onsdag, juni 27, 2018

Vampyrer på sygehuset - hundeliv - boganmeldelse

Skulle skrive en besked til skemaplanlæggeren, så jeg fik fri en bestemt dag i september. Og så fangede en overskrift fra en anden mail mig.:

Til alle blodforbrugende afdelinger

Det lyder da lidt vampyragtigt, gør det ikke?

Eller også er det bare mig, der er ved at få kuller af kombinationen af varme og svimmelhed. Og rolig nu, jeg har fået en tid hos en øre-næse-halslæge i morgen - deres sygeplejerske tror dog også, det er løse øresten :
Løse øresten eller ørekrystaller (godartet positionsbetinget svimmelhed) er den hyppigste årsag til svimmelhed og viser sig ved pludselig svimmelhed i forbindelse med hovedbevægelser, fx når man vender sig i sengen, drejer hovedet eller bukker sig ned. Løse øresten ses hyppigst hos kvinder og antallet af personer, der rammes, er stigende med alderen. 
På hundefronten er alt godt. Landmanden har lige fået at vide, at den uformelle bedømmelse af form og hårlag, Ayla fik af en tysk dommer, var stævnets bedste. Røntgen af hofterne viste også hofter af bedste kvalitet. "Så kan vi på et tidspunkt lade hende få hvalpe" lød landmandens kommentar. "Så tager du barselsorlov" lød det fra landmandskonen. 


Vi hygger os rigtig, både hunde og mennesker. Vi nyder en mere stille periode i landbruget, og hundene følger troligt landmanden rundt til alt. De sover stadig sammen alle tre i vores mandskabsrum, Dexter er dog ved at kunne sove igennem, så mon ikke det snart får en ende. Hvor landmanden selv var initiativtager til med den første hund at ændre reglerne fra hunde overalt i huset til kun at være i bryggerset. Ja så er han altså kommet i bedstefaralderen. Se blot her:


De tre hygger sig hver aften i fjernsynsstuen og jeg kan ikke nænne at sige noget, udover at jeg driller landmanden med hans bedstefartendenser. Han forsvarer sig med, at Dexter ligger roligt, når han er i stolen. Hmm - jeg er ikke helt overbevist, kunne en ekstra hundekurv ikke have samme effekt? Ayla er så god til Dexter, men vi lader hende også sige fra, for Dexter er indimellem overalt på Ayla med sine små spidse hvalpetænder. Den har lært at smide sig fladt, når Ayla siger fra. Og så er alt godt igen.

Dexter sover, mens Ayla ikke kan finde ro, før landmanden er tilbage i stuen.
Jeg får læst bøger færdige, fordi jeg indimellem må lave noget, hvor mit hoved holder sig i ro. Så i går læste jeg Kvinderne på slottet af  Jessica Shattuck. Den kan jeg også varmt anbefale. Den handler om tiden under og efter 2. verdenskrig set fra 3 kvinders perspektiv. Hvor alle de dokumentarfilm, som landmanden ser om 2. verdenskrig, fokuserer på krigen set i forhold til kampe og soldaterperspektivet, så handler denne bog om tre tyske kvinder, hustruer til tyske modstandsmænd. Og først der gik det op for mig, hvor svært det må have været for alle parter, både dem der fulgte Hitler og dem der ikke gjorde, at finde en måde at leve videre på, sammen.

Mandag aften i min søsters skønne have (uden insekter) for at fejre min yngste nieces studentereksamen.
God onsdag til dig.

14 kommentarer:

 1. Ja, ja, man bliver blidere med alderen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, man finder i hvert fald ud af at der er ting, man ikke gider hidse sig op over mere :-)

   Slet
 2. Held og lykke med lægen i morgen :) Jeg er så smart, så jeg går selvfølgelig ikke til lægen, jeg fandt nogle øvelser på nettet, og prøvede dem af, de hjalp ikke sådan med det vuns, men jeg syntes, at det blev bedre. Min svigerinde var hos lægen, hun lavede øvelser der, og fik rådet med køresygepiller, men det varede alligevel flere uger.
  God fornøjelse med bøgerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Helle, og jeg tør ikke lave de øvelser for de advarer mod at gøre dem, hvis ikke man er helt sikker på diagnosen ;-)

   Slet
 3. Hvordan diagnosticerer de øresten? Røntgen?
  Det er lidt sjovt, som man efterhånden får slebet mange af de skarpe kanter af - men jeg ville nu nok også gå ind for en ekstra hundekurv i stedet for stolen. Der skal vel alligevel to til, når Dexter vokser til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, så vidt jeg forstod er det en stol, hvor de laver øvelser, som fremprovokerer svimmelhedsanfaldene, men som også skulle få stenene på plads. Og som sygeplejersken sagde, du vil ikke være i tvivl om at du har det efter den øvelse!
   Vi har hundekurven, den er bare nede i det lille bur, som bruges til natten. Så der skulle en hundehvalp til at forvise landmanden fra hans yndlingsstol ;-)

   Slet
 4. Jo, det lyder lidt vampyragtigt. Og jeg tænker på, om man kan få en Nemkonto i blodbanken, og om den giver blodprocenter i rente, eller om de er blodige, hvis man låner?
  Pøj pøj med stenrasleriet - jeg kan levende forestille mig, hvor ubehageligt det må være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, Erik, ja gad vide om man kan det :-) Og tak, det er meget bedre, men nu vil jeg have det undersøgt.

   Slet
 5. Jeg håber, du får styr på svimmelheden, for dét er da ubehageligt.
  Det ser ud til, at det var en rigtig beslutning at få hund nr. 2, mens nr. 1 stadig er frisk på at opdrage. Og "bedstefar" hygger sig vist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det håber jeg også, men jeg er fortrøstningsfuld :-)
   De tre hygger sig, så nu skal vi se, om gemalen lever op til sit løfte om at det ikke går ud over vores ferietid sammen, når den tid kommer ;-)

   Slet
 6. Haha- et hundeliv hos jer er uden tvivl det bedste hundeliv -:)
  Principperne ryger lidt med alderen.
  Du bliver glad for lægebesøget, håber jeg. Selvom det kan føles lidt provokerende at blive anbragt i stillinger, der udløser svimmelhed. God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, et ganske særligt hundeliv :-)
   Tak og det gik fint hos ørelægen. Nu må vi se om det hjalp.

   Slet
 7. Hæ hæ, ham Dexter skal I nok få meget fornøjelse af ;-) God bedring med balancen. Jeg er lidt spændt på, om du fik en klar diagnose?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det skal vi og det har vi :-) Tak og det var den rette diagnose

   Slet