fredag, februar 04, 2011

MINDFULLNESS

Og så sad jeg der, avisen lå på bordet, og jeg læste temaet om meditation, yoga og mindfullness, det handler om at være i nuet, at fokusere på her og nu, opmærksomhed på vejrtrækningen.

Pludselig stoppede jeg op, for hvad var jeg i gang med samtidig med læsningen?

Korrekt!

Jeg spiste min frokost, men lagde jeg overhovedet mærke til min frokost? Ville jeg kunne fortælle dig bagefter, om det smagte godt? Overhovedet ikke.

Avisen blev lagt til side, og jeg smagte på kombinationen af rugbrød, æg og lidt mayonaise; jeg smagte på kombinationen af bønner og tomater med drys af fem forskellige slags peber. Jeg smagte på min mad, jeg spiste langsomt, jeg nød min mad.

DSC03305

DSC03309

I dag kunne jeg være vågnet med Charlottes morgensang som akkompagnement, jeg kunne have spist morgenmad i stilhed med alle sanserne slået til. Desværre er det min arbejdsweekend, så denne gang blev der ingen retræte til mig.

Men det bliver der igen!

Tid til stilhed, tid til tanker, tid til at sanse alt omkring mig, tid til fordybelse, tid til at få fyldt i min åndelige rygsæk.

sønnens tænkerfigur

Jeg skal nok finde tiden dertil. Indtil da vil jeg øve mig i ikke at gøre alting på en gang.

10 kommentarer:

 1. TAk for et godt og tankevækkende indlæg, jeg er 100 meter mester i at gøre alting på en gang.. og bagefter har jeg ingen anelse om hvad og hvordan det egnetlig føltes..
  Hav en dejlig og mindfull dag.. :-)

  SvarSlet
 2. Og ved du hvad...ofte hører man kvinder med stolthed prale af hvor gode de er til at multitaske...det burde forbydes..man slider sig selv op uden at vide det..morgenhilsen fra enekspert :-9

  SvarSlet
 3. Det var meget smukt at læse, Lene! Ja, vi bør alle øve os i kun at gøre én ting ad gangen og rigtig mærke efter og finde roen.

  SvarSlet
 4. Tak Inge, jeg er også mester i at klare alting på en gang og nogle gange kan jeg ikke huske havd folk fortalte, når jeg har spurgt dem om noget. Jeg kan huske mit spørgsmål og så er jeg ellers blank!
  Det prøver jeg at lave om på :-)

  Lavendel, det burde forbydes, men røre i risengrøden og boglæsning samtidig må man gerne :-)

  Tak Madame, vi kan kun blive bedre :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt minde om din mor i forrige indlæg, Lene.
  Nu kom jeg lige til at tænke på en oplevelse med mindfulness. ;-)
  Det må jeg hellere blogge om. ;-)tak for inspiration!

  SvarSlet
 6. Åh, hvor du skriver til min dårlige samvittighed . jeg er SÅ god til at spise og lave andre ting samtidig, når jeg er alene hjemme. Det må høre op NU, der ER timer nok i døgnet til at dyrke "hver ting til sin tid". Tak for puffet.

  SvarSlet
 7. Lene, jeg har lige genoplevet min mindfuld-oplevelse på min blog.
  ;-)
  God arbejdsweekend

  SvarSlet
 8. Tak Betty,også en god weekend til dig, jeg har læst dit indlæg, men ikke fået kommenteret endnu. Jeg er også ved at blive en runken rosin ;-)

  Selv tak Marianne, og nogle gange må vi godt gøre flere ting på samme tid, men ikke hele tiden :-)

  SvarSlet
 9. Charlotte, tak :-)

  SvarSlet