fredag, maj 17, 2019

Opslugt

En bog mange anbefalede, da den udkom. En bog, jeg også har hørt, at andre er gået i stå med. Den lå på biblioteket og talte til mig: jeg ved godt at du er lidt Rasmus Modsat angående bøger "man bør læse", men prøv mig nu.

Den kom med hjem, og de første mange sider i bogen fik mig til at stoppe op og læse langsomt, fordi ordene var så mangfoldige og utroligt beskrivende. Jeg havde ikke tid til at læse, så jeg glædede mig helt, når jeg fik et øjeblik, hvor jeg kunne læse videre.

Jeg er stadig optaget af handlingen, men jeg kan også mærke, at der hvor hovedpersonen er lige nu, der fanger den ikke helt på samme måde. Jeg kommer nemmere til at skimlæse for at komme videre i handlingen. Det kunne jeg slet ikke i begyndelsen. Jeg har læst mange sider og alligevel er jeg ikke nået halvvejs i bogen.

Med til min manglende koncentration er nok også en travl vagt. Jeg er træt. Så jeg læser lidt, spiller lidt syvkabale, drikker lidt te, læser lidt igen, og det er helt fint. Bogen skal nok blive læst færdig og den fortjener en læser, der er mere koncentreret end jeg er i aften.

Bogen, jeg læser, er Stillidsen af Donna Tartt.


Og det var skønt at komme hjem til min fine buket, som jeg har givet mig selv, "because I am worth it" :-)


14 kommentarer:

 1. Den bog har jeg haft på min læseliste længe på grund af mange anbefalinger, men jeg er nok også lidt skeptisk, når mange går efter det samme, - så den er ikke læst endnu. Måske skulle den have en chance.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg skal nok skrive mere om den, når jeg bliver færdig med den :-)

   Slet
 2. Skyndte mig ind på bibliotekets side og bestilte...og jeg er nr 1. Lyder spændende. Go´ weekend herfra et meget tåget Østjylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, jeg er spændt på hvad du synes om den :-)

   Slet
 3. Jeg har fået bogen anbefalet flere gange - den skulle være fantastisk. Da jeg lånte bogen for et par år siden, oplevede jeg lige som dig, at ordene er så mangfoldige og utroligt beskrivende - at jeg desværre gik i stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg kan faktisk godt følge dig, jeg håber dog at jeg få den læst færdig

   Slet
 4. Jeg kan godt lide din buket.. Og især tanken bag😉 selvfølgelig har du fortjent den💕

  SvarSlet
 5. Jeg kender ikke bogen, men når jeg læser omtalen, lyder den spændende. Jeg tror, jeg må høre mere om din læseoplevelse, før jeg reserverer den :-)
  Dejlig ide med en buket fra dig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, god ide med at vente, jeg kan jo ændre mening :-)
   Jeg nyder den buket.

   Slet
 6. Jeg har det også lidt svært med den forfatter ... men det sker faktisk ofte for mig: jo mere en bog bliver anbefalet, jo værre er den. Sådan meget sat på spidsen ;-)
  Selvfølgelig har du fortjent de blomster. Jeg giver også mig selv en buket indimellem. Og når jeg tænker på hvor tit John kom med blomster de første år ... jeg tror han tror han gav mig nok for resten af livet dengang :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja hvad er der med os, når noget bliver anbefalet alt for meget :-)
   Godt at vi kan forkæle os selv

   Slet
 7. I min læseklub har den bog boblet lidt, men da den er så lang, vil den ikke helt komme op til overfladen. Du må endelig skrive noget mere om den, når du er nået længere/blevet færdig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det gør jeg, lige nu har jeg så travlt, at jeg slet ikke orker bøger, når jeg falder om derhjemme. Så jeg må vist forlænge lånetiden :-)

   Slet