torsdag, juli 26, 2018

Blodspor overalt

Det er klamt, jeg ved det, men i den her varme er min irritationsgrænse lav. Når det er muligt, flygter jeg op til sommerhuset, der er der køligere, lidt mere vind og nærmest ingen fluer. Herhjemme skal vi vælge mellem at have vinduer åbne og få luft ind i huset OG masser af fluer eller et varmt hus med ingen luft og færre fluer.

Mon jeg drukner
 Lige nu lægger jeg sidste hånd på halvårsregnskabet, og det skal være på kontoret, som er fyldt med sol og varme. Vores stuer er kølige og mørke, der tyr jeg hen, når varmen bliver for meget, men ikke nu. For regnskabet skal være færdig, inden jeg starter på arbejde igen på mandag.

Hvad laver Ayla derude, kom herind, jeg vil lege
 Jeg kunne ikke ånde før, så en mindre top på og vinduet åbent, men med persiennerne nede og bevæbnet med fluesmækkeren er mine redskaber for at komme igennem formiddagens kontorarbejde. Og deraf de blodige spor rundt omkring i huset, der ligger fluesmækkere rundt omkring i huset. Indimellem går jeg rundt med en klud og fjerner sporene, vinduerne gider jeg slet ikke tænke på. Med alle de fluer på vinduet er det omsonst, det venter jeg med til fluefrie tider.

Så kan jeg snart hoppe på dig
 Heldigvis har jeg lavet det meste af regnskabet, før vi tog på ferie, nu skal det sidste med, så vores farmassistent kan lave momsregnskab, inden hun tager ferie. Hun er nemlig også landmandskone og hun hjælper til i høsten hjemme på gården.

Ayla tager sig en svømmetur i ro og mag
 Vores høst er senere, kornet høstes typisk i den sidste halvdel af august og kartoffelhøsten starter så småt i begyndelsen af august, men bliver først rigtig hektisk fra september til midt oktober. Landmanden har travlt med at gøre alle maskiner og bygninger klar til høsten. Det hele skal gerne fungere, når først vi går i gang. Jeg nyder de sidste feriedage og har endnu ikke tænkt på arbejde, jeg har virkelig slappet fuldstændigt af og har overhovedet ikke haft lyst til at tjekke mail. Lidt pinligt, men tjekning af arbejdsmail plejer at være en af mine overspringshandlinger herhjemme, men ikke i år.

Hvor må mon jeg kan lægge den Dummy, så de ikke kan nå den? 
 Hundene har det også varmt, så de nyder, at vi hver aften tager dem med til søerne rundt omkring. Her får Ayla lov til at træne apportering i vand og Dexter er nu begyndt at hoppe i vandet og svømme lidt ud. Det afhænger dog meget af bundforholdene, men han bliver mere og mere modig og er også begyndt at apportere Dummies. Han mener dog ikke, de skal afleveres til os. Til gengæld er han så legelysten og hænger i Aylas hals og haser hele tiden, at Ayla benytter sig af, at han ikke tør svømme langt ud. Hun får fred og den lille er ved at gå ud af sit gode skind.
Se mig, jeg kan også hente Dummies


Jeg er faktisk blevet ret god til det, hvis jeg selv skal sige det.
Der var lovet en masse regn til Vildmosen i weekenden. Det løfte holder vejrguderne så ikke, men endnu lider vores kartofler ikke under tørken, og det er mere end hvad mange andre landmænd kan sige, så vi er taknemlige. Når mosen først bliver rigtig tør, er den en tikkende brandbombe, så jeg håber, folk besinder sig med åben ild, inklusiv cigaretskod. Desværre er der tåber overalt, som her og hos Farmer.

God varm torsdag til dig, jeg henter lige lidt mere vand.
8 kommentarer:

 1. Åh hvor jeg tænkte på jer da jeg hørte om den naturbrand der hærger i nord...under jorden. Det er da noget rigtig skrammel...Det lyder til at det kan brænde rigtig længe. Hvad fluer angår, så er krigen gået ind for længst her på matriklen. Jeg har bagdøren åben , net for med magneter, ellers kan hunden ikke finde ud af det. Blå lys i hjørnet af køkkenet....et par af de gode gamle klister fangere og og ikke mindst smækkere anbragt mange forskellige steder. På første sal har jeg sat net for vinduerne...åh det er godt. Dejligt hundene kan blive dyppet…. de er noget de nyder. Her er høsten på sit højeste....det er en krudt tønde uden lige i år....bestemt ikke rart. Men stub harven bringes med rundt. Mange hilsner fra det østjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, Ja jeg hørte først om branden i Lille Vildmose efter jeg havde udgivet mit indlæg.
   Vi har været i sommerhus, men jeg overvejer godt nok at få sat net op og magnetnet, for i år nåede fluerne at komme lang tid før vi tog i sommerhus, og nu er vi så hjemme igen med masser af fluer.
   Ja vinterafgrøderne høstes nu, der er fuld gang i det rundt omkring. God høst til jer og god ide med stubharven.

   Slet
 2. Det er skrækkeligt med de naturbrande (og grillbrande). Nu må der gerne komme en ordentlig skylle. Basta.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hver gang de lover lidt regn, bliver det fjernet næste dag, men vi trænger alle til en ordentlig regnskylle.

   Slet
 3. Jeg kan godt huske hvordan det er med fluer, fra dengang jeg boede på landet. Så her forstår jeg valget mellem "pest eller kolera".
  Jeg sad lige og tænkte på hvilket regnskabsprogram det er du arbejder i, kan ikke huske om du har fortalt det.
  God varm fredag til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, og vi er vist ikke engang så plaget som dem, der har stalde på deres gård :-)
   Jeg arbejder i landbrugets regnskabsprogram Ø90.
   Tak og i lige måde.

   Slet
 4. Altså Lene, det er da ikke spor pinligt, at du ikke tjekker arbejdsmails i din sommerferie :-D
  Fluerne - hvor jeg dog husker fluerne. En sand plage, især da far både havde svin og køer og dermed en stor, fritliggende mødding, som man havde dengang. Vi lærte at lukke yderdørene efter os, ellers fik vi far og mor på nakken, og ja, der var også net foran de vinduer, der skulle kunne åbnes.
  Jeg håber virkelig, at I går helt fri af mark- og andre brande - det er virkelig skræmmende, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ha, det pinlige er jo at jeg tit gør det ;-)
   Jeg havde glemt fluerne, fordi de først plejer at komme, når vi rykker op i sommerhuset.
   Jeg håber også at småbygerne er med til at begrænse brandene

   Slet