tirsdag, juni 04, 2019

Limfjorden rundt

Når ordene tørrer ind i hjernen. Når indlæggene ikke kan skrives, så er det nemt blot at opgive. Men af erfaring ved jeg, at jeg har brug for at skrive, brug for at fortælle om og reflektere over min hverdag. Brug for at sætte fokus på det smukke i det små og i hverdagen. Lige nu er jeg taget alene i sommerhus. Vi har forskellig fokus. Landmanden har brug for at være hjemme ved landbruget og alt det, der giver mening i hans hverdag, hundene, hundetræning, hønseholdet osv. Han har ingen trang til sommerhuset før til sommer. Jeg har brug for, at alt det vedligehold, der er med sommerhuset i år, sker, inden vi holder sommerferie. Så i går fik jeg vasket al træværket på vinduerne, og om lidt vil jeg svinge penslen. Men inden da vil jeg fortælle om vores søndagsudflugt.

Jeg havde foreslået en cykeltur. Landmanden foreslog en motorcykeltur, og det forslag vandt. Men hvor skulle vi køre hen. Efter lidt snak blev vi enige om at køre en del af Limfjorden rundt fra Løgstør i vest til Hals i øst.


Jeg nyder at sidde bagpå og se det danske landskab skifte karakter. Først drog vi til Gjøl og udover dæmningen til Øland. Min tidligere leder kører den tur hver morgen på arbejde, undtagen når vejret er imod hende.


Videre gik det gennem landskabet med udkig til fjorden indimellem.


Vi snuppede turen over Aggersundbroen og forsøgte at finde en vej ned til fjorden på den anden side. Det lykkedes og vi satte kursen mod Staun, vejskiltet viste os vej. Det sagde dog ikke noget om, at vejen blev til en grusvej gennem skoven. Så har vi og motorcyklen prøvet det for første gang. Vi har ikke en off-roader, men en touringmaskine, og den er ikke så håndterbar på grusveje. Men vejen var godt fastkørt, så vi nød turen.


I Staun var der et skilt mod fjorden, så der skulle tepausen holdes. Det var også en grusvej, men nu havde vi prøvet det, så det skulle ikke stoppe os.


Nede ved fjorden lå små røde huse med plads til en briks og en lille grill, mon ikke det var til folk, der havde deres små både her? Og som så kunne tage en enkelt overnatning?


Planen var frokost på Sebbersund Kro, men den var lukket og så noget forfalden ud, så vi satte kursen mod Nibes lystbådehavn.


Der var masser af liv i Nibe. Ved lystbådehavnen ligger Guf og Kugler, en meget velbesøgt isbutik. I al den tid, vi var der, var der en lang kø. Vejret var dejligt, og vi nød en lækker Salade Nicoise med frisk tun i cafeen ved siden af isbutikken. Isen ville vi snuppe senere på turen.


Nu tog vi turen langs fjorden hen til Aalborg, krydsede gennem byen og havnede på vejen mod Egense. Her var det ikke muligt at komme ned til fjorden før tæt på Egense, så vi måtte nøjes med landevejen.


Da vi kom til færgehavnen, kunne vi køre direkte ombord på færgen. Jeg mindedes sidste gang, vi tog den lille færge. Det var i 2016 på vores bryllupsdag, den dag hvor min far igen blev syg og jeg var i kontakt med plejehjemmet løbende på turen. Vi kørte derfor omkring ham på vejen hjem.


I Hals fik vi vores is. Der lå tre ishuse på stribe, vi valgte det, som havde is fra Vebbestrup mejeri, og isen smagte himmelsk. Der var dog væsentlig køligere end i Nibe, så jeg måtte have en kop te bagefter for at genetablere den indre varme. Frem til Aalborg kørte vi med udsyn til fjorden på vores venstre side. Kort før Aalborg kørte vi mod Vodskov og væk fra fjorden. Hjemme igen faldt vi til ro med vores skærm og slappede af ovenpå seks timer på farten.


Nu må jeg hellere tage mig sammen. Hvor afvask i går lige passer til mig, det er hurtigt, jeg får brugt nogle kræfter og skal ikke være så omhyggelig, så er dagens arbejde præcisionsarbejde, omhyggelighed og langsommelighed. Det er jeg ikke så gode venner med. Måske skal jeg prøve at finde en podcast og teste, om jeg høre den uden høretelefoner. De fleste sommerhuse står tomme, så jeg vil ikke genere andre. Ha en god dag.

10 kommentarer:

  1. Det var en meget smuk tur, I var på. Jeg kender slet ikke det område, men min hjertenskær kommer fra Aalborg, og forældrene havde sommerhus i Hals. Så jeg har hørt meget om de steder, du fortæller om her.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, I må da en tur til Nordjylladn og se de steder :-)

      Slet
  2. Det var noget af en køretur, men hvor er det herligt, at vejret er blevet til den slags - det er skønt at blive ét med landskabet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, det er skønt den tid, vi er på vej ind i nu.

      Slet
  3. Tak for turen i et område, som jeg stort set ikke kender.
    (Og lige en kommentar til forrige indlæg: Jeg er enig med dg i, at Abelone fra Bangsbo er en god bog)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Eva. Og den bog kunne fortælle om en tid uden at være traurig, men alligevel fik man et billede af den tid.

      Slet
  4. Det er blevet sommer i dag! vi har haft 25°, så det har føltes meget varmt, fordi varmen, som så mange gange før, er kommet lidt brat, så vi skal nok lige vænne os til det.
    Det lyder som en god tur, I tog jer der :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det har været dejligt varmt i dag. Og vi nød turen med udsigt til fjorden det meste af tiden :-)

      Slet
  5. Tal for em dejlig tur med ord og billeder.
    Tænkte lige da du skrev Limfjorden rundt, at turen gik helt til Struer 🤣, selvfølgelig er det kun den nordlige del, der skiller toppen fra kroppen, der blev kørt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Karin, vi kunne ikke nå hele turen rundt om Limfjorden. Den sidste del må vi tage en anden dag :-)

      Slet