søndag, juli 01, 2012

EN LIDT FOR GOD NÆSE

Istvan og landmanden har trænet meget den senere tid, blandt andet ræveslæb. Ræveslæb går ud på, at en person trækker en ræv (bare rolig, den er altså død) 300 meter gennem skovområde, det går både op og ned og med sving. Herefter sætter ræveslæberen sig ned i nærheden af ræven og venter. Tilbage ved start får en hundefører vist, hvor slæbet starter, og så er det hans opgave at sætte sin hund på sporet, herefter bliver hunden sluppet løs. Nu venter alle i spænding på, at ræveslæberen melder tilbage i walkie, at hunden har fundet ræven og er på vej tilbage. Ræven skal veje mindst 4 kg, så der er brug for pauser undervejs, før ræven afleveres til hundeføreren.

P1030770

Istvan er ung, men har gået meget sikker på de sidste træningsaftener, så derfor meldte landmanden ham til i dag. Formiddagen gik med en apporteringsprøve, som Istvan og landmand bestod sidste søndag med næsten maksimumpoint, så her var vi bare tilskuere. Herefter kørte vi ud i Dronninglund storskov. Istvan var nummer tre. Jeg var nervøs, Istvan er dygtig og har en fænomenal næse for vildtspor, men kunne den klare opgaven i dag?

P1030773

Der var ingen tvivl, da Istvan blev sat på sporet, han strøg af sted med fuld fart, næsen dybt placeret i sporet, og væk var han. Vi ventede og ventede, tiden gik, hvor blev den skrattende stemme af? Den kom aldrig, for pludselig dukkede Istvan op, han var så træt og forpustet, der var ingen tvivl om, at han havde været langt omkring. Da ræveslæberen kom ind, kunne han fortælle, at Istvan var 25 meter fra ræven, da han fik færten af et andet spor og drejede af. ØV, men der er ikke andet for, at der skal trænes mere og så er der prøver igen i august/september.

P1030772

Og regnen stoppede ved 10.30 tiden, hvorefter solen skinnede frem til prøvens afslutning.

8 kommentarer:

 1. Han er en strejfer med egen vilje, den Istvan. Det kan jeg nu godt lide, men jeg kender en, som ærgrer sig, tror jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Liselotte, men ikke mere end der er mod på at forsøge igen :-)

   Slet
 2. Øv, men der er jo ikke andet for end at prøve igen, håber landmanden er kommet sig, Istavan er nok ligeglad...;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, vi har det godt, vi har prøvet før, at en hund på den dag, hvor prøven skal stå, gør det modsat af alle andre dage :-)
   Og ja Istvan nemlig ligeglad :-)

   Slet
 3. Sådan er teenagere bare ... der skal ingenting til at lede dem af sporet. Han skal bare lige blive voksen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det skal han nemlig :-)

   Slet
 4. Svar
  1. Charlotte, tak :-) Han er en flot, dygtig og dejlig hund. Den prøve skal de to nok klare :-)

   Slet