mandag, maj 28, 2012

DAGEN DERPÅ

Jeg var så træt i aftes, at jeg valgte at slutte den skønneste dag med et glas rødvin i håb om, at det kunne give ro i kroppen.

Lørdagen blev en hektisk dag. Jeg stod op kl 6, og mens datteren gjorde sig klar til karneval, bagte jeg boller. Jeg nyder altid, når jeg skal køre hende til karneval, for vi møder alle mulige sjove forklædninger gående rundt i de morgentidlige gader.

Bagefter hentede jeg lillesøster i Rebild og  kørte ned til vores fars hus, hvor min lille søster fra Vestjylland og min lillesøster fra København havde været der fra dagen før. Og mens vi fik sagt god morgen, kørte lillebror fra København ind i indkørslen. Hele dagen gik med at dele ting, og hovederne blev mere og mere tunge, der er så mange minder forbundet med det hus og der er så ufattelige mange ting i det hus. Kl. 16 havde jeg sat en deadline for mit vedkommende, der var jo en fødselsdag dagen efter og masser af bagværk, der endnu manglede at blive bagt. Lørdag aften gik over i søndag, før jeg slukkede ovnen, men så var også bagt brownies, scones og æbler med smuldredej. Derudover havde jeg fået plantet krukker med sommerblomster, imens landmanden og søn havde hentet ekstra havemøbler fra sommerhuset. Datteren skulle hentes kl 1 i byen, men pga. diverse forviklinger nåede hun og jeg først hjem ved 2 tiden.

Søndagen gik slag i slag, vi har bare de bedste familier, ja undskyld, men det har vi. Det er ren fornøjelse at have dem på besøg. Traktementet blev en succes: boller med ost og syltetøj, engelske scones med flødeskum og jordbærsyltetøj eller den skønneste lemon curd, brownies og apple crumble med flødeskum eller is og banmuffins. Jorbær og melonstykker var garanter for den sunde afdeling, og chokolade og slik gjorde det ud for småkager.

Aftensmaden blev pålægskagemand, og det var ikke bare sjællændere, der ikke kendte til det begreb, himmerlændinge og århusianere gjorde det heller ikke, hvormod vestjyderne havde prøvet det flere gange før. Det blev en succes, eller som min yngste niece sagde til sin mor; det er bare sejt det her, hvorfor har vi aldrig fået det før? I denne udgave var der ikke meget kagemand over det. Vi har før fået det, hvor brødet, som er lyst brød, er formet som en kagemand.

DSC05771

Og i dag holder jeg fri, helt fri. De unge mennesker tager først hjem i morgen tidlig, så jeg vil nyde denne dag sammen med dem i fulde drag. I morgen har jeg også fri, men dagen skal bruges på at rydde det sidste  op i min fars hus (mine søskende har taget deres tjans), så ejendomsmægleren kan tage billeder af huset, og bagefter skal jeg have min far til læge, men i dag holder jeg fri.

far og datter

Må din 2. pinsedag blive god og varm.

20 kommentarer:

 1. Sikke en sjov idé med pålægskagemanden og sikke nogle dejlige billeder, Lene - og et meget smukt af dig!

  Jeg kan ikke lige se, hvem der har fødselsdag, er det mon dig? God 2. pinsedag til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, det var min søn, der blev 25 år :-)

   Slet
  2. Tillykke med din søn :-)

   Slet
 2. De smørbrødene ser herlige ut.
  Mye godt pålegg der.
  Her blir det også en stille dag etter dager med besøk og selskap.
  Muligens en motorsykkeltur vist det ikke blir regn.
  Ønsker deg en herlig fridag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Astrid, motorcyklen får nok lov til at vente lidt her, vi vil nyde de unge mennesker i dag :-)

   Slet
 3. Det er så dejligt, at du har beskrevet sørens dag! Så kan jeg "følge" lidt med og få en fornemmelse af, hvordan det hele var :) i må hygge jer i dag og giv søren en kæmpestor kram fra mig. _anh, svigerdatter

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anh, vi har savnet dig, men vi håber, du har det godt i Berlin :-)

   Slet
 4. Tillykke med sønnen - lyder som om I har haft en skøn pinse. Blir altid så imponeret over alt det du når! Og får lidt dårlig samvittighed over min egen pinse-dovenskab..... ;-)
  Kærlige hilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, ingen dårlig samvittighed! Havde vi ikke skulle holde fødselsdag havde vi dovnet i stor stil, vi tog dovnerevanche i dag :-)

   Slet
 5. Til lykke med ham - og med en veloverstået fest! Travle men gode dage, lyder det til - og så nåede I at fejre ham, mens vejret var til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, der var helt fantastisk vejr i søndags - og mandag med hvor vi bare slappede af :-)

   Slet
 6. Tillykke med sønnen og den veloverståede fødselsdagsfest. Fantastisk vejr til sådan noget!
  Fint at se et billede af en din meget firskårne pålægskagemand ;-) - nu har vi stakkels uvidende så fundet ud af, hvad det er ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, ja sønnen var lidt skuffet over at kagemanden ikke var formet som kagemand ;-) men den smagte godt.

   Slet
 7. Det er så hårdt at rydde op og dele, men det skal jo gøres, og det lyder som om I deler godt i jeres flok.. :-) Man plejer ellers at sige, at man ikke kender sin familie før man har arvet / delt sammen med dem..

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det tager hårdere på mig end forventet også selvom mine søskende er gode at deles med. Jeg bliver så trist, når jeg ikke har travlt, så godt at jeg skal på arbejde i morgen ;-)

   Slet
 8. Fantastisk godt billede af dig og (er det din far?)hvor ser han godt ud, meget fin skikkelse for en ældre herre.
  Den smørrebrødskagemand må jeg studere nærmere.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne for dine søde ord, det er min far :-)

   Slet
 9. Jeg prøvede at lægge en kommentar igår, men den er ikke kommet med.
  Er det din far den pæne, slanke ældre herre, som du er fotograferet sammen med? Du ligner ham i alle tilfælde.
  Smørrebrødskagemanden må jeg kigge lidt nærmere på, den ser god ud
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, du er nu kommet med, i hvert fald her hos mig :-)

   Slet