torsdag, juli 19, 2012

EN REGNFULD TORSDAG

Jeg pakker og flytter, sommerhuset overtages af 7 skønne unge kvinder, som stadig holder fast i traditionen med at mødes fire dage i sommerferien. En er gravid, mange er godt etableret med kæreste, en del er ved at være færdig med uddannelsen, det er spændende om de kan holde ved traditionen. Vi nyder, at sommerhuset bliver brugt af vores børn og deres venner.  Jeg drømmer om, at en gang får jeg også børnebørn, som gider at komme på ferie hos mormor/farmor, hvis altså forældrene kan undvære deres børn. Vores børn var ikke ret gamle, da de første gang var på ferie hos morforældrene, og indtil min mor blev syg, var det en fast tradition hvert år. Hvert år skulle Spøttrup borg besøges, hvert år skulle der bades hver dag, hvert år skulle de trave hen til ishuset ved Knud Strand, hvert år skulle de bage snobrød, hvert år ... Landmanden syntes, det var hårdt, at de skulle af sted, jeg nød de dage, og så glædede jeg mig hele vejen til sommerhuset, som også havde været en del af min barndoms ferier, til at se vores børn igen.

Vores børns barndomsferier var campingferier i Danmark, det har de og vi også gode minder fra. Og vi husker alle første gang, vi tog udenlands på ferie. Det blev med fly til Skotland, og så kørte vi en uge rundt med overnatninger i B&B. Vores børn var da 9 og 10 år. Jeg drømmer om flere ferier med dem og svigerbørn, jeg drømmer om Toscana eller Sydfrankrig, jeg drømmer om et lejet hus, så kan vi køre på motorcykel dertil efter træf i Tyskland, og de unge kan tage vores bil. Jeg tror på, at drømmen nok skal gå i opfyldelse, en gang.

Nu er det slut med drømmeriet, jeg skal have pakket det sidste og så hjem til gården. God torsdag til dig, uanset om det regner eller solen skinner.

Samehus på Skansen i Stockholm 201214 kommentarer:

 1. Det er dejligt at have drømme.. og mon ikke dine går i opfyldelse en dag.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det håber jeg :-)

   Slet
 2. Familie-sommerferier står også for mig som noget af det bedste. Vi boede langt fra mine morforældre men holdt altid ferie sammen. Det er primært derfra, jeg kender dem. Man kommer tæt på hinanden på en helt anden måde, når man holder ferie, end hvis man bare besøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg kan fornemme, at dine forældre holdt ferie sammen med jer hos morforældrene, det må også have været dejligt. Hverken jeg eller vores børn har prøvet at have bedsteforældre tæt på, som man hurtigt kunne smutte hen g besøge, det kan William gøre, når han bliver lidt ældre :-)

   Slet
 3. Det lyder som en fantastisk tradition, som de unge damer har. Værd at holde fast i.

  Når man bliver ældre, finder man ud af, hvor meget barndommens gentagelser har betydet. Herlige minder fra dine børns ferier hos dine forældre.

  Her er solen lige kommet frem efter meget kraftige byger. Mon den holder ved nu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, gentagelser betyder tryghed og genkendelighed, mon ikke det er det, der er godt for børn? Jeg håber solen holder, her har det skinnet mellem byger, men nu vil jeg snart ud og løbe :-)

   Slet
 4. Drømme kan vi ikke være foruden, og heldigvis går de fleste i opfyldelse. Minder fra sommerferier er så skønt...god dag til dig..KNUS

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte, drømme gør hverdagen sødere :-)

   Slet
 5. Hvor lyder det altså skønt! Og traditioner skal man skabe sammen med sine børnebørn, hvis man overhovedet har muligheden for det :-)
  I Rumble hedder jeg mommerellen :-) Men nu ønsker jeg mig min egen iPad, for jeg må ikke låne Johns hele tiden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg eren rigtig god taber, jeg får bank af alle :-) så nu udfordrer jeg også dig;-) Landmanden sover, jeg lære hans iPad :)-

   Slet
 6. Traditioner kan virkelig være en glæde at følge:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, og andre gange kan de være en hæmsko :-)

   Slet
 7. Drømme er dejlige! Sommerhuse er også en del af vores liv! Et specielt sommerhus!
  Naturligvis!
  Jeg er sikker på at du vil få en masse børnebørn og kunne tage dem med på ferier i jeres sommerhus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, drømme hjælper til at finde fokus i hverdagen, jeg er også rigtig god til at dagdrømme :-) At få børn er ikke en selvfølge, det er børnebørn heller ikke, men jeg håber det både for mine børn og mig ;-)

   Slet