tirsdag, april 27, 2021

Ømme ben, træt hoved og glad

 Jeg kommer til at savne det, sagde min leder i dag. Vi havde sidste dag med kursus for vores kolleger. Og jeg har også nydt de dage, hvor samtlige kolleger har bidraget med gode ord om den sygepleje, de hver især synes er god sygepleje. Og faktisk er de meget på linje med hinanden, hvilket jo er dejligt, for det giver på en gang ensartethed og forskelllighed. Det sidste, fordi patienterne er forskellige og fordi vi er forskellige, men værdierne har vi et fællesskab om.

Jeg ville også komme til at savne vores daglige aftenture, landmanden og jeg, hvis de forsvandt. I aften er han dog gået alene, og det kommer jeg tilbage til hvorfor. Solen går ned, mens vi traver af sted.


Der er travlhed i marken, og det går rigtig godt. De er snart færdig med at så korn, og så kommer turen til at gøre kartoffelmarkerne klare. Dexter og Ayla er rigtig gode til at blive hjemme på gården, og de har begge fundet ud af, at den ene trappe er skøn at ligge på. Så der finder jeg dem tit, når jeg kører ind på gårdspladsen. Tilbagelænet og afslappet.


Søndag drog jeg på tur med en anden end landmanden. Han skulle deltage i en jagtfeltskydningskonkurrence, så vi spiste morgenmad sammen  med datteren og min mellemste lillesøster. Herefter skiltes vores veje, datteren havde kreative projekter, der ventede på hende, og min lillesøster og jeg kørte til Blokhus, hvor vi parkerede bilerne og gik ned til stranden og til venstre. Langt henne kom en vej op til klitplantagen. Det var skønt at gå på stranden og det var skønt at komme ind i skoven. Vi tog en pause ved søen inde i klitplantagen.

 
Bagefter satte vi kurs mod vandet igen og besteg en klit med udsigt ud over hele området. Her fandt vi læ til at holde en pause og drikke en danskvand. Snakken gik livligt, vi har et forestående bryllup (min nevø) og en forestående fødsel ( min svigerdatter med assistance fra min søn) at glæde os til. Lige som vi skal stå for et familiearrangement for alle vores kusiner og fætre på vores mors side samt vores onkler, moster og tante. Vi kunne ikke mødes, da min ene moster døde og blev begravet for et år siden, og vi kunne heller ikke fejre min onkels 80 års fødselsdag. Nu glæder vi os til, at vi forhåbentlig kan mødes i august måned.Efter pausen gik vi ind til byen igen og kørte hver til sit. En dejlig spontan aftale.


Længe har jeg stået på venteliste til et hold med dynamisk bevægelsestræning hos en af de andre fysioterapeuter i min fysioterapi. Min egen fys har sagt, at det ville være rigtig godt for mig med alle de smerter og skavanker jeg har. Nu er jeg i gang, kroppen er mør og træt og derfor går jeg ikke på tur i aften, kroppen har brug for hvile. Og så er jeg klar igen i morgen. Håber jeg, de andre garvede på holdet sagde, at jeg godt kunne forvente at kunne mærke hele min krop i morgen.


I går var græsplænen langhåret, i dag har den været til frisør og fremstår nu knivskarp. Påskeliljerne er ligeglade , de blomstrer så det er en fryd, i grøftekanten, i skovkanten og alle de steder, hvor jeg har smidt løg, når jeg har delt klumper af løg. Ligesom der lige nu dukker hyacinter op hist og pist, løg fra tidligere års krukker. Havearbejdet er nærmest ikke-eksisterende. Jeg vil hellere lave noget andet, alt udløser smerter (udholdelige) i håndled og tommelfingerled, så jeg prioriterer. Og havearbejde står ikke forrest i rækken.

En dejlig dag lakker mod enden, jeg satser på en god nats søvn i nat. Må du sove godt og vågne frisk.


10 kommentarer:

 1. Billedet af Dexter og Ayla på trappe er slet ikke til at stå for. Det er et dejligt område, du gik tur i - min bror har sommerhus ved Jammerbugten.
  Jeg håber, at dynamisk bevægelsestræning vil være godt mod dine smerter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg elsker deres henslængte attituder :-)
   Træningen gjorde godt, alle muskler blev aktiveret

   Slet
 2. Egnen omkring Blokhus er storslået; men jeg kan ikke løsrive mig fra tanken om datidens armod, dengang man skulle vride føden ud af lyng og pilekviste.
  Det bliver spændende at se, hvor meget der kan åbnes for i løbet af sommeren.
  Vi har yngstesønnens og vores islandske svigerdatters søns barnedåb i baghovedet.
  Det er svært at planlægge noget, og en barnedåb uden den islandske del er nærmest utænkelig, da den familie er tæt knyttede naturligvis har deres traditioner at holde i hævd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, datidens armod har helt sikkert været stor. Der var ikke meget at leve af.
   I har da også internationalt islæt i familien. Så vidt jeg husker har I også en brasiliansk svigerdatter. En barnedåb med begge familier og med alle de traditioner, der hører til, er betydningsfuldt, så jeg håber at det lykkes for jer.

   Slet
 3. Den nordjyske vestkyst er et herligt område. Som barn havde jeg fornøjelsen af nogle sommerferier i Blokhus, det glemmer jeg aldrig.
  Der er sikkert mange, der som jer har sparet familiebegivenheder sammen - der venter mange "revancher" på mange områder.
  Jeg håber ømheden lønner sig - ellers skulle da pokker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, jeg holder af kombinationen af hav og skov tæt på hinanden, og vi nyder når vi holder ferie i vores sommerhus.
   Vi håber på at vi kan få brugt al opsparingen i år :-)
   Jeg tror det lønner sig, jeg var knap så øm som forventet og kroppen takker mig :-)

   Slet
 4. Hehe, som Eric siger, så er der rundt omkring i landet/verden mange fester, mange skal 'indhente', når det igen bliver muligt.
  Til den tid er du forhåbentlig både farmorparat og danseklar igen!
  Det første er du vist allerede - jeg krydser fingre for et snarligt gensyn for jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der er meget der skal indhentes nu, og jeg håber og glæder mig og samtidig tør jeg næsten ikke helt giv los.
   Må vi snart få lov til at rejse til England og Norge :-)

   Slet
 5. Hvor er det surt med så mange smerter i hverdagen - ømhedssmerterne fortager sig jo på et tidspunkt. Jeg håber på, at din træning kan hjælpe dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, du må også have smerter, og man lever jo med dem. De er ikke så slemme at jeg skal smertestillende hele tiden, jeg irriteres bare over at der er ting, jeg skal lade være med. Men jeg tror at træningen kan hjælpe, om ikke på selve grundsmerten, så på den onde cirkel muskler ofte kommer i ved smerter, at flere og flere spænder op og man bruger sin krop på en uhensigtsmæssig måde.

   Slet