onsdag, juli 04, 2018

Køleskabet leverer

Arbejdsdagen blev en time længere end beregnet. Arbejdsdagens indhold blev ikke som beregnet. Men bortset fra at jeg så mangler at få nogle hængepartier væk, så nød jeg dagen. Kontakten med mine patienter (jeg havde fire) nød jeg. Og travlhed kombineret med sygdom og ferieafvikling gider vi ikke snakke om.

Energien var ikke til indkøb eller den store forkromede aftensmad, så køleskabet fik lov til at bestemme menuen. Små fuldkornstortillas blev smurt med grøn pesto. Nye kartofler til overs fra aftensmaden i går blev skåret i skiver og sammen med gedeost i skiver røg de på halvdelen af tortillas. De øvrige fik tomater skåret i skiver og revet parmesanost som pynt. 12 minutter i ovnen og vi fik velsmagende pizzastykker.

De øvrige beboere på gården hygger sig sammen hver dag og det skønne vejr er perfekt til at have en hvalp i. Dørene står åbne, så hundene kan gå ud og ind, som det lyster dem. De underholder sig selv, men når jeg kommer hjem, bliver jeg mødt af to logrende hundehaler og to, der gerne vil kæles for. Kort efter falder vi sammen, jeg i en stol, de under bordet eller på det kølige bryggersgulv, alle vælger vi skyggen.

Nu er jeg inde i stuen, iPaden leverer underholdning, mens jeg skriver indlæg og indimellem tjekker instagram. Landmanden har for tredje gang i denne uge plukket en stor skålfuld moreller til mine kolleger. Inden jeg går hjem om eftermiddagen, er de spist, de er sødmefulde og er lækre som lidt mundgodt i en travl hverdag. Så jeg ved, mine kolleger bliver glade i morgen.

Mon ikke køleskabet rummer lidt koldskål eller A38, det kunne være lækkert som godnatmad sammen med lidt frugt fra frugtkurven, der trænger til at blive spist. Landmanden spiser nærmest kun moreller i disse dage.

Håber din dag har været god ved dig.8 kommentarer:

 1. Travlhed og varme er ikke den bedste kombination.
  Men det ser ud som om I hygger jer på gården alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, vi hygger os og det gør vi også på afdelingen. Hver dag lyder der latter og man ser smil. Vi løfter i fælles flok

   Slet
 2. Travlhed i ferietiden kombineret med sygdom blandt de resterende kollegaer er ikke så sjovt, godt køleskabet kunne byde på rester der blev piftet op. herfra lige et "MUMS"
  Det er mange år siden jeg sidst har smagt moreller, kan ikke huske smagen. Bare jeg kunne liste forbi din afdeling for at smage.
  God torsdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, nej det er svært at skaffe afløsere ved sygdom.
   Ja det kunne da være hyggeligt med sådan et smut forbi :-)

   Slet
 3. Det er dejligt, at I har overskud til latter og smil midt i travlhed på afdelingen. Og hvor må det være skønt at være hund hos jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, de hunde er så forkælede af en vis landmand :-)

   Slet
 4. Uhm, jeg tror jeg kunne leve af moreller - i hvert fald i et stykke tid. De er bare SÅ lækre :-)
  Du skal bare komme med John og mig på ferie, Lene, der bliver køligt og småregnende der, hvor vi befinder os :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, min afdeling elsker dem også :-)
   Jamen når jeg skal på ferie, må der godt være solskin, men bare ikke over 25 grader. Regn skal der komme om natten, så alt lugter frisk om morgenen. Måske skal du tilbyde betrængte landmænd at du kommer på bondegårdsferie hos dem ;-)

   Slet