lørdag, juli 27, 2013

LIVGIVENDE LYD

Normalt vågner jeg ikke ved torden eller voldsom regn, men denne nat følte jeg regnen, før jeg var så vågen, at jeg hørte regnen. Køligheden, der fulgte med regnen, var så markant et skift, at min krop registrerede det. Lige nu sidder jeg med døren åben ud til terrassen og lader køligheden finde ind i huset. Arbejdsweekendernes morgen er anderledes end hverdagsmorgener, der skal ikke smøres madpakker eller brygges te. Travlheden i marken er endnu ikke begyndt, så jeg kan sove et kvarter længere og da trafikken heller ikke har travlt klokken seks i weekenden, så kan jeg også køre lidt senere.


Jeg nyder tiden, luften og roen, før travlheden sætter ind på arbejde. Weekend betyder færre folk på arbejde, og da patienterne i denne varme alle skal have tilbud om bad, ja så kan det blive en travl dag. Tidligere kom terapeuterne ikke i weekenden, det gav os hele dagen til at hjælpe patienterne med bad og personlig hygiejne. Nu til dags er det blevet et krav til den hurtige udredning hos patienter med blodprop eller blødning i hjernen, at de også bliver vurderet af terapeuter i weekenden. Træningen står plejepersonalet for i weekenden, den indarbejdes i dagliglivet med bad, spisning, påklædning osv., men den dybdegående specialvurdering er vi fælles om, så derfor har vi ikke mere patienterne for os selv i weekenden. Men det føles alligevel anderledes end i hverdagen, for terapeuterne er også færre på arbejde, så vi finder ud af det. Det skal nok blive en god dag. En god dag ønskes du også.

12 kommentarer:

 1. Her er jeg også vågnet til regn og torden. Første dråber i lang tid. Og det så næsten ud som om jorden ikke lige var klar :)

  God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, regnen kom noget spredt, hjemme på gården fik vi kun 3 mm, men sommerhusområdet blev vædet godt igennem uden torden :-)

   Slet
 2. Det var ganske rigtigt svært at sove for regnen!
  Godt, at I træner hele tiden. Vi oplever det, på Hammel, hvor det heldigvis går fint fremad, selvom det naturligvis stadig er svært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ja træning må der til, det gør det dog ikke nemmere.

   Slet
 3. Tak også en fin dag til dig :-) Dejligt når der er bare en lille smule forskel på dagene. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, ja lidt forskel skal da der være :-)

   Slet
 4. Tak i lige måde Lene. :-)

  SvarSlet
 5. Tænk, at man som dansker kan længes efter regn :-)

  SvarSlet
 6. Selv jeg længes efterhånden efter en solid regnskylle, som den du havde i nat. Så skal vejret bare bagefter blive lige så fint, som det har været længe.

  Hvor er det godt, at terapeuterne også kommer i weekenden nu. Det må være meget tryghedsskabende for patienter og pårørende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, regnen friskede op. :-)
   Om det gør det mere trygt for patienter og pårørende , at terapeuterne kommer i weekenden nu, tror jeg ikke. Alle har egentlig været godt tilpas med sygeplejepersonalet, og det har den konsekvens, at der er færre terapeuter til hverdag

   Slet