onsdag, juni 05, 2019

Mørbanket og træt

Fridagene er over. Jeg er træt og tilfreds. Jeg er mæt og føler mig udstoppet.

Regnskabet blev færdig, så mangler der kun én måned at kontere, når sommerferien og momsbetaling rammer matriklen. Vi fik kørt motorcykeltur, jeg fik hjulpet landmanden med diverse scanninger af dokumenter og indberetninger. Jeg kom i sommerhus, fik vasket alle vinduer ned og ikke mindst malet dem. Det er et kæmpearbejde, især fordi halvanden side af sommerhuset er glasvæg med masser af smalle træstykker. Jeg var helt svimmel indimellem, fordi jeg stod i alle mulige akavede stillinger for at kunne se, at jeg ikke ramte glas, men træ. Jeg fik gået en enkelt tur, og LOOP fik set mig to gange.



I dag vendte jeg hjem igen. Jeg har længe sagt, at jeg gerne ville bruge mine penge på en havemand, som kunne gøre det, jeg ikke selv orker. Jeg er kommet dertil, hvor jeg kom for ca. ni år siden med rengøring. Hvorfor gå og føle sig tynget af alt det, der skal laves, når jeg aldrig bruger penge på alt muligt andet og derfor gerne vil betale for at få tingene gjort. Landmanden har lige så længe sagt, at det kunne de gøre, når de havde tid. Problemet er bare, at han aldrig har tid. Vi har en rigtig god medarbejder, men han kan ikke håndtere alle specialopgaverne i marken, så det gør landmanden. Han elsker det og synes ikke, der er grund til at ansætte en mere. Så han kører til langt ud på aftenen og jeg tror, det holder ham ung.



I år fik jeg sagt mit ønske meget tydeligt og klart, så beskeden tilbage var, lav en seddel, så kan medarbejderen gøre det, når han har tid. Der er nemlig ikke så meget for ham på denne tid af året. Så nu har jeg fået fældet visne vedbendbuske, fået gjort indkørslen pæn og ukrudt er fjernet fra egetræsstykket. Og minsandten om ikke landmanden huskede det, jeg ikke havde fået skrevet på sedlen. Så nu har jeg fået en ny top på flagstangen og flagstangen er vasket.



Perfekt til grundlovsdag. Jeg lavede kaffe og te, stillede kage og småkager ud på terrassen, og så hyggede vi os sammen den sidste arbejdstime, inden medarbejderen tog hjem. Alle tre nød vi det smukke flag og det gode arbejde, der var lavet. Bagefter fik jeg plantet sommerplanter i højbedene.



Vi har haft en kæmpe troldhassel ude midt på plænen. Den så ud til at være død efter de store vandmængder, der kom forrige år og sidste forår. Jeg havde svært ved at acceptere det. Den var startet som en lille aflægger fra mine forældres have. De fik troldhaslen i sølvbryllupsgave. Min far havde tit skåret den ret heftig ned, så det overtalte jeg landmanden til at gøre. Og lykken var stor, da vi fandt to skud på stammerne med friske blade på. Nu har jeg lavet et bed omkring busken med små sommerblomster.



Til slut kørte vi ind til byen for at stemme til valget og købte mad med hjem. Nu er jægeren på jagt, og jeg ligger mæt og træt på sofaen efter at have gjort hele huset klar til rengøring i morgen.

Jeg nåede også at læse fem bøger, dem må du høre om en anden gang. Og lykken er at kunne skrive det her indlæg, for jeg har faktisk ikke haft det så godt psykisk, været nede i en af mine humørdale og er derfor startet på utal af indlæg for at rette fokus på alt det gode i mit liv. Det lykkedes bare ikke før nu. Perfekt afslutning på mine syv fridage. God grundlovsaften til dig.




13 kommentarer:

  1. Jeg håber humøret er på vej opad igen, for det er da trist at gå rundt og være trist ... især når det er blevet så godt vejr, som det er.
    Fint, at du kan få andre til at udføre det, du ser som udprægede hadeopgaver - alene udsigten til den slags ugjort arbejde kan da tage det gode humør fra enhver!
    Og det er jo altid sjovt at plante nye blomster. Eller hvad? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, humøret er oppe igen. Det er jo nemlig sjovt at plante nogle blomster, og jeg nyder synet af dem :-)

      Slet
    2. Sikke et dejligt indlæg. Sikke meget du har nået. Sikke skønt med hjælp til "det grove" i haven.

      Slet
    3. Tak, Eva, jeg blev også helt glad af at skrive det :-)

      Slet
  2. Sikken flid! Det er lige før, at jeg får dårlig samvittighed - lige før. Jeg skal også have skaffet en havemand, ikke til vedligehold, men til sanering.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, ikke noget med dårlig samvittighed, vi når det vi når. Spændende hvad du vil have saneret.

      Slet
  3. Hanne, tak, det lyder også af meget, når man remser det op :-)

    SvarSlet
  4. Hvor har du været flittig, Lene. Og du har jo også et job.
    Jeg er spændt på, hvad det er for bøger, du har læst. Her har det været kvælende varmt i to dage, hvor jeg ikke har fået udrettet noget som helst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, tak. Vi har også haft det varmt, så det har været hårdt at være på arbejde. Jeg skal nok skrive om bøgerne.

      Slet
  5. Det lyder godt, alt det du har fået udrettet - og fået hjælp til. Der ser så fint ud omkring jeres hus. Hvor er det godt, der kommer nye skud på troldhaslen fra dine forældres sølvbryllup.
    Og sikke en dejlig motorcykeltur I har været på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, det er godt bagefter 🙂 jeg nyder synet af det hele.

      Slet
  6. Dejligt at få en hjælpende hånd, så smuk og skarp haven fremstår.
    Ønsker en dejlig sommer med flag, have og skønne minder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Karine og i lige måde :-)

      Slet