tirsdag, juni 16, 2015

Hvordan synes du selv det går?

For noget tid siden var jeg meget fyldt op af alt det, jeg skulle nå, inden ferieperioden for afdelingen satte ind. Så jeg skyndte mig ned efter arbejde, skiftede tøj, satte hængelås på skabet og drog hjem til 7 fridage, der skulle bruges på arbejde. Syv dage senere trådte jeg ind i omklædningsrummet, tog automatisk ud efter hængelåsen for at dreje koden for at få den åbnet. Der var ingen hængelås! Gisp, havde nogen brudt mit skab op? Tjekkede hurtigt skabet, det var som da jeg efterlod det. Så var det, at mit blik kom til at strejfe naboskabet! Der hang min hængelås nok så nydeligt. UPS - i syv dage havde naboen ikke kunnet komme i sit skab. Om eftermiddagen havde de grå mænd (teknisk afdeling) været forbi, der hang nemlig en seddel på naboens skab om, at dette skab tilhørte xx og at hvis man uretmæssigt brugte et skab, ville hængelåsen blive brudt op. Godt jeg nåede at pille min hængelås af. Jeg har dog tilstået det over for den unge sygeplejerske, som en gang har været vikar hos os, og jeg er tilgivet.

I dag kom en patient i T-shirt og underbukser ud på gangen (godt nok underbukser af shortstypen) men vi tilbyder gerne morgenkåbe, da vi ikke synes, man skal gå sådan rundt på gangen (og for nogle handler det også om, at de ikke selv fornemmer mere, hvordan man gebærder sig i offentligt rum) Jeg tilbød vedkommende en morgenkåbe, det takkede patienten nej til, havde en inde på værelset, og patienten spurgte om vedkommende da så uanstændig ud? Jeg svarede, at vi gerne så, at man havde morgenkåbe på ude på gangen, eller det var i hvert fald det jeg ville sige, men det jeg sagde var: vi ser gerne at man har øllebrød - øh nej havregrød – øh nej morgenkåbe på. Hvorefter jeg flækkede sammen af grin og undskyldte overfor patienten. Dernæst var jeg ved at tabe en kop te nedover en kollega, og hjemme igen sidder jeg med et blåt mærke på min hånd, som jeg ingen anelse har om oprindelsen. Det er vist godt, at ferien nærmer sig.

Landmanden og Istvan er taget af sted til hundeprøve, der er overhovedet ikke blevet trænet, landmanden har haft travlt med at male sommerhus, med at arbejde i landbruget og med at være syg. Vi får se. Til gengæld har jeg givet mig selv fri fra alt, så nu vil jeg krybe op i sofaen, tjekke om der går en god film og finde strikketøjet frem. God aften til dig.

DSC02500

For 4½ år siden kom den bitte hund til os midt om vinteren. Istvan blev navnet, og den har bidraget til masser af latter og glæde.

P1020068

14 kommentarer:

 1. Det lyder som om du enten har behov for ferie eller for ikke at arbejde helt så meget når du har fridage eller (måske) sætte tempoet en anelse ned og gøre dig visse handlinger bevidst (det er et aldersfænomen, det sidste (jeg skal gøre mig klart at vinduet er lukkete for ikke at komme i tvivl)). Måtte din tirsdag aften forløbe fredfyldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jørgen, jeg har behov for ferie,og at gøre sig sine handlinger bevidst er fuldstændig korrekt formuleret :-)

   Slet
 2. Jørgens råd er rigtig godt - jeg bruger det selv og prøver på at lære John det samme. "Låste jeg nu hoveddøren?" bliver man ikke i tvivl om, hvis man er bevidst om det i 'gerningsøjeblikket'.
  Jeg har sagt det før og siger det igen: Du har altså for meget at se til, Lene! Du er ikke moden til at jobstoppe, men mon ikke du burde lytte lidt til de signaler, du har nævnt her? Jeg kan godt blive lidt bekymret for dig.
  Nå. Den snarlige ferie hjælper forhåbentlig lidt på det hele ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg prøver også at indøve den vane. Og tak for din omsorg, jeg har taget for meget på mig, og jeg afvikler og øver mig i at sige, at jeg når det jeg kan, når jeg er på arbejde. Det har faktisk hjulpet, men jeg trænger til ferie, og det får jeg snart :-)

   Slet
 3. Hihihiii... Bare han tager græd på er det godt.. ;-)
  Jeg er enig med Jørgen og Ellen, du skal sætte tempo og ambitionsniveauet ned kære Lene, det kan være stress tegn når ordene driller på den måde.
  God aften hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak og jeg har handlet på symptomerne og har ferie lige om lidt :-)

   Slet
 4. Hold nu op, det kom bag på mig at Istvan er så gammel.... synes lige i havde fået ham.

  Kunne ikke lade være at grine lidt af dit kludren i ordene, men for pokker det er jo lige der man skal slå hælene i , og sige : Så er det nu tempoet skal ned. Håber du har nydt din friaften. Jeg har sovet fjernsyn i aften...Landmanden er lige kommet hjem fra marken, er lige en smut i stalden og så er det snart godnat. Hilsen Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, tiden går hurtigt, og ja der var mange tegn på at jeg nu er stoppet op og har handlet. jeg nød aftenen, slappede helt af :-)

   Slet
 5. Jeg håber, patienten også kunne se det komiske, - man ser jo en mand dækket af grød for sig.....

  Vi er mange, der ser hen til en ferie. Og også håber på, at tempoet på de offentlige arbejdspladser ikke bliver skruet yderligere i vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det kunne han heldigvis :-) tempoet skal ikke mere op i vejret, det er der ingen af os, der kan holde til.

   Slet
 6. Det fornemmes tydeligt at der er brug for ferie, væk hjemmefra, væk fra alt der minder om dagligdagen. Og nu er ferien indenfor rækkevidde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, ferie skal der til og den kommer snart :-)

   Slet
 7. Hvornår skal det projet, du skriver på, være færdigt? Måske skulle du se, om du kunne få fristen forlænget, så du ikke skal jage sådan afsted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, et projekt er færdig og afsendt, et andet hviler sig lidt og det sidste projekt er lagt på beddingen, om det genoptages vides endnu ikke, men jeg kan mærke at det var den rigtige beslutning :-)

   Slet