville skrive de sidste diskussionsafsnit på mine hverdagsfridage, så vi kunne sende det til vejledning i aften. Ha, det er så i dag, at det skal være, men som sagt i indledningen, min hjerne vil ikke samarbejde. Lystcenteret tænker kun på lutter lækkerier, som den tror, hjernen bliver bedre af, og jeg diskuterer og argumenterer, ja det er lige før jeg fremlægger videnskabelige artikler for hjernens lystcenter for at dokumentere, at det er en kortstakket frist. Min hjerne mangler ikke sukker, den har fået rigeligt gennem min koldskål til frokost og mine rysteribs i min havregryn i morges. Jeg tror ikke, mine centre i hjernen bliver enige og jeg har en stærk mistanke om, at lystcenteret vinder, når nu jeg handler ind. Is, slik og gode småkager lyder som en skøn hjernevenlig kost lige i dag.

Jeg ville ønske jeg var sådan en, der mister appetitten i varmt vejr. Det sker bare yderst sjældent. Men nu elsker jeg så også is, masser af is, ikke noget med sodavandsis, næh det skal være flødeis i rå mængder. Hvad mon du læsker dig med i varmen?
14 kommentarer:

 1. Uh, jeg er en af de kedelige, der til en vis grad mister appetitten og skal tage mig sammen for at spise så meget (og så rigtigt), at jeg ikke går kold. Umiddelbart har jeg lyst til koldskål, men det bekommer mig ikke vel, så jeg må nøjes med meget små portioner med fornuftigt fyld, fx branflakes. Og så iøvrigt spise noget andet. Drikke nok skal jeg også tvinge mig til. Det synes jeg er virkelig svært, men måske lærer jeg det en dag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jamen sådan som du har det er jo heller ikke godt. Så en blanding af os to :-)
   Angående drikke, så er det godt at få en god vane inden du bliver gammel, for så forsvinder tørsten. Du må have flasker stående i køleskabet, så du kan se hvor meget du får drukket.

   Slet
  2. Næh, upåvirkelig af varmen er jeg bestemt ikke, selv om jeg helt sikkert ikke er så hårdt ramt som dig. Jeg øver mig mht væske, også mht at få nok både salt og sukker, og heldigvis er jeg sådan indrettet, at jeg får lyst til lidt saltede ting i varmen - det skal så bare helst ikke resultere i, at jeg kun spiser lakridser ...

   Slet
  3. Fruen i midten, og øvelse gør mester :-)

   Slet
 2. Jeg har godt nok lidt ondt af dig, Lene!
  Tænk at have det så skidt i varmen, Stefan har det lidt på samme måde - jeg tillader mig dog at stornyde vejret og varmen, jeg har det superskønt og absolut ingen smerter nogle steder i bevægeapparatet. Jeg mister også lidt appetitten, men på en god måde, hvis bare jeg får væske nok, er det ok. Til gengæld har jeg det ligesom jer, når det bliver koldt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, tillad du dig bare at nyde det, det må være skønt at have det sådan :-)

   Slet
 3. Ih, jeg elsker også den her varme :-)
  Fik du købt masser af skøn flødeis? Det er skønt i denne varme.
  Jeg drikker masser af tempereret vand og kold te fra køleskabet, jeg tror aldrig jeg bliver gammel, hvad tørsten angår. Jeg er nødt til at holde lidt igen eller får jeg for meget væske.... Min appetit fejler sandelig heller ikke noget i varmen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, herligt. Jeg havde flødeis herhjemme, men fik lyst til andet lækkert :-)
   Jeg drikker meget vand og te, det sidste dog varmt, har læst et eller andet sted, at det faktisk er bedre med varme drikke end en masse koldt.
   Godt med nogen, der har en god appetit :-)

   Slet
 4. Jeg drikker Blue Kelds "Appelsin & Havtorn" med lidt brus, rigtig fin smag og 0 kcal. Det er godt på varme dage.

  Personligt har jeg nu fået nok af at gå rundt i en føntørrer, men jeg kan godt forstå andre, der nyder det i fulde drag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, den variant har jeg ikke prøvet, det lyder lækkert.
   Jeg kan også godt forstå de andre, men trives bedre ved lidt køligere temperaturer og her hos os gør varmen, at insekterne nu er i fuld vigør, så vi ikke kan sidde ude om aftenen.

   Slet
 5. Det er synd for dig, du har det så hårdt i varmen. Jeg blev noget forbavset, da jeg læste, hvordan planterødder står og stritter, fordi jorden skrider ind under huset. Det lyder vildt, men I ved, hvordan I skal tackle det. Jeg mister ikke appetitten i varmen. Jeg husker at drikke meget: Vand, æblemost, alm sort te med mælk, kogt vand med citronmelisse eller mynte eller timian fra haven. Og lidt kaffe. I dag både en kop varm kaffe med mælk og en koldbrygget med lidt fløde og en isterning. Og som min veninde , der sidder i kørestol, mange gange udbryder "det siger vi tak for", når vi glædes over noget. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg klarer mig og holder mig så i skyggen. Det var helt sikkert bedre t være ved vandet.
   Det er kun de bede, der ligger lige op af huset, det er galt med.
   Det er så skønt med mange muligheder for at læske sig :-)

   Slet
 6. Jeg læsker mig med vand med en skive citron og lidt mynte - og en kopkaf eller to. Heldigvis bliver jeg mest lækkersulten (chokolade) om vinteren ... men ville ønske, at jeg aldrig blev det :-)
  Det kunne være rart at kunne kortslutte det der lystcenter ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen,en god kombination med citron og mynte, det får jeg aldrig lavet, men nyder det hos andre :-)
   Jeg elsker mellemmåltider, for min skyld kunne man godt spise mellemmåltider dagen lang uden varmt mad :-)

   Slet