torsdag, juli 25, 2013

LANGS LOIREFLODEN


Det var nu syvende dag på vores Frankrigstur. Morgenmaden blev først serveret klokken syv, vi havde en færge, der skulle nås klokken otte og godt en halv times kørsel dertil. Så det var tidligt op og i bad, vi havde vores egen rytme. Landmanden sov, indtil jeg havde været i bad, han var den, der skulle klare de lange kørsler på motorcyklen. Derefter pakkede jeg de to sidetasker, tanktaske og den gule taske, så de var klar til at blive pakket på motorcyklen. Mens landmanden gjorde det, tjekkede jeg rummet, at vi ingenting havde glemt. Klokken syv var vi klar til en hurtig omgang morgenmad, jeg tror aldrig vi havde spist så hurtigt. Det var som alle de andre steder: frisk baguette, croissanter, marmelade, yoghurt, juice og te, men ingen ost.


Det sidste stykke vej ud til færgen bød ikke på vinmarker, men fladt terræn med masser af udsyn. Yderst på halvøen ligger byen Le Verdon sur mer, og her skulle vi med færgen til Royan.


Vi var der i god tid, på internettet stod der, at der i sommertiden kunne være ventetid, men vi satsede på, at turisterne sov længe. Om det var det, der gjorde udslaget, ved jeg ikke, men der var masser af plads på færgen.


Langt ude i vandet ligger Frankrigs ældste fyrtårn, det skulle være et besøg værd, men det må vente, til vi en anden gang dykker ned i vinområdet og de øvrige seværdigheder.


Vi fandt de andres hotel, og sammen drog vi nu nordpå. Turen hjemad var begyndt, men vi havde planlagt tre ture undervejs, væk fra motorveje. Første tur gik langs floden Loire fra Tours til Orleans. Loiredalen er kendt for sine mange slotte og sin frodighed. Kongen havde slot her, og derfor flyttede mange af adelen dertil. Desværre lå mange af slottene lidt fra floden, så vi fik ikke set så mange af dem. Det gjorde vi så til gengæld næste dag i Tyskland.


Det var varmt, så det luftede dejligt, når vi kunne køre tæt på vandet.De flotte ture i bjergene gjorde nok, at vi ikke helt værdsatte det flade dalområde så meget, men smukt var der.


Efter Orleans satte vi kursen nordøst på motorvej, det fristede godt nok, at Paris var tæt på, men med to dage tilbage, var det ikke realistisk at nå indenom den skønne by. Derimod satsede vi på at finde et hotel nær motorvejen og Verdun, så vi kunne starte næste dag med at se krigsmindemærket for faldne franske soldater i 1. verdenskrig.


Vi fandt et billigt hotel, og i nærheden var en pizzarestaurant, som denne aften holdt countryaften med barbecue med masser af kød og især utrolig gode pølser. Salaten var ikke noget at skrive hjem om, der var tre slags, hvor det meste var ris, pasta og bulgur. Grøntsagerne nærmest skreg til hinanden, så jeg savnede efterhånden en rigtig god gang blandet salat. Men aftenen var lun, der var god øl i glassene og linedance ved siden af grillen. Vi gik meget mætte i seng.

6 kommentarer:

 1. Smukt område langs floden, mærkeligt at franskmændene ikke serverer ost til morgenmad, men det bruger man måske ikke ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, den manglende ost skyldes nok mere de hotelvalg vi gjorde, for et sted fik vi ost, men kun en slags :-)

   Slet
 2. Ja der er også smukt i det flade land, man skal bare lige vænne sig til det igen, efter så mange smukke vue som bjergkørsel giver.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, ja hver ting til sin tid :-)

   Slet
 3. Synd, at man ikke rigtig kan se slottene i Loiredalen - det skulle ellers være nogle rigtig torneroseslotte, de fleste af dem.
  Elles var det igen nogle dejlige billeder fra en ferie, hvor I godt nok nåede vidt omkring og fik oplevet en masse, selv om I kørte langt hver dag.
  Jeg er vildt imponeret over, at I kunne nå så meget, med al den kørsel, I også skulle nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg ville også gerne have set dem, men omvendt så ville jeg heller ikke bruge hele dagen på det, vi skulle jo hjem :-)
   Jeg er faktisk også selv imponeret, og det hjælper at beskrive det her på bloggen, hver dag får dermed lov til at bundfælde sig :-)

   Slet