mandag, juli 08, 2013

SOVENDE PÅ FERIE

Tyskland er et smukt land, tyske motorveje er til gengæld dræbende for energien, især på en motorcykel, hvor kun den ene af de to passsagerer kan køre. Vi har taget vores ture, den længste blev 1500 km på 17 timer, det gør jeg aldrig mere, det var hårdt.

P1060319

Vi var derfor også enige om, at vi gerne ville til Frankrig og køre i bjergene, men vi ville hoppe over de tyske motorveje på vejen ned. Oprindeligt undersøgte vi biltoget til Narbonne, men det var hundedyrt og betød 24 timer i tog fra tolv middag den ene dag til tolv middag den næste dag. Løsningen blev, at vi kørte til Hamburg sammen med de fem andre rejsekammerater, og derfra tog vi biltoget til Lörrach i Sydtyskland. Vi kunne køre på toget halvni om aftenen, vi havde fået at vide, at der var meget lavt, der hvor motorcyklerne skulle stå. Og det kunne kørerne kun bekræfte.

P1060323

P1060330

Vi havde bestilt to sovekupeer, og det var vi glade for, for tanken om at skulle have været fem eller seks i en kupe kunne godt få klaustrofobien frem. Nu gik det fint. Sengene var ikke af de mest behagelige, men jeg fik da sovet en del, men der var dog også nogle, der ikke havde sovet ret meget. Morgenmaden bestod af en kop te og en pose med et stykke brötchen, en croissant, ost, marmelade og juice, inden vi nåede Lörrach klokken otte præcis ( en times forsinkelse fra Hamburg var blevet indhentet om natten). I vores planlægning havde vi ikke beregnet næsten en times ventetid på, at bilvognen blev rangeret på plads, så vi havde travlt, da kursen blev sat mod syd gennem Schweiz på motorvej med retning mod Grenoble.

P1060333

Vejret var behageligt, og de nye sæt motorcykeltøj fik lov til at vise, at de kunne give luft til kroppen. Ferien var startet, vi glædede os til at prøve kræfter med turen, som landmanden havde lagt og fået kopieret over i alle GPS’er, så alle kunne køre foran.

P1060337

16 kommentarer:

 1. Smart at tage biltoget, motorvejskørsel er ikke sjovt. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, nej vi tog motorvejen hjem, vi var helt udkørte bagefter :-)

   Slet
 2. Griner skævt af billedet fra toget.. det ser ikke helt simpelt ud at krybe ind i det tog på MC, men godt at det lykkedes så I kunne fortsættte turen i mere udhvilet tilstand.

  Vi overvejer faktisk at tage den samme tur til august... altså den med toget, men jeg er ærligt talt lidt skeptisk ved at klemme vores bil ind i tog. Men jeg er sikker på at det er noget mentalt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, jeg vil nødig skulle køre en bil ombord, men det så jeg faktisk ikke, de kom nemlig ovenpå motorcyklerne, og da var jeg gået hen til kupeen :-)

   Slet
 3. Vi har taget samme tur med vores Polo. Og med slik og spillekort blev aftenen til lidt af en fest for os og ungerne. Jeg gør det gerne igen. Også selv om det med søvnen var lidt vanskeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, vi var vist alle trætte, så da toget satte i gang, blev vi enige om at gå i seng :-)Var det svært at køre poloen ombord?

   Slet
 4. Så lurt å ta toget på natta så en kan komme lenger mens en sover,
  i hvert fall litt. Er en utrolig lang tur dere har vært ute på.
  Må nok vurdere å kjøpe en annen sykkel her så vi kan reise på
  litt lengre turer.
  Ha ei riktig god uke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Astrid, ja der skal en vis motorcykel til for at kunne holde til de lange ture :-)

   Slet
 5. Respekt! 17 timer på en motorcykel - det må være 10 gange værre end vores 22 timer i en bil! Kan godt forstå, I ikke har lyst til det igen, men ville slappe lidt mere af på den del af turen, som oftest bare skal overstås.
  Velkommen hjem igen - det ser ud til at have holdt et perfekt vejr undervejs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi sørgede for pauser hver 1½ time, men til sidst frøs vi sådan, fordi vi var trætte og måtte ind og købe varm kakao på rastepladsen i Himmerland klokken halv to om natten for at kunne klare de sidste 60 km hjem :-)

   Slet
 6. At tage turen igennem Tyskland kan altså også være dræbende i bil ;-) så eg forstår godt jeres valg af transport middel ;-)

  Glæder mig til at læse mere om jeres videre tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Tove, og hvis vi kigger på hvad en overnatning koster, så er togturen ikke så dyr :-)

   Slet
 7. Hvor er det smart at man kan have køretøjet med toget og så starte, der hvor det er mest spændende.
  Vi plejer at gøre det samme, bortset fra, at vi tager S-toget og har cyklerne med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det er jo helt det samme princip :-)

   Slet
 8. Supersjovt billede af den lettere duknakkede motorcyklist på vej op med MC'en. Det er smart med ruten på alle GPS'er, så alle får lejlighed til at slappe af mht. at finde vej.

  SvarSlet
 9. Hej Lene,
  Kan du huske sådan cirka, hva' det koster at tage en motorcykel med på toget ?? Lyder som en superløsning. Vi kørte i bil til Frankrig i vores ferie. En anden gang har vi også mulighed for at tage motorcyklen i stedet. Jeg GIDER bare ikke køre så langt.

  SvarSlet