fredag, maj 31, 2019

Lad billederne tale


Selv om jeg lægger billeder ud på instagram, så får de ikke så mange ord med på vejen. Jeg fik startet med bilagene mandag sent på dagen. jeg har det med at være meget ubeslutsom på mine fridage. Det er som om jeg har mistet gnisten herhjemme, ikke på arbejde, der får jeg energi af at være sammen med mine kolleger.

Mit yndlingssted med bilagene er spisebordet i stuen, her kan jeg gå til og fra, lade det rode, lægge det i bunker og lidt efter lidt kommer bilagene ind i mappen i den rette rækkefølge.


Onsdag havde vi brush up for andet hold. Det var igen med stor succes at vi bad en af vores unge speciallæger undervise os. Han er eminent til at ramme alle, om de har megen eller lidt erfaring indenfor specialet. Denne gang var det de sjældnere årsager til blodprop eller blødning i hjernen.
Jeg havde tre cases med, som mine kolleger skulle diskutere sygepleje ud fra. Det gik godt, her får novicerne lov til at høre de erfarne rulle sig ud med al deres viden om sygepleje. Samtidig får vi sat ting på plads og novicerne kan også bidrage med ny viden om sygepleje. Det fungerede rigtig godt.
Det nye supersygehus hørte vi også om. Vi har efterhånden erfaring i at flytte. I de 19 år jeg har været her har vi flyttet 3 gange inden for de sidste 13 år. Det kræver god planlægning at flytte en afdeling med fuld belægning af patienter. Det kræver energi, når alle pludselig ikke ved, hvor alting er. Selv om det først er om 3 år, så ved vi, at det er godt at starte i god tid med forberedelserne.


Hjemme igen faldt jeg om ude på den lille terrasse, jeg var brugt og ladede op med te, før jeg smed aftenmaden i ovnen. Jeg kører de nemme løsninger, denne dag var det Menys kylling i fad med flødekartofler som bund. En god salat blev også købt, og så var der hurtig mad. Senere tog jeg mig sammen og kom ud og gå en tur. Det var skønt.

Torsdag regnede det og jeg hyggede mig indendøre med bilag og bøger.


 Senere kom jeg ud og gå, og her kunne jeg rigtig nyde vores mange rododendronbuske. en nyslået græsplæne og blomstrende buske, så minder vores have om en minipark.



Højbedene er endnu ikke blevet tilplantet. Min Skt. Hansurt hjemme fra mine forældre har haft godt af at blive plantet om. Jeg funderer over hvad der skal være i bedet sammen med den. Til det andet bed håber jeg at falde over georginer i potter, når jeg nu ikke nåede at købe knolde.

Mine roser er ikke blevet klippet ned i år, jeg hylder i år Sørens Ryges princip med blot at studse de døde grene.

I dag har vi sammen plantet vores agaver over i kæmpe potter. De har levet trangt de sidste år uden nyt jord og kombineret med at stå i et kartoffelhus uden lys i vinterhalvåret har det taget hårdt på dem. Krukkerne er letvægtskrukker med hjul under. Jeg håber, omplantningen giver dem nyt liv.


I dag konterer jeg bilag, det går fint, jeg er garvet i det her, men da jeg også har fået tjekket syn og skullet vælge nye briller i dag, så er jeg mør nu. Jeg HADER synstest, jeg bliver svimmel, svedende og utilpas og kan slet ikke finde ud af, hvilke bogstaver, der står skarpest. Faktum er, at jeg ofte har hovedpine og selv om det kun er lidt, jeg skal op i styrke, har jeg valgt, at der skal nye briller til.


Nu vil jeg holde en pause, jeg har nemlig også valgt at få brugt lidt fra fryseren, hvilket vil sige, at jeg skal have lavet en vildtpie. Den beslutning har jeg allerede fortrudt, jeg har virkelig ikke lyst til madlavning, men der er en anden, der bliver glad, når han ser menuen i aften. God aften til dig.

PS jeg er også blevet færdig med Abelone på Bangsbo af Bent Haller, det var en hyggelig og fornøjelig bog at læse. Den gad jeg godt have diskuteret med min litteraturkreds.


8 kommentarer:

  1. Ja, det er da lidt af en (rododendron)park, I har der! Flot.
    Jeg flyttede også utallige gange på mit arbejde, og de sidste mange år var det mig, der skulle koordinere for hele mit område. Det er en sej omgang hver gang - også uden der er patienter involveret. Det tør jeg næsten ikke tænke på :-)
    Jeg håber du får held med alle dine omplantninger.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak. Flytning er hårdt både fysisk, men også mentalt, så vi bruger tid på at forberede alting minutiøst. Hvor mange bleer skal vi have tilbage på afdelingen det sidste døgn, når alle depotvarer er sendt ud på det nye sted. Hvem følger hvilken patient i ambulancen. Hvilke patienter kan tage taxa sammen med en sygeplejerske osv.
      Tak, jeg er jo ikke den store havekvinde, men jeg kan godt lide at have nogle sommerblomster at kigge på :-)

      Slet
  2. Wow, så flotte rododendron!
    Er det ikke logisk, at du som har så mange bolde i luften på arbejde, ikke kan mobilisere den samme energi hjemme? Det tænker jeg ... Du er ikke bare husmor, når du har fri. Du er også regnskabsfører. Så du må da trænge til at flade ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, tak og de viser deres pragt lige nu.
      Og i dag bliver en flade-ud-dag. Jeg sad til kl 21 i går aftes med regnskabet, men nu er det færdig. Måske er det logisk, men andre er vældig energisk med deres fritidsinteresser. Det er jeg så ikke :-)

      Slet
  3. Jeg giver Betty ret i, at du har mange bolde i luften. Det er meget smukke billeder! Og lige som dig tager jeg også gerne en travetur for at få ny energi - og bruger ind imellem de gode færdige retter, når det skal være nemt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, og I har ret og tak. Færdigretter kan være gode, når man trænger til ikke at tænke på madlavning. Og gåture bliver jeg aldrig træt af, de giver energi.

      Slet
  4. Tak for at minde mig om Skt. Hansurt, den er lige kommet på min liste over planter jeg ønsker mig. Minderne fra mine forældres have dukker frem. Og buketten af Skt. Hansurt som min far bragte mig hvert år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Karin, det er en smuk staude

      Slet