søndag, juni 16, 2019

En slatten klud

Det har været lummert at være på arbejde i denne weekend. Når man så kombinerer det med uniformer, som ikke er gode at have på i varmen og en familiær tendens til, at svedudbrud under arbejde stiger med alderen (og nej dette er ikke forårsaget af overgangsalder, den er jeg forbi - min far døjede meget med svedudbrud efter anstrengelser de sidste år, hvor han kunne gå rundt), så blev slutresultatet den følelse overskriften beskriver.

Jeg har følt mig småglinsende hele weekenden, og indimellem måtte jeg også have fat i papirstykker for at tørre sveden af min pande. Godt jeg ikke havde patienter, som jeg skulle hjælpe med det store brusebad. I de tilfælde må jeg hente håndklæde og sætte mig ind på kontoret for at dampe af, for det er alt for pinligt at stå sveddryppende overfor patienter og pårørende, som om jeg lige har gennemført en halvmaraton.



Mit udsyn udover andet end sygeplejen er nærmest ikke-eksisterende. Jeg har nok at gøre med at holde overblik over ugens opgaver. Dog har jeg da fundet ud af, at vi endnu ikke har en regering. Forleden læste jeg et indlæg hos en ung blogger med arbejde i departementerne og som helt sikker stemmer rødt. Jeg kunne faktisk godt følge hendes tanker omkring det uheldige i, at vi vælgere ikke kender til ordet kompromis og dermed vender vi ryggen til dem, vi har stemt på efter valget og siger, de giver køb på deres valgløfter. Men så længe et parti ikke har flertallet, må man nødvendigvis lave kompromisser. Det er vel også det, vi gør i ethvert ægteskab. Jeg tvivler på, at man der er 100 % enig i alt.

Landmanden har hygget sig med træning af sine hunde hele weekenden, Nu er han kørt ud i marken for at hyppe kartofler (lægge jord op omkring kartoffelkammene) Det sker med en maskine, ellers ville han nok være som en slatten klud, hvis det skulle ske manuelt på alle 100 tønder land med kartofler.



Der er gået mange skridt i dag, så jeg hoppede over LOOP og gåtur. I går aftes tog jeg mig dog sammen til at gå fire kilometer med en lydbog i mine ører. Det sidste gør jeg ellers aldrig, for jeg vil kunne høre naturen. Men hvis jeg skal nå at blive færdig med bogen, inden lånet udløber, er det ikke nok med køreturen til og fra arbejde. Jeg forsøgte mig med at lytte, mens jeg ryddede op i arbejdspapirbunken. Det kunne jeg ikke, for jeg kunne ikke koncentrere mig om at tage stilling til, om papir skulle kasseres eller arkiveres og samtidig lytte til historien.

Håber du har haft en god weekend.



12 kommentarer:

  1. Pyyyhh, det må være irriterende at have den slags arbejdstøj på i varmen.

    Du har en pointe i det du skriver om politikere og at være nødt til at indgå kompromiser. Vi vælgere opfører os meget forkælet og lettere hysterisk. Det må være virkelig svært at manøvrere i det felt. og ikke mindre svært, når det hele skal endevendes og forklares hvert minut over for pressen.

    Jeg lytter gerne lydbøger i mange timer, men ikke, hvis jeg samtidig skal tænke, - så går det ikke. Til gengæld gerne, når jeg går.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, meget irriterende.
      Du har en rigtig god pointe.

      nu prøvede jeg at lytte til min bog i sofaen, men var ved at falde i søvn, så den gik ikke ;-)

      Slet
  2. Det må have været meget ubehageligt for dig at skulle arbejde i denne varme weekend. Jeg mindes meget varme sommerdage, som kunne være en plage i et lydstudie.
    Hvor har du ret i det, du skriver om kompromiser, og Eva kommenterer det så fint.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det kunne jeg forestille mig var meget ubehageligt, for al den teknik udgiver jo også varme.
      Det er dejligt med kommentarer som udvider ens synspunkt.

      Slet
  3. Jeg kan godt forstå, du føler dig slatten - det er ubehageligt at have det for varmt. I 2003 oplevede vi hedebølge i Rom. Det var den varmeste juni siden 1782, skrev aviserne, og det var IKKE behageligt at sidde helt stille og bare mærke sveden tapløbe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, og så er der endda ikke særligt varmt, men der er lummert. Jeg hader at have det så varmt som du beskriver. jeg husker vores tur hjem fra Sydfrankrig i motorcykeltøj og 42 grader på motorvejen ved Lyon.

      Slet
  4. Puhnej, jeg afskyr altså også at svede synligt, når jeg er sammen med andre mennesker; især selvfølgelig i arbejdssammenhæng.
    God pointe med politikerne, men det kunne de jo øve sig i at kommunikere ud til deres vælgere. I stedet for står de og spiller store på at komme med deres 'ultimative' krav.
    Godt nok kan vi kvinder multitaske, men grænsen går altså ved at skulle tænke eller skulle tage beslutninger mens der høres lydbog.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er virkelig ubehageligt.
      Du har helt ret med de ultimative krav, men måske går det også begge veje, vi forvente og pressen forventer korte målsætninger og glemmer at det kan jo ikke opfyldes alt sammen.
      Tak fordi du sætter de rigtige ord på den situation :-)

      Slet
  5. Dejlig tanke den unge blogger kommer med. Eva: Hørt.
    Jeg har været så uheldig at låne en lydbog på eReolen ved en fejl, titlen var korrekt, men ikke forfatteren, ved du om det er muligt at stoppe lånet? Jeg har 20 dage tilbage, før jeg igen kan låne lydbøger. Eller må jeg bare acceptere mine fummelfinger ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, hørt :-)
      Jeg troede egentlig man havde fem lån på e-reolen, men jeg kender det ret dårligt, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

      Slet
  6. Det må være så hårdt at være på arbejde i det her torden-lumre vejr. Og uniformerne gør det endnu værre. Jeg synes, en politikers fornemste egenskab er at kunne samarbejde - ingen kan gennemføre noget alene. Jeg har indtryk af, at kommunalpolitikere er bedre til det, end de der sidder i folketinget.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, det er hårdt både for patienter og personale.
      Samarbejde er nemlig en vigtig egenskab for os alle at besidde.

      Slet