tirsdag, maj 21, 2019

Lidt efter lidt


 • får jeg lukket tankerne om patienterne ned. Når jeg har været på i fire dage i plejen (og hvilke dage, der var så travlt) og de to af dagene var jeg ansvarshavende med al stuegang på 23 patienter, så fylder patienterne. Jeg fyldes med tanker, om jeg nu fik overleveret, så mine kolleger forstod det og dermed sørgede for kontinuitet hos patienten. Der har været komplekse patienter, der har fyldt. Men nu har jeg haft sidste samtale med min souschef og sidste mail er skrevet, så nu fokuserer jeg på næste punkt.
 • får jeg ryddet op, vasket tøj, printet billeter ud, støvsuget, lavet mad til landmanden, handlet ind til landmanden, så jeg er klar til næste punkt
 • bliver jeg mentalt klar til at glæde mig over, at jeg om få timer flyver til Milano til Europæisk Stroke Konference (Stroke = blodprop eller blødning i hjernen)
 • falder skulderne ned og hjernen forsøger at slappe af. Jeg er der ikke endnu, men det kommer jeg, inden jeg lander meget sent på hotellet i Milano.
 • går det nok op for mig, at jeg torsdag aften sammen med min kolleger kort skal præsentere vores poster. Gad vide om der kommer nogen, når de alle har været på konference fra 8.30 - 18.00?  Posterpræsentationerne er først fra 18.10 - 19.10. Det har jeg aldrig prøvet før, at det var så sent.
Til gengæld er jeg her og nu så glad for, at landmanden, uden at jeg vidste det, har bestilt og fået lavet faunastriber flere steder på markerne. Langs læhegnene bliver det med vildtblanding, som tiltrækker bier, sommerfugle mv Det giver føde til insekterne, som er fødegrundlaget for fuglevildtets unger. Langs en mark op til vejen mellem vores to gårde består striben af en blomsterblanding, som giver nektar til bierne og vil forskønne min dag. Jeg tror, jeg kommer til at gå langs marken mange gange for at nyde synet af de smukke sommerblomster. 

Ha en god dag. 

Vi har ikke rapsmarker, det her er fra en morgentur til arbejde.

10 kommentarer:

 1. God tur til Milano. Der er garanteret varmt, så sørg nu for at smage på mange af de gode italienske is. De har lemon-sorbet, det er min favorit :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, tak, alle taler om italienske is, jeg glæder mig 🙂

   Slet
 2. Det bliver smukt med de blomster-bræmmer - bare mange vil følge det gode eksempel og gøre noget til gavn for bierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, jeg glæder mig til at se det. Og ja gud alle ville gøre det.

   Slet
 3. Hvor er det en skøn ide med faunastriber (og herligt ord).
  God tur til Milano.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak og ja det er et skønt ord :-)

   Slet
 4. Det var et nyt ord for mig: Faunastriber. Dejlig ide med sådan en blomsterrække. Vi andre får nok også glæde af dem, når vi kører forbi, tænker jeg, i håb om at mange gør det samme.
  God tur til Milano. Det bliver spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, tak og jeg håber mange, både private og landbrug følger trop.

   Slet
 5. Jeg ser heldigvis, at der er flere og flere, der sår sådan en faunastribe (jeg kendte heller ikke ordet, men jeg kan godt lide det :-)
  Faunstriber og majs til råvildtet ser jeg også i stigende omfang. Herligt :-)
  Og nu er du nok kommet hjem fra Milano - håber du havde en god tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg glæder mig så meget til at se striberne, især blomsterstriben :-) Vi har også majs i en fodermark til vildtet. Vi er knap så glade for krondyrene og dådyrenes hærgen af kartoffelmarkerne. De kan hurtigt få læggekartoflerne til at forsvinde.
   Tak, vi havde en rigtig god tur.

   Slet